Dag 36

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, fetaost-kuber, kaffe m äggmjölk.
Lunch: För mycket stekt fläsk m gräddkokt spenat.
Kvällssnacks: Ostrullar, té.

Hårdstekt fläsk äter jag alltid för mycket av eftersom det är så hiiimla gott. Nu ska jag lägga en bit av gravlaxen jag fick av mamma i jul på tining och käka nyårsfrulle imorgon.

Stå på vågen, v.5

START 
24/11:
95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)

-3,3 kg på 5 veckor. Ja, ni förstår ju säkert att det känns surt att ligga på ungefär samma vikt som för tre veckor sen. Men jag måste inte stressa. Jag ska INTE må dåligt över att det går långsamt. Slår man ut det är takten fortfarande mer än -0,5 kg/vecka och så länge jag håller mig till det så ska jag inte bli arg på mig själv.

Men faktum är ändå att jag undrar lite vad jag gör fel. Ja ja. Det har varit jul. Att börja nya året på 90-strecket kommer inte att hända, men jag hoppas jag passerar under det i januari i alla fall.

Dag 35

Frulle: Omelett på 70gr bacon, ett ägg + en gula, feta, 1 msk grädde. kaffe m grädde.
Lunch/Middag: Två cashew/sojamarinerade fläskkotletter m skysås.
Övrigt: Ostrullar m julté.

Fick äntligen tag på batteri till vågen idag. Skönt. Fick även tag på ett par skor på mellandagsrean. Ännu skönare. Har chippat omkring i mina (jättekalla) gympaskor sen mina skinnskor tappade sulan för tre veckor sen. Så det var inte en sekund för tidigt för nya pjucks.

Om en timme kommer sambon hem. Då ska vi klämma andra filmen för dagen, Rocky horror picture show. Såna här vinterdagar går i slapphetens tecken.

OT - För att dom är så fina

Medan jag och sambon satt och kollade på Where the wild things are passade katterna på att slockna i soffan. Dom sover fortfarande fem timmar senare. Hur många gånger jag än behöver rolla mina ytterkläder och trots att jag ibland svär lite tyst för att jag aldrig får ha mitt knä för mig själv så kommer jag aldrig att ångra att vi tog hem Sigge och Ufo. Det skulle inte vara något riktigt hem om det inte var för våra hårbollar.





<3

Måttet är rågat, eller är det jag som är måttad?

Mått 15/4 (vikt 103,5 kg)

Mitt på byst: 115 cm
Under byst: 95 cm
Midja:108 cm
Mitt på röven:119 cm
Tjockaste stället på låret: 72 cm
Tjockaste stället på vaden: 43 cm
Överarm: 34 cm
Underarm: 27 cm
Hals: 36 cm

(La av med LCHF i slutet av juni, återupptog den i november)

Mått 29/12 (vikt ca 92? kg)

Mitt på byst: 112 cm (-3 cm)
Under byst: 94 cm (-1 cm)
Midja:102 cm (-6 cm)
Mitt på röven:115 cm (-4 cm)
Tjockaste stället på låret: 68 cm (-4 cm)
Tjockaste stället på vaden: 43 cm (samma)
Överarm: 33,5 cm (-0,5 cm)
Underarm: 27 cm (samma)
Hals: 36 cm (samma)

-18,5 cm allt som allt.

Jag trodde verkligen att 11 kg skulle resultera i mycket färre centimetrar. Eller? Har världens kackigaste måttband och har lite svårt med att komma ihåg hur jag mätte mig förra gången. Men men. Det är ingenting som blivit större i alla fall (thank god) så det får man väl vara nöjd med.

Återkommer imorgon med vikten som sagt.

Dag 34

Frulle: En fläskkotlett, några fetaosttärningar, kaffe m grädde.
Lunch: Kebabsallad.
Mellis: Sex ostskivor, tre skivor tjälknöl.
Middag: Tonfiskgryta m haricot verts.
Övrigt: Ett glas rödvin.

Liiite jobbig dag. Inte jobbig så, vänner kom över och spelade TP och lagade jättegod tonfiskgryta. Men jobbig för att jag varit hungrig precis heeela dagen. Jag tror att anledningen är att jag inte startade dagen med ägg och bacon. Säga vad man vill, men ägg och bacon-frulle står jag mig på väldigt mycket längre än en köttbit. Men det fanns varken ägg eller ork att ta sig till affären i morse.

I övrigt; En bra dag. Jag vann premiäromgången av TP Deluxe (min julklapp!) och ger mig således en klapp på axeln. Imorgon ska jag leta efter lithiumbatteri så jag kan väga mig. Kommer dock inte väga mig förrän på onsdag morgon eftersom jag alltid går efter morgonvikten. Så veckans stå på vågen-inlägg kommer först på onsdag.

Hoppas ni har det toppen!

Dag 33

Frulle: Kaffe m äggmjölk (snarare äggmjölk m kaffe).
Lunch: En stor fläskkotlett, spenatstuvning.
Middag: Två ägg m dillmajo, några skivor tjälknöl.

Jäkligt skönt med vardag igen. Jag älskar julen, men det är väldigt bra för mig att komma in i vanliga rutinerna igen.

Ah, slapp slapp dag (än så länge)

Vaknade ALLDELES för sent (runt kl.13) eftersom vi satt uppe och spelade TV-spel i natt (Tekken 6, sambons julklapp). Steg alltså upp sent drack en balja kaffe m äggmjölk. Sen stack sambon iväg till sin bror på fotbollskväll. Jag har spenderat senaste timmarna med att mysa runt och ta det lugnt. Kollat på skräp-TV och haft lite hemma-spa. Nu ska jag försöka slänga på mig kläder och dra iväg till vårt närmsta köpcentrum. Ska försöka hitta en nyårsklänning för under 200:-. Det ska nog gå.

Ska även köpa ett lithiumbatteri till min våg. Vart köper man det? Jag hoppas på Claes Ohlson. Återkommer med dagens matintag om några timmar.

L8er!


Dag 32 - Annandag jul

Frukost: Kallskuret, rökt lax, laxost, ett flatbröd, kaffe m grädde.
Mellanmål: Keso a la malta m hallon, kaffe m grädde.
Lunch: Två kokta ägg m majo, fetaostkuber, tjälknöl.
Övrigt: LCHF-glass.

Men nu är julhelgen över för min del. Vardagsmat från och med imorgon. Det känns bra. Inte ätit alltför mycket kolhydratsrikt. Möjligen (verkligen!) överätit av det andra dock. Men jag är nöjd med mig själv ändå! Inte en endaste chokladbit (förutom LCHF-vänlig ischoklad) och inte en enda pepparkaka under julhelgen. Ingen glögg, ingen potatis, inget godis, ingen läsk, inga chips.

Min våg har inga batterier, men ska se till att köpa till tisdag då det är vägdag. Så får vi se hur det går. Helst vill jag ju inte gå upp, men eftersom jag överätit en del måste jag väl inse att risken finns att det blir ytterligare plus. Well well, den som lever till tisdag får se.

