Dag 125

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, majo, svart kaffe.
Lunch: Smörstekt gös m champinjonsås och grönsaker, svart kaffe.
Middag: Fläskkarré m vitlöks- och cayennepepparsmör.

Okej, en kopp kaffe mer än jag lovat mig själv att dricka, men det ser bättre ut i alla fall. Tänkte koka broccoli till middagen men jag orkade inte. Får koka den imorgon bitti istället så jag får med mig en sjysst lunchlåda. Tror inte jag skulle våga äta bara kött och smör på jobbet. Måste ha nån grönsak till för att få det att se liiite fräscht ut i alla fall.

Annars har dagen varit lugn och seg. Gråmulet ute, vilket gör mycket för humöret. Men nu säger SMHI att det ska bli vårväder till helgen så det hoppas jag benhårt på.

Imorgon blir det lite mer att göra. Ska med katten till veterinären direkt efter jobbet. Hans blodöra har inte gått ner och vi måste behandla stackarn för skabb. Hur i hela friden får innekatter öronskabb? Trodde det bara var utekatter som fick det. Så där kommer det väl vissla iväg 2000:-, bara sådär. Ser ut som den här månaden inte heller blir någon spenderarmånad direkt. Blir jag fast på jobbet blir prio ett att spara ihop en buffert för oförutsedda händelser.



Ska iofs ha lite roligt kommande dagarna ändå. Bio och bowling med sambon och hans bröder imorgon kväll och sen spelkväll på söndag. Billigt och bra. Blir ingen mäklarbricka på stureplan just det här veckoslutet för min del.

Lunchrestauranger... suck

Idag hade jag ingen matlåda med mig eftersom jag inte lagade någon riktig mat igår. Brukar bli kycklinglår och coleslaw dom dagar jag inte orkat laga mat eftersom det är så fasligt mycket billigare än att äta lunch ute (kycklinglår 15:-, coleslaw 10:-) men idag slog jag på stort och lunchade ute med en kollega.

Kollade på kvartersmenyn.se och fastnade för smörstekt gös m champinjonsås och skirat smör. Plus i kanten för att de faktiskt använde riktigt smör. Såsen var det inte heller några konstigheter med. Men varför måste dom panera fisken? Nu var det inget tjockt lager panering, dom hade bara slappat på lite mjöl på ena sidan, men ändå. Det finns ingen som helst chans att hitta en lunchrestaurang där jag jobbar som har något som går att LCHF-anpassa. Antingen är det panerat eller så är det socker i maten eller så... ja, ni förstår.

På KiF:s forum (Kolhydrater i Fokus) finns det i runda slängar 10,000 medlemmar. Och det pratas om LCHF lite varstans. På TV, i radio, i tidningar, på stan. Så varför är det så svårt att åtminstone ha ETT alternativ som inte innehåller kolhydrater? GI-alternativ finns det lite här och där, men jag vill ju inte äta couscous eller matvete.

I Stockholm finns det ett lunchhak med LCHF-alternativ. Men jag är inte superpeppad på att behöva ta mig in till Gamla Stan de få dagar jag vill äta ute en vardag.

Och varför säljs inte de här någonstans i min närhet?



Jag måste komma igång med matlagningen igen så jag vet exakt vad jag stoppar i mig. I färdiggrillade kycklinglår som blivit något av en standardnödlösning finns det också mycket skit. Jag ska bara klura ut hur jag gör god mat utan grädde, för det har ju varit något av en bas för i princip allt jag ätit senaste månaderna känns det som.

Ja ja. Det var dagens irritationsmoment. Nu ska jag sluta upp med att vara en gnällpåse och ta en kopp... bubbelvatten (har redan druckit en kopp kaffe för mycket idag).

Dag 124

Jag kommer säkert somna tidigt idag igen, så det är lika bra att skriva upp dagens intag medan jag fortfarande är vaken. :-)

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, lite majo, kaffe m grädde.
Förmiddagsfika: Svart kaffe.
Lunch: Fläskkarré, vitkålssallad, svart kaffe.
Eftermiddagsfika: Svart kaffe.
Middag: Makrill i tomatsås, majo, kokt ägg.

Jag MÅSTE sluta dricka så mycket kaffe om dagarna! Imorse drack jag min sista kaffe m grädde till frukost (nu är grädden ett minne blott) och när jag skriver upp för- och eftermiddagsfikan blir det plötsligt fyra stora koppar kaffe om dagen. Även om kaffe är gott och skruvar upp förbränningen en smula har jag hört att det även stimulerar insulinfrisättning. I ärlighetens namn vet jag inte riktigt vad det betyder, men det låter inte bra (orka läsa på...). Dessutom blir det säkerligen 5gr kolhydrater om dagen enbart från kaffet. Och jag ska verkligen försöka lägga mitt kolhydratsintag på ett minimum för att komma på banan igen.

Så, här är min plan: En kopp kaffe om dagen. Antingen svart eller m äggmjölk. Och sen får det vara bra.

Stå på vågen, v.18

24/11: 95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)
2/2: 89,2 kg  (-2,2 kg)
9/2: 90,0 kg (+0,8 kg)
16/2: 88,5 kg (-1,5 kg)
23/2: 89,0kg (+0,5 kg)
2/3: 87,9 kg (-1,1 kg)
9/3: 88,5 kg (+0,6 kg)
16/3: 89,0 kg (+0,5 kg)
23/3: 88,0 kg (-1,0 kg)
30/3: 90,0 kg (+2,0 kg)

Helgens utsvävningar i form av vin och sockerdränkta buffalowings kom som ett brev på posten. Ptja, vad ska man säga? Jag som ALDRIG mer skulle väga 90 pannor. Och här står man igen.

Kan ju inte säga att jag är förvånad. Min plan att bara dricka kaffe m grädde på kontoret istället för kaffe m mjölk var kanske heller inte riktigt genomtänkt. Det blir för många kalorier (eller för mycket mjölkprotein, det kan ju också sätta käppar i hjulen).

Så vad är min handlingsplan? Reducera intaget av mjölkprodukter kraftigt, se till att shape:a upp min matlagning och inte äta saker jag är osäker på om jag är ute (som söndagens buffalowings...).

Behöver väl knappast sägas att jag är mer än ordentligt besviken på mig själv att jag ligger på samma vikt nu som för 2-3 månader sen. Förbannat jävla jobbigt.

Men skam den som ger sig, som man säger. Nya tag från och med idag.

Dag 123

Anledningen till min uteblivna uppdatering igår? Jo, jag somnade 19:40. Herregud. Vaknade av mig själv strax innan väckarklockan ringde kl.06:00 i morse. Pigg och fräsch. Alltså sovit över tio timmar, antar att det behövdes. Gårdagens intag då:

Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, majo, kaffe m grädde.
Lunch: Kycklinglår, mozzarella, vitkålssallad, kaffe m grädde.
Middag: Falukorv- och bacongryta.
Kvällssnacks: Grädde m hasselnötter och kakao.


Dag 122

Frulle: Bacon- och ostomelett, kaffe m grädde.
Lunch: Grekisk sallad, kaffe m mjölk.
Fika: Kaffe m mjölk.
Middag: O'Learys buffalo wings m ädelostdip, ett glas rödvin.

Idag åkte jag och sambon hem till hans familj, både brorsan och deras mammas sambo fyllde år så det blev fika. Kaffe för min del i vanligt ordning. När jag ändå var i farten passade jag på att åka hem till en kompis och hälsa på. Köpte kakor och påskgodis för 90 spänn men nöjde mig med kaffe där också. Sen kom hon på den förträffliga idén att gå till O'Learys och äta wings. Hade aldrig ätit dom förut och de var verkligen supergoda. DOCK var det socker i glazen så jag kommer inte äta dom igen. Men gott var det.

