Back to life, back to reality

Nä, det är inte alls så sorgligt som det låter. Min semester är slut nu och jag är tillbaka på jobbet, men det är faktiskt riktigt skönt. Jag gillar verkligen mitt jobb och det känns bra att återgå till vardagsrutinerna.

Jag har helt och hållet glömt att väga mig senaste dagarna, men jag antar att det bara är bra. Inte stirra sig blind på siffrorna på vågen. Visst vill och ska jag ner i vikt, men väger jag mig varje dag börjar jag nojja och har man redan en släng av dåligt förhållande till mat kan det genast bli mycket värre. Imorgon tänker jag väga mig igen. Tror dock inte på några större framsteg (om några alls). Inte varit speciellt restriktiv med kollisar. Haft mjölk i kaffet, tagit en banan på jobbet och käkat falukorv. Så det känns ju rätt givet med ett litet plus. Vilket är okej iofs, kroppen tappar ju inte 5 kg på kort tid utan att stanna upp så smått.

Well well.

Nu ska jag fortsätta spendera kvällen med enbart mig själv som sällskap. Spela lite tv-spel och slöglo på dokusåpor. Sambon är ute i skärgården och kommer inte hem förrän imorgon. Men först ska jag ta mig en dusch och prova min nya hårfön (min allra första icke desto mindre).

L8er!

Torsdagsroligt!

Ja, kanske inte för alla, men definitivt för mig! Käkade ägg och bacon till frulle sen åkte jag pendeltåget mot sydost och mötte upp en kompis. Blev bjuden på kinabuffé till lunch. Vilket väl var helt okej ur LCHF-synpunkt. Käkade mestadels wokade grönsaker, kyckling, kött och sallad men även en sjukt god currysås. Som det antagligen var en massa mjöl i (men wtf, hur ofta blir man bjuckad på kinalunch liksom). Sen gick vi och köpte en kaffe på kulturhuset och satte oss i solen och pratade om två favoriter: Buffy the Vampire Slayer och God of War III. Hem till henne efter en runda på BR leksaker och satte på mer kaffe. Några bitar 86% choklad och sen fem timmar Persona 4 där jag satt med monster faq:en hela tiden.

Så jäkla bra att ha vänner som har lika nördiga intressen som jag själv. Skulle hon även vara en sucker för schlager skulle vi praktiskt taget vara samma person. Höhö.

Hängde även med den här urgulliga hårbollen. Försökte mig på att vrida bilden, men det misslyckas och jag orkar inte försöka mer. Så vill ni se hur han ser ut får ni vrida huvudet istället.



Nu sitter jag och kollar på när sambon spelar Skate 3 och funderar på att knoppa in snart. Imorgon ska jag träffa systern och syskonbarnet och fredagschilla. På lördag ska jag fira ett annat syskonbarns födelsedag och på kvällen blir det brädspelskväll med några vänner. Och på söndag blir det finfrämmande i form av en gammal skolkamrat som jag inte träffat på ett år. Min semester är jäkligt bra.

På måndag börjar allvaret igen (jobbet alltså) och det ser jag faktiskt fram emot. Kommer bli en innehållsrik höst med en massa grejer som måste göras. Och på måndag ska jag även tjacka terminskort på simhallen och köpa mig en ordentlig baddräkt.

Allt rullar på med andra ord och jag har det finemang. Dessutom börjar det bli lite höst i luften och det tycker jag verkligen om. Känns som hösten alltid är något av en nystart. Kanske är något jag har med mig från när jag var liten och skulle börja skolan igen efter sommarlovet.

Gick f.ö. upp 0,7 kg under natten. Jag skyller allting på falukorven med tomatsås jag käkade igår. Men det är bara vattenvikt, det försvinner väl tills i övermorgon eller nåt. Och ersätts väl av vattenvikt från dagens currysås...