Dag 31 - Juldagen

Frukost: Kallskuret, en köttbulle, ostgratinerad broccoli, äggstanning m champinjonstuvning.
Lunch/Middag: Kallskuret, revbenspjäll, rökt lax, laxost, ett flatbröd, ägghalva.
Övrigt: 2 glas rödvin, 3 sorters ost, lite paprika. Tre koppar kaffe m grädde.

Phew. VILKEN mathelg! Ändå har jag inte alls tryckt i mig lika mycket som jag brukar göra, men antagligen visar vågen plus ändå. Kan ju inte påstå att jag inte okynnesätit en hel del.

Jesus christ, nu ska jag ut och lägga mig i mitt uthus och läsa en julklapp (passande nog en bok om LCHF). I morgon åker jag hem till sambon och julmyser lite i mellandagarna. Hoppas ni haft en jättetrevlig jul, det har jag!

Dag 30 - God Jul!

Frulle: 70gr bacon, ett kokt ägg, keso a la malta m 1/2 clementin, en ischoklad, kaffe m grädde.

Världens bästa julaftonsfrukost, nu bär det av mot roslagen och julmys.

-update-

Lunch/Middag: Kallskuret, köttbullar, revbenspjäll, ägghalvor m majo, rökt lax, laxost, 2 flatbröd m skinka och senap.
Kvällsmål: Några skivor kallskuret, 2 ägghalvor m majo och rom.
Övrigt: Massa kaffe m grädde.

LCHF - Kokospannkakor

En (ganska stor) portion:

1 dl kokosflingor
1 dl grädde
2 ägg
Pyttelite salt
Smör att steka i

Kör kokosflingorna i en mixer tills de är mjöl. Mixa i grädde, ägg och salt. Låt svälla ca 10 minuter. Stek i smör på medelvärme tills de fått fin färg.

OBS: Stek gärna små pannkakor eller plättar, steker man stora är de svåra att vända.


Jag åt mina med LCHF-glass och lite hallon, men de funkar att äta med nästan vad som helst (t.o.m. bacon).







OBS2: Pannkakorna är inte alls söta. Kanske funkar att söta med sukrin, men jag använder aldrig sötningsmedel.

Förresten!

Tack alla som kommenterar. Tack för er pepp, goda råd och fina ord. Det hjälper faktiskt mer än man tror.



I morgon åker jag hem till min familj på landet och firar en säkerligen alldeles underbar jul. Eftersom dom har internetuppkopplingen från stenåldern (alternativt helvetet) kommer jag antagligen inte uppdatera julafton och juldagen. Det får jag nog göra i efterhand (kommer hem juldagskvällen eller annandagen).

Vill även skänka en av mina f.d. bästa vänner en tanke då hon ligger på op:bordet idag (gastric) och inte kommer vara hemma med sin man och sina barn över julen. Jag vet att hon inte läser min blogg, men jag tänker på henne och hoppas allt går bra och utan komplikationer.

Och er andra vill jag bara önska en riktigt GOD JUL!

Dag 29

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, lite keso.
Mellanmål: En ischoklad, kaffe m grädde.
Lunch: Kokospannkaka med en skopa LCHF-glass från gårdagen. Kaffe.
Middag: Kebabtallrik utan pommes el. ris. Dvs kebabkött, sallad & sås.

Fick hem min nyåsklänning från Haléns idag. Jag blev rätt sur. Jag har definitivt köpt en för stor storlek och nu när jag kollar Haléns sida har dom inga kvar, så jag kan inte byta. Den är så hiiimla fin, men till och med mina lökar är för små. Och den sitter löst över magen och arslet. What the... Känner ingen som är bra på att sy heller, annars kanske man skulle kunnat sy in den. Hur mycket kostar det att sy in kläder hos en sömmerska? Säkert mer än klänningen kostade. Ja ja, får ha den med en stor sjal eller nåt. Synd bara på en så fin klänning. Ska ju ha den på en bal den 23/1-2010. Får väl se till att gå upp en sisådär 8 kg till dess (eller hur...).

Såhär ser den ut i alla fall. Fast mycket finare färg IRL.


Dagen har varit bra annars. Vägde mig imorse bara för att se om det hänt något. Det har det. -0,8 kg över natten. Bra. Då skyller jag gårdagens vikt på linssoppan jag käkade i förrgår. Haha. Även beslutat att inte äta något annat än rena köttprodukter i framtiden. Korv (som några påpekat) är förrädiskt. Men ack så billigt (och gott). Men jag lägger korven på hyllan for now (förutom på julafton, då ska jag ta en prinskorv eller tre).

Så, planen är alltså:
- Äta rent kött.
- Lite mer fett i form av smör och cocosolja.
- Lite mindre grädde, hellre äggmjölk i kaffet.
- Lite mer promenader.


Promenaderna kommer jag inte börja med ordentligt förrän i slutet av januari. Då börjar jag jobba och äter jag lunch på 15 minuter har jag 45 minuter kvar att ta lunchpromenader på. Det blir toppen.

Dag 28

Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg. Kaffe m grädde.
Lunchfika: Kaffe m mjölk, en bit ischoklad.
Middag: 100gr ugnsstekt falukorv, 4 skivor salami, omelett m ost.
Övrigt: 3 st ostkex. Hemgjord hallonglass.

Hallonglassen blev f.ö. jättegod.

För fyra pers:

Sjud 2 dl grädde m vaniljstång (skrapa ur fröna i grädden) ca 10 minuter. Ta av från spisen. Släng vaniljstången. Tillsätt 100gr frysta hallon och blanda ihop tills bären är helt tinade. Vispa i tre äggulor. Ställ i frysen. Rör om en gång i halvtimmen. Klart!


Besvikelsen från morgonens vägning har i alla fall mattats av nu. Det är inte hela världen. Men nästa vecka ska det ha gått nedåt.

Stå på vågen, v.4

START 
24/11:
95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)

-2,5 kg än så länge. Alltså, seriöst, +1,8 kg? Jag brukar iofs kunna gå upp 2-3 kg innan jag får mens, men det känns ändå orimligt på nåt sätt. Så himla dåligt har jag väl inte ätit? Eller? Kanske. Superstrikta veckan framför mig i alla fall. Känns inte okej någonstans att jag låg på -4,3 kg för en vecka sen och bara -2,5 kg nu. Argh.

Egentligen tänkte jag skita i att skriva nån veckovägning idag över huvud taget, men det är ju så jag alltid gjort förut. En motgång och vips, så lägger jag ner. Så får det inte bli den här gången. Så varsågod, här är dagens misslyckande på ett fat.

Nu ska jag ner till ica och köpa kaffe. Och försöka bli på bättre humör.