Nu kom jag hem för tio minuter sen. Ska boka bio till torsdag, sen ska jag slagga. Ska även se över kattens ena öra, det blir bara större och större (en av mina katter har fått blodöra, funderar på att punktera det själv).

Har som sagt tagit lite helgledigt från internet, därav den kassa uppdateringen. Men nu är jag tillbaka.

Dag 121

Jag har ju tagit lite helgledigt från bloggen, så här kommer gårdagens intag:

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Köttfärssås, mozzarella.
Kvällssnacks: Blomkål m dip.
Övrigt: Fyra glas rödvin.

En riktigt trevlig dag, och självklart slaktade jag och C de övriga i Alias (världens roligaste brädspel!).

Dag 120

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Köttfärssås, mozzarella, broccoli, kaffe m grädde.
Middag: Entrecote m broccoli o kryddsmör.
Efterrätt: Chokladmousse på 85% choklad, ett glas rödvin.

Vilken otroligt härlig dag det här blev! Jobbet var toppen. Fick beröm för mitt arbete och inte minst för mina mockarutor. Smakade ju aldrig på dom men enligt alla som käkade så var dom jättegoda. Bra. Har kvar fyra st i kylen och sex st i frysen så det blir väl till att bjuda nån på fika snart.

Hemma hos systern blev det middag, sen vart det småprat i soffan och två avsnitt av Big bang theory. Var egentligen mätt efter middagen men chokladmoussen såg så jäkla god ut så jag käkade efterrätt också. Det är ju fredag.

Syrran sa också att jag får ta hem cykeln när jag vill så så snart det blir barmark ska jag cykla till jobbet. 9 km enkel väg. Behöver ju inte cykla både till och från jobbet till en början, men att cykla till jobbet ena dagen och hem den andra dagen kommer nog göra sitt till. Egentligen har jag varit lite anti-cykel eftersom jag inte behöver större vadmuskler än jag redan har (fått höra att jag har fotbollsvader) men jag börjar väl så smått inse det fjantiga i att skippa motion som kan leda till viktnedgång för att inte vaderna ska bli nån centimeter bredare.

Morgondagen ska som sagt spenderas i goda vänners lag med brädspel på liv och död och rödvin. Alkohol bromsar viktnedgången, I know, men med tanke på hur ofta jag dricker alkohol på helgerna så känns det inte som något större problem. Och att viktnedgången skulle bromsas för tillfället är ju inte heller några problem eftersom jag inte går ner något för tillfället. :-P

Men nog pratat. Nu ska jag vattna våra stackars blommor, sen ska jag dyka ner i soffan och vänta in sambon som jobbat sent idag.

Oh, how I love them weekends

Idag är det baskemej fredag. Älskar't! Det ska bli så himla skönt med helg.
Så, vad ska jag göra i helgen då? Jo:

Idag ska jag hem till min systers familj och klämma på gulligaste knodden.



Imorgon ska jag på spelkväll hemma hos M med Å och H och vinna i Alias (samt dricka för mycket rödvin).



Och på söndag ska jag ligga hemma och ångra de sista tre glasen rödvin.

Vilken toppenhelg det kommer bli!
Vad ska ni göra?

(H, säg till om du inte vill att kortet ska ligga uppe så tar jag bort det).

Dag 119

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m mjölk.
Lunch: Lax- och äggsallad, kaffe m grädde.
Fika: Kaffe m grädde.
Middag: Köttfärssås, 1/2 mozzarella.

Fotnot: Min köttfärssås liknar mer gryta än sås.

Ställde mig på vågen imorse och suckade högt. Men så tog jag mig i kragen och tänkte "Fan heller att jag ska ge upp det här nu".

Vi hade tårta på jobbet idag. Jag drack kaffe. Och imorgon är det jag som står för fredagsfikat. Har alltså bakat en hel plåt med snoddas (mockarutor/kärleksmums/kokosrutor, vad man nu kallar dom). Men har jag smakat på nåt? Nej. Inte ens en droppe kaksmet. Så jag känner att jag har all anledning till att vara väldigt nöjd med mig själv idag.

MEN!

Nu har jag läst att 1 dl kaffe innehåller 0,4 gr kolhydrater. Vilket betyder att min morgonkaffe innehåller 1,6gr kolhydrater. Sen dricker jag MINST 6 dl till på jobbet om dagen, =2,4gr. Vilket blir 4gr kolhydrater BARA i mitt vardagskaffe.

Jag håller ingen direkt koll på hur mycket kolhydrater jag får i mig men jag ska nog se över mitt kaffedrickande. Kanske till och med försöka sluta dricka kaffe? Hm. Jag som älskar kaffe...

Dag 118

Igår hade jag så dåligt samvete så jag loggade aldrig in, så jag skriver in gårdagens intag idag istället...

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Tapastallrik m diverse mat jag kan äta (jobblunch), kaffe m mjölk.
Middag: Hamburgertallrik m massa pommes o bea.
Fika: Kondistårtbit m grädde, latte.

O...M...G vad min mage inte mådde bra igår eller idag. Igår hade jag en "screw that, I do what I want"-dag och rebellade med att äta the worst of the worst både till middag och på fikat innan bion (vi såg Wolfman). Det är min första riktiga syndar-dag sen jag började och det är den sista för ett långt tag framöver.

Så vad lärde jag mig av gårdagen då? Jo:
- Pommes smakar inte bra.
- Jag får ont i magen och svullnar upp av kolhydrater.
- Jag får ont i huvudet.
- Jag mår dåligt dagen efter.
- Sväller upp ungefär 1½ kg under natten (vätska).
- Lyxchokladtårta på fik är inte lyxig eller god.


Det var nog ändå bra för mig att ta ett ordentligt magplask. Nu vet jag verkligen att jag INTE vill återgå till mina gamla vanor. Det visste jag väl egentligen redan innan, men det var gårdagen som cementerade det ordentligt. Så nu är det verkligen 100% LCHF som gäller. Samt vardagsmotion. Och jag ska verkligen försöka att inte stressa över att det tar tid att gå ner i vikt. Stressar jag så gör jag antingen som igår (faller tillbaka i gamla vanor) eller står stilla i vikt pga stresshormoner och skit.

Jag gick ju inte upp alla dessa kilon under ett år så det kanske är förmätet av mig att tro att jag ska gå ner allt inom ett år. Det får väl ta TVÅ år då (även om jag suckar inombords vid tanken att det skulle ta så lång tid).

Ja ja. Det var i alla fall ett välbehövligt snedsteg. Så något positivt kom ur det i alla fall.
Men jag mår verkligen som jag förtjänar idag. Känner mig nästan bakfull. Bleh.


...och ingen verkstad.

Ställde ju in min gräddtetra i kylen i måndags. Och OJ vad skeptiskt det blev i lunchrummet. Höhö. Jag skulle nog också börja undra om en tjej på 90 pannor hellre hade vispgrädde i kaffet än vanlig mjölk. Nu ska jag bara se till att gå ner lite mer i vikt också så de slutar tvivla på att det funkar.

(och så att JAG slutar tvivla på att det funkar).

Jag är så himla nojig av mig. Nu har det gått ALLDELES för lång tid och jag står kvar på ungefär samma vikt. Vilket såklart gör att jag blir osäker på om jag gör rätt som äter LCHF. Då glömmer jag liksom bort att jag redan gått ner över 15 kg med hjälp av LCHF (och VLCD i början, det får jag inte glömma). Så jo, visst funkar det. Dessutom sover jag bättre, mår bättre och är en mindre stressad och ledsen människa. Allt detta är ju fantastiskt bra.

Däremot har min psoriasis blivit värre igen. Suck. Jag behöver sol omgående så jag kan sola bort mina prickar. Jag har aldrig haft speciellt mycket problem med psoriasis på ryggen förrän nu senaste veckorna. Men så har jag och sambon haft en liten uppförsbacke också (för att underdriva lite) och jag tror stress påverkar mer än något annat. Men förhoppningsvis blir det bättre snart.