Just another boring Wednesday

Har verkligen ingenting att fylla ut dagen med. Skulle egentligen fika med en kompis (trodde jag) men det hade blivit ett litet missförstånd. Jag låtsades som ingenting och vi gjorde upp planer för söndagen istället. Så jag har fört över lite bilder från mobilen till datorn för att få tiden att gå.

Här är ett kort på en (del av en) katt jag kattvaktade för någon vecka sen. Världens gulligaste hårboll.


Här är ett kort på mig. Osminkad, lite trött, tjock och med sockerbitständer.


Men om man är tjock och glad får man ju i alla fall fokusera på det positiva: Man är ju i alla fall glad. Right?

Nu ska jag brygga thé, kolla på TV och lägga lite pärlplattor. Ska lägga några goombas idag. And that's how I spend my vacation.

I luv semester

Semestern har äntligen blivit toppen igen efter magsjukan, idag kände jag mig inte illamående en enda gång. Victory!

Var på Gustaf Mellbins i gamla stan och köpte underkläder. Snackat om att gå dit i flera år eftersom de ska vara fantastiskt bra på stora BH:ar för oss med lite större brön. Och dra på trissor. Jag har i min enfald gått runt och trott att jag har typ 85-90E i flera år, aldrig riktigt fattat hur man ska mäta. Men vips så säger hjälptjejen i butiken "Du drar 75H". Så nu har jag en ganska dyr men oerhört välpassande BH i shoppingpåsen. Fan va najs, kanske kan slippa min återkommande nackspärr från och med nu!

Lunchade med min BH-dejt (mötte upp en kompis som skulle köpa amnings-BH) och sen åkte jag hemåt. Hoppade av vid ett köpcentrum och mötte upp min sambo. Shoppade lite mer kläder, sen åkte vi till Heron och såg The Expendables. Och döm av min förvåning, jag tyckte den var bra!

Ätit ute både lunch och middag idag alltså. Mozzarellafylld kycklingfilé m gräddsås och sallad till lunch och en gyrostallrik utan pommes till middag. Kanske ingen ultimat mat-dag, men jag är ändå oerhört nöjd med att jag håller så hårt på LCHF.

Igår gjorde jag förresten en sjukt god soppa inspirerad av en polare:

Koka broccoli och blomkål mjukt i buljong. Mixa. Koka upp, slå i lite grädde och extra kryddor om det behövs. I med riven ost (jag tog västerbotten) och puttra ihop till lämplig konsistens. JÄTTEGOTT och lätt att göra. Fler såna recept tack.

Ligger för närvarande på -5,3 kg och det är jag otroligt glad och nöjd med. Sakta men säkert nedåt nu. Inga utflykter uppemot tresiffrigt igen.

På måndag börjar jag jobba igen, då drar jag och fixar terminskort på simhallen vid jobbet. Skönt.

Det går bra nu. :-)

Magsjuk

Fläskkotletten jag käkade till lunch igår var nog inte helt bra för jag kaskadspydde resten av dagen när jag försökte äta. Vaknade i morse och var helt död i kroppen. Trist, för jag skulle till kärrtorp och fira en kompis födelsedag. Men det har blivit soffan hela dagen. Käkade ägg i morse och det gick bra. Inte orkat gå till affären, så till lunch blev det sambons rostbröd m smör och ost. Men nu ska jag pallra mig ner till Ica och köpa något bra till middag, fått behålla allt jag ätit under dagen i alla fall.

Så jäkla tråkigt att spendera större delen av helgen framför TV:n, men jag har ju en hel vecka kvar av semestern så jag får se till att pigga på mig fort som attan så jag kan aktivera mig veckan ut.

Kräftskiva ftw

Idag lyckades jag med konststycket att bara äta en enda gång på hela dagen. Kanske inte verkar vara nån big deal för andra, men för mig var det i det närmsta outhärdligt. Åkte på kräftskiva och skulle äta något på vägen eftersom jag bara druckit kaffe till frulle, men då hade sambon glömt kortet hemma och det blev inget käk. Väl framme tog det tre timmar innan vi åt något. Eller nej, det är inte riktigt sant. Det bjöd på blåbärspaj (mums) med glass när vi kom dit. Men jag äter ju inte mjöl eller socker så jag tackade bara ja till kaffet. Bra gjort av mig, men magen klagade.