Morgondagens vägning = :-(

Bah. Jag vet ju redan att vågen kommer visa plus. Käkat för många kolhydrater i veckan, tjejveckan på G, vattenkilon hit och dit. Säkert ätit för lite fett, för mycket protein och dylikt också. Så i morgon blir det verkligen ingen guldstjärna.

MEN det är en vecka det handlar om. Det kommer fler. Gör om, gör rätt.

Dag 27

Frulle: 100gr ugnsstekt falukorv, keso, två mosade ägg m smör, jul té m grädde, en (stor) ischokladbit på 85% choklad och cocosolja.
Lunch: Linssoppa. Kaffe m mjölk.
Middag: Stekt lax, kryddsmör, broccolibuketter.

Idag åkte jag in till stan och mötte upp min Heidi. Vi gick i fyra second hand-butiker och jag fyndade en jättefin (och varm) halsduk för fyrtio spänn och en Stephen King-pocket jag inte har för en femma. En väldigt lagom julshopping. Till mig själv. Vi lunchade på en vego-restaurang, vilket betydde: inte LCHF-vänligt alls. Linssoppan jag tog var gjord på linser, morötter, tomatkross och kryddor. Väldigt god iofs, men kanske inte ultimata lunchmaten. Allt annat var det potatis, pasta eller mjöl i. Så jag gjorde så gott jag kunde ändå.

Det var en väldigt skön måndag med andra ord.

Min morgon i bilder.

Frukost:


Frukostsällskap:


Soffsällskap:


Vadå crazy cat-lady?

Dag 26

Frulle/Lunch: Omelett på överblivna grönsaker och tacofärs från gårdagen. Kaffe m grädde.
Middag: Ugnsstekt falukorv m ost o dijonsenap, fetaost och keso.
Övrigt: Två koppar kaffe m mjölk.

Vaknade 11:00 idag. Käkade frunch runt 13:00. Sen åkte jag hem till min kompis och fikade. Hon frågade om jag ville ha ost- och skinkrullar men jag var inte hungrig. Kom hem nyss och klockan har hunnit bli 21:00 innan jag slängt in middagen i ugnen. Jag vet att det är rätt kasst att äta med åtta timmars mellanrum, men idag blev det så. Inte varit direkt hungrig heller. Nu har jag ju en månad utan fasta rutiner framför mig så jag får skapa egna. Ska se till att gå upp senast kl.09:00 under min lediga månad. Äta frulle runt 09:30. Lunch runt 14:00. Middag runt 19:00. Det låter väl helt okej? Mellanmål skippar jag eftersom jag oftast inte är hungrig mellan målen.

Det är i alla fall planen. Sen får vi väl se hur det blir, men det är skönt att spalta upp lite.

Fått höra från flera att jag äter för lite och för få gånger under dagen, men jag lyssnar på kroppen och äter när jag blir hungrig. Det blir oftast 3 gånger om dagen, ibland två. Hur blir det med förbränningen egentligen? Går den på lågvarv om man käkar sällan? Men varför ska man äta när man inte är hungrig? Har iofs fuckat upp mina hunger/mättnadskänslor rätt rejält under årens lopp. Jag låter det bero tills vidare. Det får se ut som det gör.

Dag 25

Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Lunch/Middag: Tacofärs, ost, paprika, lök, isbergssallat.
Övrigt: För mycket 85% choklad, för mycket kaffe med mjölk.

Idag hade sambon en barndomsvän över på besök. Det blev TV-spel, brädspel och Family guy. En väldigt trevlig lördagkväll helt enkelt. Inte ätit något ur alladin-asken, tårtan han kom med eller något annat "dåligt". Dock ätit för mycket choklad. Trots att det är OK med 85% choklad känner jag att det blev lite väl mycket. Men men. Sista fuskdagen på riktigt länge. Jag kommer säkert ligga plus på vågen på tisdag, men det är ju sånt som händer. Nu ska jag vara strikt fram till nyårsafton. På nyår kommer jag dricka rödvin.

Imorgon ska jag till en gammal klasskompis på fika. Hon står för fikat och frågade vad jag ville ha. Eftersom jag vet att hon själv käkat LCHF förut sa jag bara "LCHF" varpå hon svarade "Toppen, ost- och skinkrullar alltså". Skönt när det inte är några konstigheter.

Usch, nu ska jag sova. Klockan är 02:30 och jag känner i hela kroppen att jag inte är van att vara vaken såhär sent längre. Gudars vad skönt det ska bli att hoppa i säng.

Btw, jag har köpt min första bygel-BH sen jag var 15-16. Fan vad Kapp-Ahl är bra på underklädesfronten!

Dag 24

Frulle/Lunch: 70gr bacon, två stekta ägg, tre skivor ost, kaffe m grädde.
Middag: Köttfärssås och ostgratinerade broccolibuketter.
Övrigt: Té med cocosolja. Keso m lite grädde.

Hoppa på't igen bara så fort som möjligt. I won't slip bara för att gårdagen sket sig.

Dag 23

Var upptagen hela gårdagen, så det här är alltså gårdagens intag:

Frulle:
Äggmjölk m kanelsmak.
Lunch: En hamburgare från grillen.
Göggfika: Ett glas glögg m mandel & russin, 7 pepparkakor, hårdbröd m smör o ost.
Middag: Baconlindad fläskfilé, stuvad spenat

Gårdagen såg inge vidare ut. Vilket inte var (helt) mitt fel. Eller jo, jag såg till att glömma bankkortet hemma. Hjälpte en kompis med flytt och då hade hon redan köpt ett hamburgermål till mig och jag orkade inte knorra om det. Var dessutom jättehungrig. Hamburgaren smakade i alla fall skit. Slängde pommesen och gav bort coca colan. Sen var det glöggfika hos en annan polare och jag hann inte mellanlanda hemma. Samma där, svinhungrig. Så det blev bara skit.

När jag sen kom hem var jag fortfarande jättehungrig så då åt jag en bra middag.

Gårdagens utsvävningar gav utslag på vågen direkt. +1,2 kg i morse. Vet att det mest är vatten, men det är ju mindre kul. Men de försvinner på några dagar. Det som stör mig mest är att jag inte var sugen på socker eller bröd igår men det var det som fanns att tillgå. Skulle iofs kunnat dricka vatten och äta bara ost vid fikat, men fy satan vad hungrig jag var.

I morse när jag klev upp vad min mage stenhård och arg. Mådde lite halvkasst. Jag måste se till att få med mig pengar nästa gång jag åker någonstans så jag själv kan handla käk. Eller ta med mig mat. Mest sur på mig själv för att det inte var ett planerat fusk. Hade jag tänkt "idag får jag äta lite vad jag vill" skulle det känts okej, men nu känns det mest som att jag kastat bort en fuskdag helt i onödan. Förstår ni vad jag menar?

Ja ja. Kommande veckorna blir toppen. Planering planering.