Juni 2008, vägde runt 100 kg men hade inte en enda prick pga sol och 30°C. Lovely.

Ja ja. Mycket blaha om ingenting speciellt. Nu ska jag åka till jobbet.

Dag 117

Lika bra att skriva ner dagens intag nu, känner mig så seg så jag kommer med största sannolikhet glömma bort det när jag kommer hem (dvs, jag kommer somna tidigt på soffan).


Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m äggmjölk.
Lunch: Kycklinglår, rå broccoli, avokado o fetaost, kaffe m grädde.
Middag: Vego-färsbiffar m tsatsiki, sallad, mozzarella, té m grädde, ett glas rödvin.


Än så länge har det varit en riktigt seg dag. Skyller allting på vädret. Grått ute, grått inne, grått i hjärta, grått i sinne.


Vi har förresten fått ett vattentorn här på kontoret vilket jag tycker är toppen, men jag har en liten fundering som någon kanske kan hjälpa mig att svara på. Som det är nu dricker jag ungefär 1½ liter kolsyrat vatten om dagen eftersom det är så gott. Men hur är det med kolsyrat vatten egentligen? Kolsyra i sig, är det dåligt? Jag har inte den blekaste.


-Update-


Trist att sitta hemma helt själv en hel kväll så jag ringde en livlina istället. Suttit hemma hos henne och pratat, spelat alfapet (jag vann!), käkat middag och kollat på TV. Skönt att inte slösa bort kvällen på att sitta själv hemma och ha tråkigt.


Stå på vågen, v.17

24/11: 95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)
2/2: 89,2 kg  (-2,2 kg)
9/2: 90,0 kg (+0,8 kg)
16/2: 88,5 kg (-1,5 kg)
23/2: 89,0kg (+0,5 kg)
2/3: 87,9 kg (-1,1 kg)
9/3: 88,5 kg (+0,6 kg)
16/3: 89,0 kg (+0,5 kg)
23/3: 88,0 kg (-1,0 kg)

-7,5 kg från omstarten alltså. 7,5 kg på 17 veckor. Liiite irriterande att ligga och harva på ungefär samma vikt i över en månad, men jag ger inte upp. Försöker se det positivt istället. Skulle lika gärna kunna gått +7,5 kg om jag inte hade börjat se över mina matvanor för 17 veckor sen. Och 88 kg låter ju bra mycket bättre än 103 kg, eller hur?

Låg på 87,4 kg i söndags, men det är väl som dom säger. Syndar man på lördagen så visar det sig på vågen några dagar senare. Men skam den som ger sig.

Visserligen tror jag inte längre ett dugg på att jag kommer hinna gå ner 8 kg till den 1:a juni längre. Men kanske har gått ner till 83 ändå? Jodå. Det tror jag nog. Så snart snön smält bort kommer jag ju börja cykla. Det tror jag kommer göra en del.

Hur som helst är det otroligt skönt att ligga 13-18 kg från det jag vill väga och inte 28-33 kg som det var ett tag (vill ju väga 70-75 kg om jag själv får bestämma).

Men nu har jag tröttnat på att hoppa upp och ner hela tiden. Nu vill jag ha en konstant nedgång, även om det bara blir -0,1 kg nån vecka. Inga fler plus. Fast det kanske inte är något man kan bestämma bara sådär...

Dag 116

Frulle: 70 gr bacon, två stekta ägg, kaffe m äggmjölk.
Lunch: Fläskkarré, broccoli, avokado o fetaost, kaffe m grädde.
Middag: Ost- och baconomelett.

Idag hittade jag mina drömmars lägenhet på hemnet.se. Utgångspris på 1 295 000 kr och avgift på 2062 kr. 92 kvm fördelat på två våningar. Ingen insyn. Träterass på bottenplan, balkong på övre. Mja. Ja. Hade man haft råd så...

Jag måste sluta knarka hemnet. Blir så bitter när jag hittar perfekta lägenheter som jag ändå inte kan bo i.

I övrigt går det bra. Vägning imorgon. Får väl se om sockerchocken härom dagen passar på att ge sig tillkänna då, nån sa att det kan gå i 4-dagars cykler. Att man äter dåligt och sen tar det några dagar innan kroppen reagerar. Jag hoppas verkligen inte att så är fallet, men det lär ju visa sig imorgon.

-5 minuter senare-

Hittade en annan drömlägenhet precis (jag som ska sluta kolla hemnet). Ett sånt här kök vill jag ha.



Ååååh, jag vill flytta...

Dag 115

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, kaffe m äggmjölk.
Lunch: Två löskokta ägg m smör, 4 ost- och skinkrullar, kaffe m äggmjölk.
Middag: En bit fläskkarré, sås på sky + smetana.

Eftersom det är söndag blev det lite knepigt med mat-tiderna. Frukosten åt jag runt 11:00, lunchen runt 16:30 och middagen kl.21:30. Imorgon blir det vardagsschemat igen (frulle kl.07, lunch kl.11:30 och middag runt kl.18).

Idag hämtade jag förresten ut mitt vitaminpaket. Jag har ätit magnesiumtillskott i nån månad och utökar en smula nu. Äter alltså magnesium, D-vitamin, C-vitamin och B6-vitamin. Själv är jag inget fan av tillskott utan tycker väl egentligen att man ska äta allsidigt. Men jag är samtidigt väldigt lat. Mäktar inte med att äta tillräckligt med fet fisk, mörka bladgrönsaker, fullkorn etc för att tillgodogöra mig alla vitaminer. D-vitamin har nästan alla i Sverige brist på under vinterhalvåret. Så jag kör en fuling tills vidare.



Ser fram emot att bli piggare, gladare och roligare att ha att göra med. Nu sätter jag all tilltro till mina vitaminer. OJ OJ OJ vad pigg och fräsch jag kommer bli.

Ska förresten få låna en cykel i vår! Har redan kollat ut närmsta cykelvägen till jobbet. Det kommer gå fortare att ta sig till jobbet på cykel än med buss(!). Hur skönt som helst. Då, om inte förr, kommer kroppen nog börja ta ordentligt av fettdepåerna. Jag gillar dessutom att cykla. Toppenträning.

We should have had each other with cream

Nu har jag köpt en gräddtetra jag ska ta med mig till jobbet imorgon. Blir alldeles för mycket mjölk om dagarna när jag dricker röd mjölk i kaffet. Kan det skilja så mycket på kollisarna då? Jo.

Standardmjölk:

Vispgrädde:


Ska dra ner på kaffedrickandet också. Här hemma skall det ENBART drickas kaffe m äggmjölk på mornarna för att minimera kolhydraterna. På jobbet ska det drickas max TVÅ koppar kaffe om dagen. Och då med ytterst lite vispgrädde i.

Börjar såhär så får jag se hur det går. Visar det sig att kroppen inte vill ha grädde heller får jag väl ta med mig en batch med äggmjölk, men än så länge känns det bara krångligt.

Öh... va?

Jag kommer ALDRIG förstå mig på min kropp. Igår käkade jag massor. Kött, socker, grädde, vin. Och vad händer under natten? Jo jag droppar 0,5kg.

Hur i hela...?



Kanske skulle smälla i sig en pizza och gå ner ytterligare till imorgon?

Nej men seriöst, jag fattar ingenting.

Dag 114

Frulle: En bit fläskkarré m kryddsmör, svart kaffe.
Lunch: Nötbiff m grönsallad o vitlökssås.
Fika: Kanderade hasselnötter m kokosflingor o creme fraische, två koppar kaffe m mjölk.
Middag: Kycklinggryta, två (stora) glas vitt vin.

