Äggmjölk
Fått frågan vad äggmjölk är för något. Jag använder äggmjölk istället för grädde i kaffet och det funkar alldeles utmärkt (till och med godare än grädde eller mjölk i kaffet). Anledningen till varför jag använder äggmjölk istället för grädde är för att det är mycket mindre kolhydrater.
Ingredienser:
1 ägg + en gula
25-50 g smör
2-3 dl kokande vatten
Gör så här
1) Mixa smör och ägg i matberedare.
2) Häll i kokande vatten i en tunn stråle medan du fortsätter mixa äggen och smöret.
KLART.
Sen kan man ha i en massa olika smaksättningar och grejer, men eftersom jag bara använder det i kaffe så struntar jag i det. Googla om ni är nyfikna på hur man kan göra annars. Går att använda varmt eller kallt. Ska man ha det i kylen är det smart att förvara det i en burk med lock då man måste skaka äggmjölken när den blivit kall eftersom fettet separerar sig. Håller några dagar i kylen.
Ingredienser:
1 ägg + en gula
25-50 g smör
2-3 dl kokande vatten
Gör så här
1) Mixa smör och ägg i matberedare.
2) Häll i kokande vatten i en tunn stråle medan du fortsätter mixa äggen och smöret.
KLART.
Sen kan man ha i en massa olika smaksättningar och grejer, men eftersom jag bara använder det i kaffe så struntar jag i det. Googla om ni är nyfikna på hur man kan göra annars. Går att använda varmt eller kallt. Ska man ha det i kylen är det smart att förvara det i en burk med lock då man måste skaka äggmjölken när den blivit kall eftersom fettet separerar sig. Håller några dagar i kylen.
Kommentarer
Trackback