Whoopdidoo!

Idag är det lönefredag, och vad betyder det? JO:

Middag
Bio
Flipper
!


Middagen blir lamm på O'Learys och bion blir Inception. Nice. Sen blir det pinball för hela slanten.
O'Learys är förresten toppenbra ur LCHF-synpunkt (förutsatt att man väljer rätt). Lamm, lite grönsaker och coleslaw.

Vikten står helt still för närvarande, trots att jag är väldigt noggrann med vad jag stoppar i mig. Skyller på omställningsbesvär och tuffar vidare.

Pop goes the weasel

Gårdagens mat
Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Fika: Kaffe m mjölk.
Lunch: Ceasarsallad.
Middag: Köttfärssås, mozzarella, grönsallad.
Kvällssnacks: Ostkuber.

Det går helt okej just nu, lite halvsurt att inte få bestämma själv när man är hungrig bara nu när man är tillbaka på jobbet. Igår var jag inte alls hungrig runt kl.12, men jag känner inte för att slänga i mig maten på arbetstid så det var bara att äta. Vilket ledde till att jag inte åt speciellt mycket och därmed var skithungrig när jag kom hem.

Men som sagt, på det stora hela går det väl bra tycker jag.

Blev inte ett jättespännande inlägg kanske, men det är för varmt för att få till något vettigt. Sveti.

Vardagliga rutiner

Så är semestern slut för den här gången, nu är det vardag som gäller tre veckor framöver.

Dagens mat
Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Fika: Kaffe m mjölk.
Lunch: Kyckling, grönsallad m dansk feta, ceasardressing.
Middag: Kyckling m currysås o broccolibuketter.

Har inte gått ner i vikt nämnvärt sista veckan, pendlar 2 kilo från ena dagen till den andra. Men så har ju kroppen inte vant sig vid att äta ordentligt och på regelbundna tider heller. Men det känns bra. Visst att jag fortfarande känner mig riktigt fet, men jag orkar inte ha mer ågren över viktuppgång och skit.

Känner att det i alla fall går framåt nu. Sakta men säkert. Nu ska jag bara in i rutinerna igen.

Semesteruppdatering

Det har varit väldigt snålt med uppdateringar på sistone, och det har berott på min fantastiska semester. På måndag börjar jag jobba igen (tre veckor jobb till innan nästa semesterbreak) men tills dess kommer det fortsätta snålas på updates. Så himla skönt att ta semester från datorn också.

Hur går det då? Jodå, jag är supernöjd med mig själv. Köpenhamn var hur bra och mysigt som helst, men jag upptäckte ganska snart att jag inte orkade med att göra specialbeställningar och leta efter restauranger baserat på sjyssta LCHF-alternativ (vilket säkert skulle kunna gå jättebra, men jag ville slippa tänka på sånt). Nu har jag iaf varit hemma några dagar och ätit toppenbra. Pratat om att börja gå och träna. Vill känna mig stark och sund. Jag tänker inte ens nämna hur det kommer sig att jag börjat fundera på att börja träna på allvar eftersom det skulle stämpla mig som supernörd för resten av livet, men jag är otroligt peppad i alla fall. Och det är ju alltid bra.

Nu ska jag fortsätta njuta av sol och ledighet några dagar till, sen hörs vi igen.

Idag har jag förresten badat för första gången i år. Fan vad det var skönt.

Det går definitivt åt rätt håll.

Whoopdidoo. Nu ligger jag på -3,3 kg sen förra veckan. SKÖNT.
Imorgon drar jag och sambon till köpenhamn och har det toppen, sen kommer jag hem och har en vecka kvar av semestern. Och då ska det bli runt 30-strecket igen så jag får jobba lite på min bränna.
Skönt att känna att peppen, humöret och motivationen är på väg tillbaka.
Åter på fredag!

Back on track, once again

Det tog inte så många dagar innan jag kom igen den här gången. Nu är jag inne på femte dagen av att äta bra. Och ligger -2,3 kg redan. Vilket iofs inte är så konstigt med hur raketsnabbt jag gick upp i vikt sista två veckorna av att äta skit.

Så visst, jag har några kilo kvar till att ligga under 90-strecket igen, men jag tar det med ro.

Vad var det som krävdes för att hitta motivationen igen då? Jag satt med sambon på balkongen och pratade om hur besviken jag var på mig själv och hur mycket jag skämdes över att ha gått upp så mycket på kort tid. Pratade om hur jag knappt ville ta mig utanför mitt eget rum på kontoret eftersom jag blivit så fet. Jag har inte kunnat ha sommarkläder utan att vilja gråta när jag såg mig i spegeln. Och vilken totalångest det var att vara på väg tillbaka till den där stora formlösa klumpen jag var i höstas. Och att höra mig själv prata om hur dåligt jag mår över situationen fick det att vända.

Jag tröstäter för att jag mår dåligt över min vikt. Så är det ju. Vilket gör att jag går upp ännu mer och mår ännu sämre och äter ännu mer. Någonstans måste jag sätta stopp innan det blir ohållbart. Och nu lyckades jag innan jag var tillbaka på ruta ett i alla fall.

Min plan att vara normalviktig till hösten är inte möjlig i år, men kanske till nästa sommar. Det kommer ta tid, det får det göra. Jag måste bara se till att må hyfsat bra och inte börja noja över hur fet jag är för det är då det brister på riktigt.

Så: Det jag måste jobba på är att acceptera hur jag ser ut och hur situationen ser ut, då tror jag det mesta ger sig självt. Ger jag mig själv ångest över hur mycket jag väger kan jag nästan räkna med att gå upp ännu mer.

Nu har jag iaf käkat väldigt bra LCHF-mat senaste dagarna och känner mig väldigt nöjd med det. Känner mig inte lika uppblåst och äcklig längre. Och det är ju alltid en bra (om)start.

RSS 2.0