Dagen har varit en hormonell berg-och-dal-bana. Satt i soffan och storgrät utan att ha en aning om varför, så sambon blev smått förtvivlad. Men det gick över efter några timmar. Har fortfarande ingen aning om vad det var för fel, allt kändes bara skit. Konstigt. Att man vet att ens mentala tillstånd beror på hormoner och inte något annat borde ju göra det enklare att handskas med, men det blir inte det. Så då panikblandade jag ihop en msk smält socker, kokosflingor och hasselnötter. Blev sjukt sugen på socker (av någon outgrundlig anledning). Så idag har jag verkligen överskridit mitt intag av kolhydrater. En msk socker = 13gr kollisar. Nu vet ni det. Jag försöker hålla mig under 20gr/dag. Det kan jag ju fetglömma att jag gjorde idag. Drack även upp två glas vitt vin vi har haft stående några veckor sen vi hade besök. Bara för att. Det var inge vidare. Sött och blaskigt.

Imorgon blir det en sockerfri dag i alla fall. Mitt humör har stabiliserats under dagen så  jag hoppas jag håller mig på en okej nivå imorgon. Och inte blir alltför kolhydratssugen efter dagens snedsteg.

Och så undrar jag varför jag inte går ner i vikt liksom...

Längtan



Hade jag tid och pengar skulle jag dra utomlands. Är så less på vintern nu. Visst, det är 8°C idag, men jag längtar efter sommarvärme, inte nån fjösig vårtemperatur.

Dag 113

Frulle: En bit fläskkarré m kryddsmör, en kiwi, svart kaffe.
Lunch: Gulaschsoppa, kaffe m mjölk.
Middag: Fläskkarré m ostgratinerad broccoli.
Fredagsfika: Hallon, hasselnötter o yoghurt.

Precis som igår har jag varit hungrig precis hela dagen. Antar att det har med förkylningen att göra. Det som är lite tråkigt är att ingenting smakar någonting.

Även fått avboka morgondagens biobesök eftersom jag är så snorig och måste snyta mig stup i kvarten. Jättetrist. Vet inte riktigt vad jag ska göra här hemma. Borde ju städa men det är ju så ruskigt tråkigt. Kanske ska ägna dagen åt TV-spel och ljudböcker. Det låter väl som en bra plan.

Nu ska jag in och hämta kudde i sovrummet och lägga mig i soffan framför Så ska det låta. Sambon kommer inte hem förrän strax efter tolv eftersom han jobbar sent. Vi ses alldeles för sällan i veckorna (och på helgerna).

Måste bli ett roligare sällskap till mig själv. Kanske ska ta upp nån gammal hobby (eller skaffa nån ny?). För jag är ju rätt tråkig när det kommer till kritan. Tycker jag själv i alla fall. Jag hittar aldrig på nåt om jag är själv. Det måste jag bli bättre på.



Börja måla porslin igen kanske? Var ju snart ett år sen sist. Och det var ju rätt kul.

Dag 112

Somnade 19:20(!) igår så jag hann aldrig uppdatera dagens mat.

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe.
Mellanmål: 2st kiwifrukter.
Lunch: Fläskkarré m broccolibuketter.
Mellanmål: Babybel-ostar, saltade mandlar.
Middag: Fläskkarré m sås på creme fraische.

Dagen gick i förkylningens tecken. Gick även och anmälde mig som blodgivare och kände mig som en duktig medborgare. Får reda på om mitt blod håller måttet om någre veckor.

Förresten: För två år sen skulle jag få pengar för att vara med i en studie för ett nytt p-piller, men i sista stund upptäckte de att jag hade blodtryck som låg i högsta laget så dom strök mig från listan. Igår på blodbussen tog de mitt blodtryck och tjejen sa "Ja, som alla unga kvinnor ligger du ju lite på den låga sidan". Så jag har lågt blodtryck nu? Hallelujah. Visst, det är inte bra att ha för lågt, men jag ligger i alla fall inom normalspannet. Vad skönt!

Min kropp samlar förresten sjukliga mängder vatten nu. Antar att det är för att jag är sjuk(?). Känner mig i alla fall stor som ett hus. Men jag hoppas det går över. Hungrig 24/7 också. Så jag gjorde en liten avstickare med två kiwis igår. Blev ju inte direkt mättare på det (nähä) men fick iaf i mig en bunt c-vitamin. Kan ju alltid hoppas att jag piggar på mig lite snabbare.


Revy, buffé, förkyld o.s.v.

Orkar inte ändra gårdagens inlägg så jag skriver't här istället. Det blev ingen fläskkarré till middag igår, det blev lax, kyckling, revbensspjäll, coleslaw och ratatouille. But why? Jo, jag blev hipp som happ bjuden på buffé + revy igår av en arbetskamrat. Jag var lite skeptisk till revy först eftersom jag omedelbart tänkte  "fars". Men det var verkligen jättekul. Ålderstecken att gilla lokal revy? Kanske...

Har hur som helst droppat 0,5 kg sen i tisdags så nu är jag nere på 88,5 kg igen. Irriterande med vikt som studsar upp och ned hela tiden men jag ger inte upp mer i alla fall. Just nu.

Åkt på världens dunderförkylning förresten. Näsan är som en trasig kran, fast jag snyter mig precis hela tiden hjälper det inte. Ska vi hoppa ner i kapp frågade dripp droppen drapp etc. Var det inte Annika D som sa att vi som äter LCHF aldrig blir sjuka? Well, screw that säger jag.

Nähä. Nu måste jag duscha så jag hinner till jobbet innan förmiddagsfikan (vi har flex 07:30-09:00, jag brukar komma runt 08:30 eftersom jag är en slow starter såhär på morgonkvisten).

Dag 111

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m mjölk.
Fika: Kaffe m mjölk, en kiwi.
Lunch: Plesj... pleschka... biff m ajvar, bea, tsatsiki, champinjoner, oliver o sallad.
Middag: Fläskkarré m broccolibuketter o kryddsmör.

Orkade aldrig hämta ut mina vitaminer igår så idag slog jag på stort och åt en kiwi för att få i mig c-vitamin. Kommer få i mig mer c-vitaminer ikväll med broccolin också. Börjar bli riktigt förkyld, vilket är både bra och dåligt. Bra för att jag inte har lika ont i halsen längre och trycket innanför pannan börjar släppa, dåligt för att jag måste snyta mig stup i kvarten. Men det är nog på väg bort ändå.

Dagens lunch var f.ö. världens kolhydratsbomb. Det fattade jag inte riktigt förrän jag började äta. Biffen var sprängfylld av ströbröd och ajvarn var så söt så den knappt gick att äta. Men är man hungrig och har pungat ut surt förvärvade slantar för en lunch så äter man ändå. Men det lär ju inte göra underverk för vikten. Jag är fortfarande lack över att jag gick upp så mycket förra veckan (och veckan innan det). Jag fattar verkligen inte vad jag gör för fel, tycker jag är toppenduktig. Men uppenbarligen inte.

Är det någon av er som läser som ser något i min kosthållning och tänker "Aha, där är boven!"? Är det alla mjölkprodukter?

Dag 110

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, kaffe m grädde.
Lunch: Fläskkarré m vitkålssallad, kaffe m mjölk.
Middag: Fläskkarré, ett stekt ägg, ostkuber.

Dålig middag men jag ORKAR inte laga ordentlig mat. Blir bara tjockare och tjockare. Ja, alltså, i halsen (också). Känner mig riktigt jäkla dålig. Och jag KAN inte vara borta från jobbet mer, det går bara inte! Jag ska ju bli fastanställd till sommaren om allt går bra, då kan jag ju inte vara hemma stup i kvarten.

Vet inte vad jag ska göra åt det riktigt. Bara att hoppas på att det släpper. Är trött, sur och maten smakar inget bra. Det är så tråååkigt att inte vara 100%.