Men vad f*n, snedsteg nr.1

En av anledningarna till att jag äter LCHF är för att jag överäter. Hetsätit i perioder men alltid överätit. Hittills har jag inte haft något behov av att äta mer än jag egentligen vill ha, men nu såhär efter tre veckor small det till. Gjorde baconlindad fläskfilé stuffad med kryddsmör för några timmar sen och kunde inte sluta äta. Fast jag var mätt. Smällde i mig säkert 2/3 av hela filén (400gr bara sådär, geez!).

Men det skulle kunna varit värre. Ett snedsteg på tre veckor är ändå bra. Och det var inte en pizza, en påse chips eller tusen mackor. Det var ungefär 200gr fläskfilé för mycket. Men att svulla ett halvt kilo kött är inte bra för någon.

Och hur mår jag såhär i efterhand? Jag har underligt nog inte ont i magen men jag har världens huvudvärk.
Vad berodde dagens misstag på? Lite för många kolhydrater (främst i korven och tomatkrossen) och lite för lite fett. Kaffet drack jag runt kl.7, frukost först vid 11:50. Jag MÅSTE äta en riktig frukost det första jag gör när jag vaknar för att hålla kroppen i balans under dagen. Det har jag lärt mig.

Imorgon ska jag starta dagen med äggmjölk. För människor som inte äter LCHF låter det som det äckligaste i världen (jag tyckte det innan jag provade i alla fall) men det håller man sig nöjd på flera timmar, ger bra med fett och protein som start på dagen och går supersnabbt. Och så tycker jag det är otroligt gott (speciellt med kanel eller kaffesmak).

Back on track direkt, här ska inte snedstegas mer inom den närmsta framtiden.

Dag 22

Frulle: Kaffe m grädde. Omelett på 1 ägg + gula, 70gr bacon, några skivor ost.
Lunch: Korvstroganoff, broccolibuketter.
Middag: Baconlindad fläskfilé.

Seg dag idag. Näst sista på terminen och det märks. Allt är lite lojt och halvdant och lektionerna slutar en timme tidigare än vanligt. Jag är inte den som klagar iofs. Imorgon är det sista lektionen, sen blir det en hel månad ledigt för min del eftersom jag inte börjar jobba förrän i mitten av januari. Ska se till att sköta kosten under tiden, blir svårt utan rutiner men det ska nog gå.

Kära Tomten

Ge mig tjockare och längre hår. Lite sådär som mitt hår såg ut för ett år sen, kommer du ihåg? Innan jag började färga det. Just så vill jag ha det igen. Jag lovar att ta väl hand om det, inte bleka sönder det och gå till frisör istället för att klippa mig själv

Tack på förhand.

/Maja



Ps. Kan du förminska näsor också? Ds.

Dag 21

Frulle: Två färsbiffar, kaffe m grädde.
Lunch/Middag: Korvstroganoff, broccolibuketter.
Övrigt: Äggmjölk smaksatt m kanel.

En så jäääkla bra dag idag, I must say. Först var det ju vägningen, -1,2 kg. Mycket bra. Sen åkte jag och skrev på jobbpapper och fick reda på min ingångslön. Mycket mycket bra. Jag har ju levt på (en nästintill obefintlig) ersättning från alfakassan och csn bidrag/lån sen april så det känns fantastiskt att få månadslön igen. Min första hela månadslön får jag inte förrän i slutet av mars, men jag får hitta på nåt sätt att överleva till dess.

Ja, det här blev en riktig toppentisdag! Hoppas ni också haft en bra dag.


Stå på vågen, v.3

START
24/11:
95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)

-4,3 kg än så länge. Det går ju bra det här! Att spränga den för mig magiska gränsen 90 kg inom två veckor borde inte bli något större problem. Hoppas jag. Man ska inte ropa hej o.s.v.

Nu kommer det väl börja sakta ner med viktminskningen när som helst men bara jag ligger över 0,5 kg/veckan är jag nöjd. Det får gå långsamt också (även om jag är en väldigt otålig person).

Jag förtjänar en guldstjärna idag tycker jag.


Note to future self

Imorgon är det vägdag. Jag tror jag kommer ha gått ner (eller, jag vet att jag har gått ner, frågan är hur mycket). Måste ändå redan nu börja stålsätta mig för den vägdagen jag INTE gått ner, eller rent av gått upp.
Paste:ar in en kommentar jag hittade i en tråd på Kif (Kolhydrater i fokus).

Det här ska jag upprepa för mig själv som ett slags mantra kommande månaderna och förhoppningsvis inte tappa motivationen om jag står still en vecka eller två.

Platåer är normalt, vikten går ner likt en trappa och inte en backe.

Nyårsklänning 2009, Check

Först är det nyår och sen är det min systers avslutningsbal i finland, så jag behöver verkligen en klänning. Och efter inlägget "För fet för att vara fin" kände jag att, nej fan, jag vill ju vara fin. Kollade runt lite och hittade den här. Anledningen till att jag köpte den var främst alla kommentarer om den: "Normal i midjan men alldeles för stor över brösten", "Passar inte alls oss som är normalstora eller lite mindre över bröstet". Come to mama! Tänk om det visar sig vara en klänning med skärning som jag faktiskt kan ha!

Klicka på den för större bild.

Sen är väl rosa inte riktigt min färg, men den ska tydligen vara ljusare i verkligheten än på bilden. Blir nog bra det här. Jag äger ett par rosa peep-toe skor men det kanske blir lite kaka på kaka?

Dag 20

Idag är storstädning och plugg inplanerat (suck och stön) så det är lika bra att jag skriver upp dagens käk nu så jag inte glömmer bort det sen. Har planerat dagens käk. Är så illa tvungen eftersom det inte finns speciellt många val (det ekar tomt i både kyl och frys för tillfället).

Frulle:
Två kokta ägg m örtsalt, kaffe m grädde.
Mellanmål: Kaffe m grädde, salami- och ostkuber.
Middag: Färsbiffar m haricot verts, skysås.

Rätt så andefattigt. Men imorgon strömmar kommer det in pengar i det MajaKarlska bohaget, så då blir det storhandling (för flera hundra säkert, fo sho!).

Nähä. Nu ska jag lyssna på lite powerballader innan jag sätter igång med städningen.



För fet för att vara fin.

Något jag verkligen ska göra när jag går ner i vikt är att göra småsaker för mig själv. Jag unnar mig aldrig något i någon större utsträckning.

Är det så för alla tjocka eller är jag ett undantag? Vet inte. Jag skulle hur som helst aldrig klippa mig på nån fancy salong eftersom det känns som att det inte spelar någon roll hur jag ser ut i håret om resten ser ut som skit. Samma sak med kläder. Jag lägger otroligt lite pengar på kläder just eftersom jag tycker att snygga kläder ändå inte ser bra ut på min kroppshydda.

Jag ser fram emot att VILJA lägga pengar på mig själv.