Till slut, kl.19 var det dags att käka. Åt mig mätt på kräftor, ost och tre glas rödvin. Sen åkte vi hem runt 23:30 efter en mycket trevlig kväll. Hemma igen och fortfarande proppmätt. Men gott var det.

Nu ligger jag iaf -5 kg på 10 dagar. Nästan bara vatten, absolut, men jag är ändå jäkligt nöjd. Nu är det bara några kilon kvar innan jag är på banan igen. Dvs tillbaka på vikten jag var på innan jag började gå upp igen.

Om man bara kunde komma till det stadiet där man slutar pendla så förbannat utan bara går ner sakta men säkert. Men den dagen kommer väl aldrig. Borde jag väl ha insett nu.

Men som sagt. Är på väg ner igen i alla fall. Nu har jag f.ö. semester igen så det blir lite sporadiskt med inlägg. Men snart (om drygt 10 dagar) börjar jag jobba igen och då ska jag köpa klippkort på badhuset. Simma, äta bra och må bra. Det är min fantastiska höstplan.

Fatta vad bra jag kommer se ut om några månader. Och hur bra jag kommer må! Can't wait. :-)

Toppenbra (om)start

Jag har, som sagt, gått upp väldigt mycket senaste veckan. Så därför är det ju extra skönt att min nyfunna motivation får sig en ordentlig skjuts. På tre dagar har jag gått ner lika många kilon. 2 kg är ju bara vatten, men det känns ändå väldigt bra.

Körde på crosstrainern igår igen, fast jag orkade inte mer än 10 minuter. Hela kroppen värkte från dagen innan. Men 10 minuter är ju bättre än ingenting och det är väl bara bra att börja långsamt (inbillar jag mig).

Jobbar veckan ut och sen har jag semester i två veckor, men när jag kommer tillbaka ska jag köpa kort på simhallen. Älskar att simma, men det var säkert ett år sen sist.

Så visst håller jag på att komma igång alltid. FAN vad välbehövligt efter ett par bedrövliga månader! :-)


Lite snack men mycket verkstad!

Jag har varit väldigt frånvarande från internet över huvud taget senaste tiden. Jobbar ju framför dator så det kanske inte är så konstigt. Men hur som helst, hur går det för mig då?

Jodå, det går faktiskt hur jäkla bra som helst!

Eller, inte hela tiden kanske. Inte alls egentligen, om man slår ut det på sista veckorna. Jag har mölat i mig bröd, pizza, chips, you name it. Blivit tjockare och tjockare som en följd (så klart) och mått riktigt ruttet. Och när jag mår dåligt/känner mig hängig etc så käkar jag ju förstås mer. Ond cirkel. IGEN. Suck.

Men efter en (minst sagt) vidrig helg med panikkänslor och mer kolhydrater än jag ätit senaste året (typ) så fick kroppen nog. Jag pallar inte. Känt mig bakfull och utslagen, inte orkat ta mig för någonting. Så jag börjar om från scratch. Typ.

Jag vet inte riktigt vart motivationen kom ifrån men helt plötsligt började jag äta hur bra som helst. Och är inte sötsugen alls. Eller hungrig mellan måltiderna. Dessutom har jag dragit fram min stackars dammiga crosstrainer och tvingat alla muskler som absolut inte vill röra på sig att göra just det.

Det är klart att det känns jävligt dumt att ha gått upp så mycket i vikt. Självklart. Att kunna se kort på sig själv som bara är några månader gamla och tänka "fan, såg jag sådär bra ut?". Men jag ska ju dit igen. Skam den som ger sig.

Så jag har verkligen inte kommit någonstans rent fysiskt på sistone, men mentalt har det i alla fall ljusnat. Jag ser fram emot den här hösten.


RSS 2.0