Dag 109

Somnade tidigt igår, så här är gårdagens mat.

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Kycklinglår, coleslaw, kaffe m mjölk.
"Middag": En näve solrosfrön, ostkuber, té.

Var hemma hos en kompis igår och åt således ingen direkt middag. Men inte hjälper det med vikten att äta för lite. Det är väl den största skillnaden mellan LCHF och kalorirestriktion. När jag kaloribantade för några år sen rasade vikten för att jag åt alldeles för lite. Om jag äter för lite idag stannar viktminskningen upp helt.

Apropå dagens plus på vågen har jag börjat fundera på om jag kanske ska utesluta lite mer mjölkprodukter för att få igång viktminskningen igen. Grädde, creme fraische o.s.v. Hört att det kan bromsa rejält. Har inte tyckt det behövts eftersom vikten ändå minskat stadigt, men det kanske är något att fundera över.

Visst att LCHF inte bara är en viktminskningsmetod. Man får en massa andra bra effekter av det också. Men JAG äter LCHF för att gå ner i vikt. Jag tänker inte vara nöjd med att jag mår bra när vågen visar närmare 90 kg. Jag SKA ner till i alla fall 75 kg. Annars får det vara.

Och jag har faktiskt inte tålamod att låta det ta 2 år. Innan november ska jag ha landat på 70-nånting. Och så är det bara. Punkt slut.

Stå på vågen, v.16

24/11: 95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)
2/2: 89,2 kg  (-2,2 kg)
9/2: 90,0 kg (+0,8 kg)
16/2: 88,5 kg (-1,5 kg)
23/2: 89,0kg (+0,5 kg)
2/3: 87,9 kg (-1,1 kg)
9/3: 88,5 kg (+0,6 kg)
16/3: 89,0 kg (+0,5 kg)

-6,5 kg till dagens datum sen omstarten. Jaha. Så är man tillbaka på samma vikt som för tre veckor sen. Och jag kan faktiskt ärligt säga att jag inte riktigt vet vad jag gjort fel. -6,5 kg på 16 veckor är verkligen inte okej enligt mig. Siktar ju på åtminstone -0,5 kg/vecka. Vet ju att man kommer till platåer efter ett tag, men då stannar väl vikten, man går väl inte upp igen?

ÅH vad förbannad jag är idag. Fucking skit-tisdag.

Men en ljusglimt är att jag träffade en kompis som jag inte sett på några månader och hon sa "Men OJ, har du gått ner i vikt? Det måste du ha gjort, din mage är ju nästan borta! Damn girl!" (ja, det var hennes exakta ord). Och sånt är ju alltid skönt att höra.

Annars är jag fortfarande inte riktigt frisk. Det kliar som faen i halsen. För att hjälpa kroppen lite på traven har jag beställt c- och d-vitamin. Ska hämta ut paketet idag. Behöver ge immunförsvaret lite extrahjälp.

Skojar du eller?

Det var min uppriktiga fråga till vågen imorse. 88,9 pannor. Woot? I fredags vägde jag 87,3. Vart kommer dom där 1,6 kg från? Inte kan det väl vara gårdagens middag (LCHF-hallonpaj)? Och jag är ju inne i slutet av tjejveckan, borde ju logiskt sett väga mindre idag än i fredags eftersom jag inte binder vatten längre. Så what's the deal?

Ja ja. Imorgon har jag vägning. Hoppas att jag på något mirakulöst sätt går ner 2 kg under natten, för jag är verkligen inte sugen på att sätta plus i protokollet två veckor på raken. Speciellt inte när jag inte ens gjort något regelrätt fel. Skulle jag svullat i mig en pizza igår skulle jag kunna förstå det.

Argh.

Men för att vara måndag så är dagen rätt bra ändå. Det är ju soligt. Jag tröstar mig med det.


Dag 108

Frulle: Scrambled eggs o bacon.
Lunch: Stekt nötkött, bea, ostgratinerad broccoli, grönsallad m feta.
Middag: Fläskkarré m kryddsmör o broccolibuketter Hallonpaj m kesella.
Övrigt: Tre koppar kaffe m grädde.

Dagen har varit otroligt mysig. Suttit på altanen med mamma och en syster och fikat. Det är inglasat men vi drog bort halva inglasningen och solade. Blev till och med lite fräknig i solen. Helt underbart. Innan jag åkte packade mamma med mig en massa eko-kossa så nu har jag stuffat frysen med färs, filé, rumpstek och grytbitar.

Jag har helt enkelt haft en otroligt skön helg på landet. Nu ska jag steka på lite karré så jag får i mig middag (och får en lunchlåda till morgondagen). Sen blir det nog TV:n alternativt sängen. Man blir hiskeligt trött av att göra ingenting.

(Uppdatering)

Klockan blev alldeles för mycket så jag käkade upp resterna av hallonpajen jag hade i kylen. Bad choice. Nu har jag inte bara ont i magen utan även ingen lunchlåda till imorgon. Får bli min version av snabbmat till lunch imorgon, kycklinglår m ekologisk coleslaw. 25 spänn, färdigköpt och enkelt.

Latmasken slog till igen. Nu blir det soffliggande med katterna och lite "oj vad jag är mätt"-pustande. Måste lära mig att ta det lite piano när jag äter och inte bara kasta in maten. Dit har jag inte riktigt kommit än.


Dag 107

Gårdagens mat:

Frulle: Omelett på två ägg m baon o mozzarella, kaffe m äggmjölk.
Lunch: Köttfärs- och champinjongratäng.
Middag: Stekt nötkött, bea, ostgratinerad broccoli, grönsallad m feta.
Schlagersnacks: Dansk gräddost, några makadamianötter.

Ptja, vad kan man säga annat än att FEL LÅT VANN.



Alltså, Anna Bergendahl var helt okej, men Salem skulle ju klarat sig bra mycket bättre i eurovision. Han gör ju liksom musik på riktigt. Alltså, Keep on walking; Första låten på länge som inte bara var "bra för att vara schlager" utan som kort och gott var "bra". Jurygrupperna vet vad dom snackar om med andra ord.

Att jag och mamma utbrister ett unisont "Men ååååååååh, han e så gulli!" så fort vi ser honom är ju också ett gott betyg. Varför snackar alla om att Eric Saade är ny flickfavorit? Han har ju inget att komma med.

Take me home country roads

Nu har jag ätit frukost och kollat på förmiddags-TV. Dags att ta en dusch, väcka sambon och börja bege sig till huset vid skogens slut. Kommer inte gå in på nätet när jag är hemma på landet så jag återkommer imorgon eftermiddag då jag är hemma hos mig själv igen.

Hoppas ni får en toppendag. Vädret ser ut att bli lika fint som igår så hade jag inte haft något planerat skulle jag nog tagit en till långpromenad.

L8er!


Sommarkort från mitt barndomshem, ett av uthusen.

Dag 106

Frulle: 70gr bacon, omelett på två ägg + mozzarella, kaffe m grädde.
Lunchfika: Hallonpaj m kesella, kaffe m äggmjölk.
Middag: Köttfärs- och champinjongratäng.
Kvällsfika: Ostrullar, té.

Motion: 1h 45 min solpromenad.

Förhoppningsvis kommer det plitas ner fler långpromenader (och kanske t.o.m. lite simning snart) i mina dagsanteckningar. Det var så himla skönt att komma ut idag. Tyvärr kommer ju inte vädret hålla i sig, men vårkänslan kommer väl tillbaka snart igen.

Dagen har varit bra. Lugn. Mätt. Känns som söndag eftersom jag inte varit på jobbet sen i onsdags. Men nu verkar i alla fall magen ordnat upp sig så jag kan åka hem till landet imorgon med min sambo. Chilla lite, kolla på melodifestivalen och bara vara nöjda. Stannar bara lite över ett dygn, men det känns alltid som en liten minisemester att komma hem en sväng. För hur man än vrider och vänder på det är det ju alltid hem-hemmet.