Dag 19

Nu är jag hemma igen efter ett fantastiskt trevligt dygn med internethumor, soffsittande, kattmys och matlagning. Fick även med mig en tidig julklapp! En plåtlåda med SvampBob-motiv! Chokladen i lådan har jag gett till sambon, men plåtlådan ska användas att ha té i. Alla som säger att SvampBob bara är för barn borde ladda hem säsong 2 & 3 (och se filmen).
-Did you see my underwear?
-No.
-Did you want to?


Frulle: Två kokta ägg m majo, 70gr bacon, kaffe m mjölk.
Lunch/Middag: Lax, broccoli, currysås.
Övrigt: Ostplättar och té (favorit i repris).

Söndagens bestyr:




Dag 18

Är bara i startgroparna för dagen, men det är lika bra att jag skriver upp hur dagen kommer se ut eftersom jag är på väg hem till min kära kumpan Anna.

Frulle: Två ägg, en skiva stekfläsk, kaffe m grädde.
Lunch/Middag: Det blev thaigryta m broccoli.
Övrigt: Kaffe. Paranötter.

Åh vad mysigt det ska bli. Att hänga hemma hos Anna, snacka skit, kolla på film, spela TV-spel, dricka kaffe, klappa katt och bara vara är en av mina absoluta favoritsysslor. Hon är en fantastiskt fin människa och jag räknar henne till min extended family. Jag är så glad över att ha träffat henne och jag hoppas vi alltid kommer vara vänner.

Men nog med kärleksförklaringar. Igår blev min sambo förvånad när han la armen över min mage i sängen. "Det är liksom mera... plant". Ja, det är väl tanken med att gå ner i vikt. Att jag ska bli mer plan. Jag kan förresten se förändringar i kroppen nu. Lite mindre av mage, röv och brön. Tyvärr har jag en gnagande känsla av att mina brön kommer se ut som två ica-kassar om jag går ner så mycket jag vill gå ner. Men å andra sidan har jag aldrig varit något stort fan av att visa mig naken in public och min sambo tycker att jag är fin oavsett. Men lite surt är det ju. Jag vil ju ha mindre brön pga rygg, nacke och framtida klädinköp, men det skulle ju vara rätt trist om de fortsätter vara lika stora men tappar allt innehåll. Vad är det folk säger? Att man får National Geographic-tuttar. Det tycker jag summerar det jag antagligen står inför.

Men hellre platta tuttar än 25 kilos övervikt. Självklart.

Nyårslöfte 2010

Nu vet jag vad mitt nyårslöfte ska bli. Inte "jag ska gå ner si och så många kilon" för det funkar inte. Men jag ska spara 500 kronor varje månad när jag börjat jobba som jag ska använda till att köpa nya kläder när jag gått ner tillräckligt.

Vad just tillräckligt är har jag svårt att svara på. 65-70 kg skulle ju vara optimalt ur viktsynpunkt, men jag har inte vägt under 80 sen jag gick i högstadiet och... det här kommer låta himla dumt, men kan jag verkligen bli så smal? 70 kg, det låter så lite (i mina öron självklart). Kommer jag ner till 75 kg och känner mig nöjd kommer jag plocka ut pengarna då. Allt handlar om hur det känns.

Men mitt nyårslöfte är hur som helst en present till mig själv i form av en massa nya kläder om några månader/år.

Går jag ner 1 kg i veckan väger jag 70 pannor i mitten av maj. MEN jag tror verkligen inte att jag kommer gå ner 1 kg/veckan. Men kanske till min födelsedag? Eller nästa nyår? Om ens någonsin. Som sagt, 75 kg låter också toppen.


Ja, jag gillar Odd Molly.

Idolsnacks LCHF style

Eller snacks och snacks, mellanmål? Känns lite lyx eftersom det är ost det handlar om.
Har gjort två ostplättar (aka lembasbröd). De ser inte lika grå ut i verkligheten, det är min mobilkamera som är kass.

För två stycken:

1 dl ost
1 msk majonäs
1 ägg

Rör ihop. Grädda på 250°C tills dom ser klara ut (några minuter).


Jag hade i pizzakrydda (oregano, basilika & mejram) eftersom pizzakrydda + ost = YUM.




Dag 17

Frulle: En kotlett, några ostkuber, kaffe m grädde.
Lunch/Middag: Två skivor stekfläsk, grönpepparsås, några broccolibuketter.
Övrigt: Kaffe m baristamjölk (i skolan).
Kvällssnacks: Te med cocosolja, ostplättar (Idolfinal-snacks).

Trist att det inte var vägdag idag, vägde mindre än jag gjort på lääänge. Men jag får vänta till tisdag. Räknar ju bara tisdagsvikten. Hoppas det inte studsar uppåt igen. Är det något jag vet om LCHF och vikten är att det hoppar lite upp och ner som det vill. Jag antar att det har att göra med kolhydratsintag som samlar vatten, för lite fett, för mycket fett... svårt att hitta någon ordentlig styrsel på det. Å andra sidan har jag inte ätit LCHF längre än 8-9 veckor i stöten (i somras) så det kanske inte är så konstigt att jag inte riktigt hittat det som funkar bäst för mig.


Jag tror faktiskt jag kommer lyckas den här gången(!)

Käkade frukost kl.10 och stod mig fram till lunch/middagen kl.15:30. Kommer väl äta något till innan jag går och lägger mig.

Det känns som att jag äter för lite men det gör jag ju inte. Det blir automatiskt pyttesmå portioner av allt eftersom maten är så energität men jag får i mig det jag ska. Alltså, det känns faktiskt smått fantastiskt just nu att käka LCHF. Något jag ALLTID har haft problem med är att jag överäter. Men på den här kosten blir jag aldrig akuthungrig. Jag äter (något sånär beroende på plånboken) varierat och jag äter regelbundet. Och så dricker jag väl 2 liter vatten om dagen.

Det är väl det som är nyckeln till min egen viktminskning. Var och en blir salig på sin metod. Jag tror att LCHF funkar så bra för mig eftersom mina matvanor blir... stabila (i brist på ett bättre ord). Eftersom jag äter så mycket mindre och aldrig småäter får jag per automatik i mig mindre kalorier än tidigare också, trots fet mat. Nu vet jag att folk pratar om att LCHF inte handlar om kalorier utan om hormoner, men ni förstår vart jag vill komma.

Jag tänker inte ropa "Hej" innan tisdagens vägning, men i morse vägde jag mig och det ser bra ut. Kommer eventuellt dricka lite vin imorgon så jag kommer säkert gå upp lite, men jag hoppas ändå hamna på minus.

Men ÅH

Igår käkade jag upp sista äggen och sambon vårt sista bacon. Vilket betyder att jag inte har någon frukostmat. Jag vet att jag är lite tråkig som kör samma frukost varje dag i princip, men jag tröttnar ju inte och jag står mig på det.

Så vad ska jag äta till frulle idag då? Det enda jag har i kylen som man kan äta utan lång tillagningstid är två kalla fläskkotletter, en bit salami och ost. Mja. Något kanske man kan hitta på. :-/

-Uppdatering på eftermiddagen-

Det blev en kotlett, ostkuber och kaffe m grädde till frulle.