På allmän begäran

HÄR är receptet på köttfärs- och champinjongratängen jag ätit senaste dagarna.
Jag har dock inga extra smörklickar i eftersom jag inte tycker det behövs med tanke på all ost.

Sara frågade mig om hur det kommer sig att jag har delmål som 83 kg och inte 90-85-80 osv. Just nu har jag egentligen 5 delmål kvar innan jag känner mig färdig.

84 kg: För då är jag bara överviktig på BMI-skalan, inte fet (alltså BMI >30)
83 kg: För det vägde jag när jag slutade högstadiet.
79 kg: För då väger jag under 80.
75 kg: För att jag tror min trivselvikt ligger där i krokarna.
och eventuellt:
70 kg: För att jag är normalviktig enligt BMI.

Sen tror jag att risken är stor att jag kommer stå och stampa på 75 kg. Känner på mig att min trivselvikt ligger lite över normalt BMI eftersom jag alltid varit stor. Till och med som liten, trots att jag spelade fotboll och var väldigt aktiv, var jag lite större än alla andra. Inte tjock, men lite mer satt helt enkelt. Så jag kanske aldrig kommer ner till 70, även om det är mitt s.k. "slutmål".

Nähä, nu är det dags för middag. Helt slut efter en isig/grusig/varm/kall/fantastisk promenad på nära två timmar.

Promenix deluxe

Nu har jag inte behövt gå på muggen på så länge så då passar jag på att ta mig en solskenspromenad. Hört att det snöar i norra Stockholm så det är bara att passa på att ta sig ut medan det fortfarande är klart här i södra delen.

Packat iPod:en med tre nya ljudböcker av Stephen King. Förra gången jag var ute och gick (nån gång i höstas) lyssnade jag på Stephen Kings Maratonmarchen och den kanske inte är att rekommendera om man ska vara ute och gå. Blev lite nojig efter ett tag och höll ögonen öppna för eventuella militärfordon.

Men idag blir det nog Salem's Lot.

(En halvtimme senare)

Nä, jag ångrade mig. Jag har verkligen längtat efter att lyssna om på Stehen Frys inläsning av Harry Potter-böckerna, så jag kör på det istället. Det finns nog ingenting som är så mysigt som att lyssna på Stephen Fry. Det kan jag göra hur länge som helst. Och hur nördigt det än är så älskar jag Harry Potter-böckerna.


<3 Stephen Fry

Småsaker som gör mig glad

Igår upptäckte jag att jag når runt min handled med tummen och långfingret utan problem. Alltid nått runt men fått kämpa för det. No more.

Gått ner lite under natten. Tror anledningen att jag har studsat upp lite senaste veckan är att jag ätit lite för lite (har varit kajko i magen som sagt). Men så snart jag äter ordentligt och inte går hungrig så går jag ner lite igen. Så nu ligger jag under det där förbannade 88 kg-strecket igen. Ska se till att äta bra hemma hos mamma i helgen så jag inte går över det igen. Skulle vara skönt att lämna den här vikten bakom sig.

Nästa delmål är väl 83 kg. Det är ett tag kvar dit, men fan vad härligt det ska bli när jag kommer dit. 83 kg. Det vägde jag senast sommaren 2000.

Igår när jag tog ett bad upptäckte jag också att det inte var lika jobbigt att krångla sig ned i badkaret. Jag badar kanske två-tre ggr/år och antar att jag senast badade nån gång i somras (dvs +10-15 kg).

Så jäkla skönt när man märker av att man blir mindre.

Dag 105

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, några skivor ost, kaffe m grädde.
Lunch: Köttfärs- och champinjongratäng, efterrätt smulpaj på hallon m kvarg.
Fika: Kaffe m grädde.
Kvällsmat: Ostrullar, té.

Ska ta mig iväg och leta sukrin snart. Hallonpajen var riktigt god men jag skulle vilja ha den liiiite söt. Bara pyttelite. Då skulle ju sukrin funka. För folk som är sockerberoende på riktigt (levt på godis innan etc) ska man väl inte käka sött över huvud taget, men jag har inga problem med det så jag tror lite sukrin då och då funkar. Och med då och då menar jag inte en gång i veckan utan snarare nån gång i månaden. Är väldigt sällan sötsugen förutom just this time of the month.

I övrigt har dagen inte bjudit på så mycket överraskningar. Min mage är fortfarande lite paj. Inget illamående, inga spyor sen igår eftermiddag. Men nu är det bakvägen som krånglar, if you get my drift. Ja, mitt bajsande alltså. Men det ger väl med sig tids nog.

Med hänsyn till min arbetsplats håller jag mig hemma imorgon också, trots att jag känner mig nästintill frisk. Är jag symptomfri imorgon blir ingen gladare än jag för det betyder att jag kan åka hem till mamma i helgen.

Yeahwell, nu ska jag göra mig några ostrullar. Är fortfarande inte riktigt hungrig eftersom jag åt en riktigt stabbig lunch, men något måste jag få i magen innan jag går och lägger mig igen. Hoppas det går bra med allt för er andra. :-)


Frågar du så svarar jag:

Karin frågar:
hur vet du hur mkt du ska äta? följer du nån särskild instruktion


Njae, jag har ju vissa riktlinjer jag försöker följa. Att livsmedel jag äter inte ska innehålla mer än 5 kolhydrater per 100 gr till exempel. Dessutom försöker jag i så stor mån jag orkar att beräkna hur mycket protein jag äter om dagarna. Man ska äta minst 1gr protein per kilo där man anser sig vara normalviktig. Så jag ska alltså äta ca 70gr protein/dag.

Igår till exempel åt jag ca 1800 kcal (brukar äta runt 2200 kcal annars) och 76gr protein, fördelningen såg ut såhär:



Oftast blir protein/fettfördelningen lite annorlunda (ligger i normalfall runt 70% fett och 25% protein).
Men jag är inte speciellt strikt. Använder faktiskt inte minmat.net förutom nån enstaka gång om jag undrar över ett livsmedel. Det är ett jättebra verktyg men jag pallar inte. Vill göra det lätt för mig.

I övrigt gäller följande: Jag ska äta när jag är hungrig och sluta äta i tid, jag äter skäliga portioner med tanke på att maten är så energität, jag försöker dricka mycket vatten om dagarna och jag äter nästan aldrig mellanmål.

Ibland gör jag ju också snedsteg, men då är det planerat och jag hamnar på banan igen direkt dagen efter. Så länge jag inte får ångest över att jag ätit något jag inte får och börjar frossa så är det inga problem.

Dag 104

Eftersläpning IGEN, nu måste jag snart skärpa mig. Det här duger ju inte.
Här är i alla fall gårdagens mat:

Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Middag: Köttfärs-, ost- och champinjongratäng.

Okej, min mage är helt kajko. Igår strax innan lunch spydde jag på jobbtoaletten och blev således beordrad att åka hem. Sen spydde jag igen framåt eftermiddagen. Fast jag mår liksom inte illa direkt. Men det är definitivt nåt skit som satt sig. Är kackig i halsen samtidigt och helt mör i kroppen. Någon som känner igen symptomen?

Middagen fick jag hur som helst behålla utan problem. Men jag är hemma en dag till för säkerhets skull, är det någon slags magsjuka är det inte så smart att vara på kontoret.


Frågar du så svarar jag:

Erica hade en liten fråga som jag kände att jag ville ta upp här, kanske fler som undrar?

men jag funderade på en sak.. det känns som att du äter väldigt lite mat, varje dag? äter du inga mellanmål? 2-3 mål om dagen känns väldigt sällan och för lite, med tanke på hur långa dagar du verkar ha? vet att LCHF inte förespråkar frukt, men lite frukt är ju ändå bra för sinnet.. fast du skriver kanske bara ut dina fasta mål varje gång?

Näpp, jag äter inga mellanmål. Optimalt sett skulle jag vilja kunna äta när jag är hungrig och inte på fasta tider, men under vardagarna äter jag frukost kl.7, lunch 11:45 och middag runt kl.18-20. Vilket medför att jag får modifiera frukosten lite för att bli hungrig lagom till lunch. Men min lunch står jag mig gott och väl på till middagen (nästan jämt).

Det kanske ser ut som att jag äter lite? Det har jag inte tänkt på. Tre mål om dagen. Visserligen är portionerna väldigt små om man jämför med hur jag åt tidigare. Men å andra sidan är maten så pass energität så man blir mätt på bra mycket mindre än tidigare (och på ett annat sätt). Plus att jag åt sjukt stora portioner tidigare.

En sak jag kom att tänka på nu är att jag borde lägga in en hel extrarad varje dag där det står "XXgr smör", för jag äter rätt mycket smör. Säkert uppemot en 350gr i veckan. Steker i rejält med smör, "gömmer" smör i omeletter o.s.v. Äter jag för lite fett stannar viktnedgången upp och jag blir hungrigare. Samma sak gäller frukt. Fruktsockret är, precis som vanligt socker, kolhydrater. Som gör att jag binder vatten och blir hungrigare. Det där tyckte jag att jag kände av innan jag började äta LCHF också. Åt jag ett äpple var jag glupande hungrig bara en kvart efter. Så därför äter jag inte frukt.

OBSERVERA att jag tänker smyga in kolhydrater när jag hamnat på en vikt jag trivs med. Då kommer jag lägga till lite långsamma kolhydrater i form av rotsaker och sånt, och kanske en och annan frukt när andan faller på. Men i nuläget trivs inte min kropp med socker alls. Vilket inte gör så mycket för min del, jag äter faktiskt hellre en burk makrill eller en näve saltade mandlar till mellis än en apelsin (de gånger jag ändå äter mellanmål, vilket inte händer så ofta). Jag har alltid varit en "det ska vara riktig mat"-tjej. :-)


Jag var döhet under mina fruktätar-tonår runt 2002 (88 kg).

En annan kul grej jag kommit underfund med under mina senaste månader: HERREGUD vad paprika är sött! Lagade tonfiskgryta häromsistens och tog en paprikastav medan jag skar upp den och mina smaklökar fick sig en chock. Tidigare uppfattade jag t.ex. 90% choklad som otroligt bitter, nu är det verkligen godis. Skumt, hur det funkar.

Ja ja. Låååångt svar. Var lite i skrivartagen. Lika bra att passa på medan jag har ångan oppe.

Dag 103

Frulle: Té m grädde.
Lunch: Kycklinglår, bea, sallad.
Middag: Omelett på 70gr bacon, två ägg o en skvätt grädde.

Orkar absolut inte dra hela historien, men jag satt i telefonköer och slussades fram och tillbaka hela morgonen så jag hann inte med någon frulle innan jag stack till jobbet. Men jag stod mig rätt bra ändå måste jag säga. Imorgon ska jag och sambon handla, då blir det lite mer "riktig" mat på veckomenyn.

Mitt nya guilty pleasure är förresten Dating in the dark. Rakt igenom ett riktigt skitprogram, men ÅH vad jag tycker det är kul!

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag är fortfarande lite krassligt i halsen och fryser hela tiden, men det går nog över på nån dag till eller två. I helgen ska jag hem till mamma och kolla på schlagerfinalen. Fan vad mysigt det ska bli.

Va? Är det bara tisdag än? Typiskt...

Stå på vågen, v.15

24/11: 95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)
2/2: 89,2 kg  (-2,2 kg)
9/2: 90,0 kg (+0,8 kg)
16/2: 88,5 kg (-1,5 kg)
23/2: 89,0kg (+0,5 kg)
2/3: 87,9 kg (-1,1 kg)
9/3: 88,5 kg (+0,6 kg)

-7,0 kg från omstarten. Plus på vågen. Men just idag skulle jag inte kunna bry mig mindre. Det kommer väl gå nedåt igen nästa vecka. Visst att det är lite surt att ligga över 88 kg-gränsen, men äh. Dessutom är jag sjuk. Lite febrig, det kliar i halsen och jag bär på en massa extravatten. Känner mig stor som ett hus.  Så jag har något att skylla på i alla fall.

Dag 102

Gårdagens intag:

Frulle:
70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Fläskkarré, broccolibuketter, bea, kaffe m mjölk.
Middag: 70gr bacon, ett scrambled egg.
Övrigt: 150 gr gråa euroshopper-köttbullar.

Hade ingen direkt middagsmat hemma så det blev en minifrulle. Vilket jag skälvklart inte blev mätt på. Sen hände något som gjorde att jag fick hjärtklappning och panik och genast kom jag på mig själv med att stå vid kylen. Sambons 1kg köttbullar åkte fram och jag tryckte i mig skitäcklig kall köttbulle efter skitäcklig kall köttbulle. Sen kom hälften upp igen. Nu händer det mer sällan än det gjort förut men jag är ändå förbannad för att jag uppenbarligen inte har någon annan metod att hantera überstress med än att hetsäta. Men som sagt, händer väldigt sällan och förhoppningsvis försvinner det väl helt. Sen däckade jag i alla fall runt kl.21 och vaknar alltså av mig själv kl.05:25. Jippi.  

Jahapp. Om man skulle sätta sig i köket och lyssna på P4 och dricka té? Låta den här dagen bli lite bättre än gårdagen redan från scratch.

Är det verkligen vikt(ig) info? Hm?

Eftersom jag är ett rikspucko klippte jag undercut i början av sommaren för att jag kunde (inget jobb, inget behov att se seriös ut etc). Nu har det vuxit ut så pass att jag har jämnlångt hår i alla fall men det är ju fortfarande jättekort. Jag vill bara att håret ska chockväxa så jag kan se såhär fräsch ut till hösten (minus näsringen, den kommer inte tillbaka, den satt där i 9 år och det får räcka).



Här är väl hösten 2008. Vägde väl 92 kg. Fatta att jag håller reda på hur mycket jag har vägt under senaste typ... 10 åren. September 2007 säger du? 91 kg säger jag då. Juni 2000? Då var det 83 kg. Juli 2002? 88 kg. Och så toppnoteringen i april 2009 då, närmare 104 pannor. And so on.

Är inte det lite skevt? Speciellt med tanke på att jag jojobantat mig igenom alla åren.

På en skala från 1 till 88,4

Nu har jag i alla fall fått det svart på vitt att det INTE funkar att gå ner i vikt med LCHF genom att äta mindre. Vågen plussade några hekton nu på morgonen. What the...? Och jag som har vägdag imorgon. Typiskt...

I veckan blir det...

SMULPAJ


När ska vintern rasa ut bland våra fjällar?

Apropå ingenting så är jag helvetiskt trött på att frysa. Sitter och frossar vår- och sommarkort och hoppas att kommande månaderna bara ska svischa förbi. Tanken att man någonsin kommer kunna kippa runt i tygskor känns ganska främmande när man kollar ut genom fönstret just nu. Damn you snow!









Men det är väl bara att härda ut. Våren kommer väl tids nog. Och då ska jag shoppa nya vårkläder eftersom mina gamla förhoppningsvis kommer sitta som tält.

Dag 101

Frulle: Omelett på 70gr bacon, paprika, ett ägg + gula o en skvätt grädde, kaffe m grädde.
Lunch: -
Middag: Äggmjölk m kardemumma- och kanelsmak.