Dag 16

Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg. Kaffe m grädde.
Middag: Fläsk, grönpepparsås, broccoli.
Filmsnacks: Salami- och ostkuber.

Dagen har varit bra. Käkade lunch så sent så det blev middag istället, sen blev det filmsnacks. Är så himla trött så jag ska knoppa in om en liten stund. Först ska jag bara kolla på Generation Fett. Jag vet inte varför, men jag ääälskar verkligen tjockisprogram. Generation Fett, Biggest Loser, Världens tjockaste man o.s.v. Jag kan liksom inte få nog.

Just idag handlar det om tjocka kvinnor som är stolta över att de är just tjocka. Det kommer jag aldrig förstå men det är ganska fantastiskt vad mycket självförtroende det finns där ute ändå.

Just a perfect day

Även om det bara är lite mer än två veckor sen jag började äta LCHF har jag märkt av en hel del förändringar.
 
- Efter månader av sömnsvårigheter somnar jag ordentligt. Pigg när jag vaknar.
- Jag har slutat gnissla tänder i sömnen och har inte ont i käkarna på morgonen.
- Min mage fungerar alldeles utmärkt.
- Min hy är inte torr längre och mina kvisslor i ansiktet har försvunnit.
- Jag känner mig allmänt gladare och mer tillfreds med mig själv.
- Min psoriasis har blivit liiite bättre, hoppas på att det fortsätter så.
- Jag har gått ner några kilo och tänker gå ner många fler.

Om det kommer kännas kämpigt i framtiden ska jag gå tillbaka och kolla på det här. Just sömnen är det absolut största som förändrats. Som jag förklarade för en vän precis innan jag började med LCHF; Om jag levde med den här dygnsrytmen i mer än några månader skulle jag inte orka mer. Jag hade svårt att somna, kunde ligga och vrida mig i timmar. Sov kanske tre-fyra timmar/natt. Vaknade av mig själv och var inte utsövd. Gnisslade tänder de timmar jag sov och hade ont i käkarna.

Fatta att det bara var några veckor sen. Igår gick jag och la mig kl.00:20 och var dödstrött. Somnade på några minuter. Vaknade kl.9:00 och var hur pigg som helst. Jag behöver fortfarande bli bättre på att lägga mig i tid (innan kl.23 tycker jag är skäligt) men även om jag bara hinner sova 6 timmar innan jag ska upp känner jag att jag får en djupare nattsömn.

Vet inte riktigt om allt detta beror på LCHF, om det skulle gått över av sig självt eller om jag varit mer stressad tidigare, men hur som helst känns det otroligt bra.


Sprängt en barriär

Igår berättade jag för sambon var jag vägde. Hah. Det trodde jag aldrig att jag skulle göra.

Frågade hur mycket han trodde att jag vägde. "Tja, 80-85 kg?" trodde han. När jag sa 92,4 såg han rätt häpen ut. Berättade även att jag vägt 104 kg när han vägde 97. 7 kg mer än sambon alltså och han är inte direkt pinnig. Och 15 cm längre än mig.

Han brydde sig ju inte nämnvärt, han sa "Jaha? Du får väga 55 eller 145 vad mig anbelangar men jag vill ju att du går ner i vikt för jag vet att DU skulle bli glad av det".

Har jag sagt att jag har världens bästa sambo?

Dag 15

Frulle: 70gr bacon, två kokta ägg. Kaffe m äggmjölk.
Lunch: Fläsk, gräddsås och broccoli. Kaffe m mjölk.
Middag: Fläsk, kryddsmör och broccoli.
Kvällsmål: Ett kokt ägg, majo och lite älgkorv.

Lunch och middag var väl ganska snarlikt, men är man trött efter en herrejössesdag i skolan blir det lätt så. Rester + micro = tipptopp. Tror jag har druckit lite för lite vatten idag däremot. Hävt i mig en liten senaste timmen och känner att huvudvärken börjar släppa så smått.

Jag såg förresten att min jacka passar bättre idag. Det blir ingen rövhylla bak på jackan längre (ni som har det förstår vad jag menar) utan den hänger faktiskt bara rakt ner. Underbart skönt att se att det händer någonting.

Idag ringde min mamma förresten och frågade vad jag kunde äta till jul. Hon lät väldigt lättad när jag sa att jag kan äta praktiskt taget allt på julbordet. Det blir inga problem över jul. Även fått ett hett tips på fejk-ris a la malta som jag ska prova på. Jag och sambon kommer fira lite mini-jul innan jag åker hem till min familj och han åker hem till hans och då passar det ju bra med keso a la malta. :-)

Help me Jebus!

Jag är så fasansfullt sötsugen och jag vet inte vart det kom ifrån!

Lunkade nyss ner till vår närbutik som stänger kl.22 och tänkte köpa grädde och mörk choklad. Tänkte vispa ihop en liten chokladmousse såhär på kvällen. Men nähä. Dels säljer dom inte grädde och den mörkaste chokladen som gick att få tag på var Marabou Mörk. Jag äter helst mörk choklad med minst 85% kakao (gärna 90%) men tänkte nöja mig med 70%. But no. In i videobutiken och kollade runt där. Samma sak.

Så det blev till att kila hem igen. Fortfarande sötsugen dock.

Bah. Pepparmintsté får väl duga... usch. Det är egentligen jättegott men det var verkligen inte vad jag var sugen på.

Dag 14

Frulle: 70gr bacon, fyra skivor älgkorv, ett stekt ägg. Kaffe m äggmjölk.
Lunch: Rester: Ostgratinerad aubergine m bacon.
Middag: Två kokta ägg m majo, ostrullar, älgkorv.

Märks att det börjar bli tomt i skåpen på maten.
Ja ja, ska iväg och handla lite imorgon.

Stå på vågen, v.2

START
24/11:
95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)

-3,1 kg än så länge. Gud så skönt! Gick upp nyss och fick för mig att vågen skulle visa plus av någon anledning, men det gjorde den alltså inte.

Jag skulle vilja börja 2010 på ett jämt tiotal så jag hoppas gå ner till 90 pannor till årsskiftet. Det är ju det där med julen... Julen är iofs en rätt bra högtid för LCHF, men allt julgodis, ris a la malta etc, det blir svårt att hålla sig ifrån. Eller blir det det? I år har jag ju inget jobb där det är lussefika eller nåt sånt. Alla mina vänner vet numera om att jag kör LCHF. Jag har inget julbord uppbokat. Enda gången jag kommer "råka ut för" fikabröd och sötsaker är hemma hos mamma under själva julen, men där kommer det nog inte bli några problem heller. Det är bara att äta sig mätt på mat.

Det var inget. Jag förklarade precis för mig själv att det inte kommer bli några svårigheter med maten. Då borde det inte bli några svårigheter med att väga 90 om 3 1/2 vecka.

Mossa mossa



Här ser ni 93,5 stabbiga kilon. Dock snett uppifrån (och festmejkad, sminkar mig aldrig annars).

Tycker själv det är rätt tråkigt att läsa bloggar som jag inte vet vad det är för person som ligger bakom, men nu vet ni. Tänkte inte visa fejjan först eftersom jag tyckte det skulle bli så pinsamt om någon jag kände snubblade över bloggen, men jag har kommit på att jag faktiskt skiter i det.

Nu när ni har blivit ett gäng som läser min viktblogg (statistiken ligger mellan 20-40 om dagarna) tyckte jag det var dags att säga hej. Så, Hej!

Dag 13

Frulle: Två ägg m lite majo. Svart kaffe.
Mellanmål: Kaffe m äggmjölk.
Lunch: Ostgratinerad aubergine m bacon.
Middag: Lax, stekt ägg, en bit ost (orkade inte laga nåt vettigt).

Den här dagen har gått väldigt snabbt. Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på Family guy. Imorgon är det alltså vägning... hoppas vågen visar minus.

En väldigt bra start på veckan, minst sagt!

Fick ett telefonsamtal för en timme sen; Jag fick jobbet!!!

Tjuvvägde mig dock i morse och det visade sig att jag studsat upp några hekto igen. Förhoppningsvis kommer morgondagens vägning i alla fall visa minus från förra veckan, tycker ändå jag skött mig bra.

Huvudsaken är att jag har gått ner. Även om det inte handlar om att jag går ner kilovis i veckan vill jag i alla fall se minus. Går jag ner 0,5kg/vecka blir det ju i alla fall 24kg på ett år. Och det är ju ungefär det jag vill gå ner. Det är klart att jag skulle vilja gå ner minst 1kg/vecka, men jag måste ju försöka vara realistisk. 0,5kg är toppenbra. Håller tummarna för det.

Det är helt obeskrivligt skönt med jobbet I tell you. Nu vet jag vad jag ska göra framöver, fram tills idag kl.9:00 var allting fortfarande väldigt osäkert men nu känns allt bättre. Allt kommer ordna upp sig. Jag kommer få fasta rutiner, fast inkomst och ett arbete jag trivs med. Jag har redan en underbar sambo, en fantastisk familj, toppenvänner, världens raraste katter och ett väldigt mysigt hem. Man kan inte begära så mycket mer av tillvaron. :-)

Dag 12

Frulle/Lunch: Tre ostskivor, skivad älgkorv, två kokta ägg m majo. Kaffe m mjölk.
Middag: Färsbullar i chili- curry- och kokosgryta, blomkålsbuketter.
Kvällsmål: Rostbiffskivor m fetaröra.

Varit helt galet sugen på bröd och choklad under kvällen, har antagligen fått i mig för mycket kolhydrater/för lite fett på dagen. Kokosmjölken hade "bara" en fetthalt på 14% så det kanske hängde på det? Eller nåt. Jag vet inte riktigt.

Annars går det bara bra. Imorgon får jag reda på om jag fick jobbet och på tisdag är det veckovägning. Spännande början på veckan.

Nackdel med att bli normalviktig?

En sak tänkte jag på igår. Om jag går ner en massa i vikt (vilket ju är planen), kommer jag vara lika skön som kattsoffa eller kommer dom flytta över till min sambos knä när vi slöglor på TV?


OT - En av världens vackraste sånger

Okej, Off Topic. Men jag kunde inte låta bli att lägga upp den här.
Jag hoppas få se Anthony & The Johnsons nästa gång de är i sverige.



Hope there's someone
Who'll take care of me
When I die, will I go

Hope there's someone
Who'll set my heart free
Nice to hold when I'm tired

There's a ghost on the horizon
When I go to bed
How can I fall asleep at night
How will I rest my head

Oh I'm scared of the middle place
Between light and nowhere
I don't want to be the one
Left in there, left in there

There's a man on the horizon
Wish that I'd go to bed
If I fall to his feet tonight
Will allow rest my head

So here's hoping I will not drown
Or paralyze in light
And godsend I don't want to go
To the seal's watershed

Hope there's someone
Who'll take care of me
When I die, Will I go

Hope there's someone
Who'll set my heart free
Nice to hold when I'm tired


Finfrukost LCHF style (kind of)

Eftersom det är andra advent kände jag att jag ville frulla till det med något annat än ägg och bacon. Då blev det en liten tallrik med ägg, majo, ost och älgkorv (och kaffe). Tänkte att det var perfekta LCHF-frullen såhär andra advent. Men nähä, så glad fick man inte vara. Kollade innehållsförteckningen på älgkorven sambon köpt och såg att det var potatismjöl, socker och fyra E-ämnen i korven.

Lyckligtvis stod både potatismjölet och sockret långt ner i innehållsförteckningen, men ändå. Varför ska de klämma in socker i precis allting? Jag blir tokig! Tur att korven inte var så god ändå, annars skulle jag blivit riktigt sur. Ska jag äta fler såna här frukostar blir det med rostbiff istället (efter att jag skurit av kanterna då eftersom de innehåller sirap...).


Dag 11

Nu är det ju egentligen bara i början av dag 11, men jag vet ju hur den kommer se ut så jag passar på att föra in det nu eftersom jag ska vika resten av dagen åt adventsstädning (och som sig bör så råkade min sambo lova bort sig idag så jag storstädar själv, suck).

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg. Kaffe m grädde.
Lunch/Middag: Fläskfärsbullar m sås, blomkålspluttar (eller säger man "buketter" om blomkål?)
Kvällsfika: Några rostbiffrullar m fetaoströra.

Sambon köpte 1kg rostbiff för att det var billigt häromsistens, så det ska ju ätas. MEN jag såg på innehållsdeklarationen att det är sirap(!) i receptet. Är det bara kanterna? Om jag skär bort dom då? Så typiskt med ett helt kilo rostbiff som det ska vara socker i, kan dom inte bara skita i att sockra sånt som inte behöver sockras? Det är socker i så himla mycket som jag aldrig ens tänkt på. Argh.

Men en klar fördel med att käka LCHF kom jag på idag;
DET FASTNAR ALDRIG NÅGOT I TÄNDERNA NÄR MAN ÄTER!

Viktnedgång hit, hälsofördelar dit och sådär, men det här är ju fantastiskt! Att jag aldrig reflekterat över det förut. Inte konstigt att det sägs att LCHF:are har bättre munhälsa, det sitter ju inte fast gammal mat i tänderna och blir dåligt. Det är förresten lättare att diska också eftersom saker inte torkar in på samma sätt på tallrikar och bestick. Topp!

Småsur

Okej, nu visste jag ju om det från början så jag är inte väldigt upprörd. Men gör man ett enda snedsteg kommer vattenkilona tillbaka som ett brev på posten. Käkade ju på kebabhaket i närheten igår och vad händer? Vips, +0,9kg under natten. Åt inget bröd, inga pommes, ingen bulgur... men något var det. Kolhydrater i ezmen? Antagligen. Kolhydrater i biffarna? Säkerligen. And that's why man inte ska äta ute (det var inte speciellt gott heller).

Ja ja. Det är skönt att veta att det är ett vattenkilo för det försvinner ju inom några dagar. Men ändå. Samtidigt måste jag lära mig att se plus på vågen utan att gå upp i limningen. Kroppen är ju ingen maskin så ibland går man upp ett extra kilo under natten och ibland går man ner. Hormoner hormoner. Det är dessutom jättevanligt med platåer inom LCHF.

Nu har jag ju inte vägdag förrän på tisdag i alla fall, men jag kan inte låta bli att smygväga mig ibland.

Dag 10

Lunch: Fem köftebiffar m ezme, tzatsiki och grönsallad.
Middag: Lax jag gjorde i förrgår, kokt blomkål, en bit dansk feta.
Övrigt: Pepparmintsté med cocosolja (läst att det ska vara bra mot diverse åkommor)

Knepig dag rent matmässigt. Ingen frukost, lunch ute och sådär. Då blir det som det blir. Men så länge jag mår bra, inte är överdrivet hungrig och inte käkar potatis/ris/pommes/bröd/mjöl så är jag nöjd. Däremot har jag upptäckt att jag måste ha med mig vatten när jag går hemifrån. Det märks så väl när jag druckit för lite vatten, blir helt paj i kroppen. Vilket bara är bra, jag måste lära mig dricka mer vatten.

Jag är döslut efter att ha varit på ikea (för andra dagen på raken). Idag drog jag med min sambo och vi handlade nyttoprylar för 700 spänn från ett presentkort jag fått. Jäkligt skönt att ha det gjort. Nytt porsling etc. Välbehövligt.


Cocosfett = Cocosolja?

Igår köpte jag cocosolja. 100% ren, luktfri cocosolja att steka i bland annat. Har för mig att det är en massa folk som tipsar på det på diverse forum. Men min cocosolja kostade bara 16:- och jag har för mig att alla på dessa forum snackade om att det var så himla dyrt med cocosolja.

Hur förhåller det sig, är cocosfett och cocosolja samma sak?

Det här är det jag köpt. Är den bra eller bara...skit? Någon som vet? Man måste för övrigt spola flaskan under varmvatten om den ska användas för det stelnar direkt om den står i mindre än +25°C.



Ps. Vissa stavar cocos med k, kokos. Det gör jag också egentligen men efter att ha kommit på det efter halva inlägget kom jag på att jag inte orkar gå tillbaka och ändra. Inte för att inlägget är långt iofs... och det här orkar jag tydligen skriva. Äh, screw it, jag stavar med c. Ds.

Dag 9

Frulle: Lax från gårdagen (inget tillbehör, hade brådis). Kaffe m grädde.
Mellanmål: Ett grillat kycklinglår m ört creme fraische. 1 skiva skinka. 2 koppar kaffe.
Lunch/Middag: Grillad kyckling, bearnaise, lite kokta morötter och grönsallad (lunch på IKEA).

Full rulle idag. Skola, arbetsintervju, hem till systern, IKEA och nu lite plugg. På måndag vet jag om jag får jobbet (håller tummarna så de vitnar). Kommer bli en plågsam helg.

Vad rart av mamma och syrran att tänka på mig när vi skulle fika. De dukade fram bröd och pålägg åt sig och kyckling, skinka och creme fraische till mig. Fett najs. Dem sa att det syns direkt när jag går ner i vikt runt nyckelbenen och halsen, det tyckte jag också var kul. Nu är det ju 23 kg to go, men det är toppen med pepp. :-)

Nähä, om jag skulle ta och göra en kopp té.

Dag 8

Frulle: 70gr stekt bacon, ett stekt ägg. Kaffe m äggmjölk.
Lunch: LCHF-lax (se recept i föregående inlägg) och stuvad spenat.
Middag: Fläskfärsbullar, gräddsås och broccolibuketter.

Jag är rätt nöjd med dagen. Börjat anpassa portionerna hyfsat så jag äter inte jättemycket av allting. Magen börjar vänja sig vid att faktiskt BLI MÄTT på mindre. Huuuuuuge progress!

Inte alls druckit tillräckligt med vatten idag däremot. Det tar emot att dricka kallt vatten när det är kallt ute. Kanske skulle börja dricka rumstempererat vatten? Det snackar ju en massa experter om att det ska vara så bra för kroppen. Men det låter inge vidare...

Pigg som en mört. Glad som en lax

Ibland blir man lite extra glad. Som när sambon ringer på hemvägen från jobbet och undrar om han ska köpa med sig en bit lax eftersom han hittat färsk lax billig. Det tyckte jag var en bra idé, jag älskar ju lax. En halvtimme senare stolpar han in med 2,2 kg lax. Så nu är frysen laddad med frysta portionsbitar och det står 1 kg lax i ugnen och puttrar.

Använde det här receptet med viss modifikation. Mer lax, mindre grädde (hade inte mer än 2,5 dl hemma)

LCHF Lax i ugn (4 portioner)

4 laxfiléer (frysta portionsförp)
Smör till formen
4 dl vispgrädde
2 fiskbuljongtärningar
Citronpeppar


Tina laxfiléerna. Lägg dem i smord ugnsfast form. Strö över citronpeppar och häll sedan över grädden. Smula sist buljongtärningarna över.

Grädda i 200 grader i 25-30 min. Servera med önskat tillbehör (broccoli, sallad, blomkål etc). Om du inte äter enl LCHF är det gott med pressad potatis till.

Dag 7

Efter morgonens minst sagt positiva minusvägning har dagen sett ut som följer:

Frukost: Fläskytterfilé m sås (dvs rester pga tidsbrist). Svart kaffe.
Lunch: Finsk fisksoppa (utan potatis). Te.
Middag: Falukorvs- och bacongryta, avokado, keso.

Idag startade min tjejvecka för övrigt. Bara sådär. Vilket faktiskt är lite skumt. Jag brukar må riktigt dåligt veckan innan i vanliga fall. Vad hände med det? Jag tror knappast att LCHF är någon mirakelkur på det viset, men det känns ändå underligt att inte ens ha en tillstymmelse till PMS den här månaden. Skönt att slippa i vilket fall som helst. :-)

Nu ska jag snart slumra in och drömma om nya kläder.

Stå på vågen, v.1

START
24/11:
95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)

Jag vet jag vet, LCHF gör att man tappar runt 2 vattenkilon o s v. Men då ser jag det såhär: Bra, nu är mina vattenkilon avklarade, då är det bara resten kvar!

Nu ligger jag på samma vikt som jag gjorde i somras då jag från april till juni gick ner 10 kg (från 103,5 kg till 93,3 kg). Idag har jag gjort mig själv nöjd och glad och för det förtjänar jag en guldstjärna!



RSS 2.0