Ptja. Vad ska man säga om dagens mat? Okej ändå under förutsättningarna. Käkade jättegod fläskkarré m broccoli och gräddsås till lunch men den fick ju inte stanna kvar. Så kalorimässigt lär jag ju ligga ganska ruttet till, men äggmjölken fick jag behålla i alla fall. Väntar tills frukost innan jag äter något mer nu, lika bra att vila lite. Inte så att jag känner mig illamående utan bara för säkerhets skull.

I övrigt har jag inte gjort så mycket av dagen. Städat, diskat, spelat DS, kollat på TV. Och ni som kikar in då och då kanske ser att jag pysslat lite med bloggen också. Tyvärr är jag ingen hejare på koder, men jag tycker den ser helt okej ut ändå. Får väl förkovra mig i HTML när tid och ork infinner sig, men designen får duga tills vidare.


What comes up must come down, but the other way around

Käkade lunch för två timmar sen. Kräktes upp störra delen en timme senare. Mådde inte direkt illa utan det bara kom upp. Är inte gravid (100% säker) men börjar fundera på vad det kan bero på. Känner mig halvkass överlag. Har förkylningsblåsor i munnen och det kliar i halsen. Håller jag på att bli sjuk? God NO! Jag måste ju få ihop mina timmar på jobbet, har inte tid med att vara sjuk.

Så nu sitter jag och funderar på vad man kan äta som är snällt för magen. Som jag har hemma. Redan där är alternativen smärtsamt begränsade. Grädde? Bacon? Ägg? Fläskkarré? Ni hör ju. Har ingen yoghurt hemma eller nåt sånt.

Kokta ägg mosade med smör? Det måste ju vara relativt snällt mot magen ändå. Eller? Nån som vet?

-Update-

Men det är ju klart, att jag inte tänkt på det själv! Tack knuckledust för påminnelsen!
För er som är lite frågande till vad jag snackar om refererar jag till världens bästa dryck.

Nu ska jag rota fram mixern.

I stort behov av ny kamera. Eller?

Vetefan om jag ska ha med matbilder i bloggen egentligen. 99% av det jag lagar ser inte speciellt gott ut, följer inga recept och blir aldrig bra på bild. Ser mer ut som måltider som redan blivit uppätna en gång, om ni förstår vad jag menar. Vet inte riktigt om det skulle ändra på sig bara för att jag tjackar en ny kamera heller. Eller blir man automatiskt bättre på uppläggning och presentation då? Höhö.



Håller man inte mobilen helt stilla blir det även blurrigt och grusigt, som synes.



Det här var f.ö. gårdagens outfit. Nej, jag lovar att jag inte ska börja med "Dagens outfit"-inlägg. Om inte annat för att jag inte har tillräckligt mycket kläder för att jag skulle kunna hålla på mer än en vecka i sträck. Men jag ville i alla fall visa mina "smaljeans" (i strlk 44...). Det bästa med dom är att de har resår längst ner så jag behöver inte vika upp dom. Men självfallet fick jag inte med det på kort. Men jag diggar posen jag kör med. Jag kallar den "frusen och kissnödig".

Kanske ska skita i att köpa kamera helt och håller i och för sig, har väl redan demonstrerat att mina photo skillz inte direkt är något att skryta med.

Men, fo sho?

Klart jag talar om melodifestivalen. Alltså, jag vet ju att kvalitén på bidragen är... ska vi säga... svajiga, minst sagt. Det har dom alltid varit. Men i år vet jag inte vad som har hänt. Andra chansen var ju ett skämt, jag hoppades på fel låtar precis hela tiden. Och vi satt i soffan och garvade när Pernilla Wahlgren sjöng och sa "Haha, troligt att hon går vidare". Och så gör hon det. Jag är mållös! Värdelös låt och värdelös artist.

Ja ja. Ett inlägg som är helt off topic. Men jag blir ju så ferbannad.

I övrigt var kvällen trevlig. :-)

Dag 100(!)

Help me Jebus, vad 100 dagar susar förbi!

Frulle/Lunch: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Middag: Korvstroganoff, broccolibuketter, kaffe m grädde.

Nu ska jag rusa. Schlagerkväll hemma hos två kompisar, det vill man ju inte komma sent till. Höhö. Jag ska förresten hörsamma era önskningar om matbilder lite oftare. Kommer bara bli mobilfoton tills vidare eftersom jag inte har någon bra kamera. Men det är något av det första jag ska lägga pengarna på när min heltidslön börjar rulla in.

Nähä, skor och jacka var det ja. Ut i kylan (fast så kallt är det ju inte längre).


En liten undran

Eftersom mitt läsarantal till min oförställda (:-D) glädje ökar lite hela tiden har jag en lite fråga till er:

Vad vill ni läsa om egentligen?
Är det något jag skriver för lite om?
Eller för mycket?
Saknar ni bilder på mat?
Eller tycker ni jag skriver för mycket om saker som inte har med LCHF att göra?
Dåligt med uppdateringar?

Blir så nyfiken på vad ni tycker nu när ni (enligt mina mått mätt) börjar bli en redig skara.

Väntat plus på vågen

Visst, det är inte min vägdag idag (det är ju på tisdagar) men jag väger mig ju som sagt varje dag. Igår hade jag tråkigt OH så tråkigt, så då passade jag på att fredagssnacksa. JA, precis. Just det där beteendet som jag lovordade mig själv över för att jag kommit bort ifrån för nån dag sen. Bra där...

Igår kväll käkade jag chokladmousse m bär och ett gäng salta mandlar och paranötter. Så jag blev ju inte direkt förvånad när vikten studsat upp från 87,6 kg till 88,3 kg över natten. NO, över 88 igen! Och nu har jag ju ingen PMS att skylla på heller. Vattenvikt förvisso, men ändå... Sen var ju inte tonfiskgrytan till lunch helt kolhydratsfri heller (lök och paprika, sambon fick bestämma vad som skulle vara i den).

Men nu är det slut på dumheterna. Nu är det ju absolut ingen katastrof med nötter och hemgjord mousse på 90% choklad, men det är lika bra att dra i bromsen direkt. Ingen småätande om jag inte är hungrig. Inga sötsaker som jag egentligen inte är sugen på. Bort med onödiga kollisar i maten. Med tanke på hur min viktnedgång ser ut vet jag inte om jag kommer hinna ner till 80 kg i juni. Men jag vill ju försöka i alla fall. Då är det dags att sluta fälla krokben för mig själv.

Det betyder iofs -8 kg på tre månader. Vilket i sin tur betyder att det måste gå bra mycket snabbare än det gör nu. Hm. Det är inget självändamål i sig men... jag vill ju. I juli åker jag och jobbar på Hultsfredsfestivalen för sista gången (tror jag, blir mitt 12:e år på raken) och då vill jag ha gått ner en del. Det fungerar lite som en klassfest. När man vill gå ner i vikt inför att återse sina gamla vänner. Man vill visa sig från sin bästa sida. Nere i Hultsfred träffar jag samma folk år ut och år in och jag tycker det skulle kännas strålande att komma dit i år nästan 20 kg lättare än förra året.



Hultsfred 2006. Året då jag hade undercut och en polare försökte göra pandafrisyr på mig. Mindre lyckat. Redan här vägde jag väl 95-97 kg har jag för mig.

Ja ja. Nu ska jag sluta morgonbabbla och ta itu med viktigare saker. Till exempel plocka äpplen i mitt favoritspel Animal Crossing, dricka lite kaffe och kanske till och med ta en dusch.

Dag 99

Nu har jag lite tid såhär på morgonen så det är lika bra att sätta dagens intag på pränt, vet ju redan hur dagen kommer se ut eftersom jag är en fenomenal planerare (och för att alternativen här hemma är väldigt få...).

Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Tonfiskgryta, broccolibuketter, kaffe m mjölk.
Middag: Bacon- och broccoliomelett.

Käkade middag så sent igår så jag var inte alls hungrig när jag vaknade, men med gårdagen färskt i minnet åt jag en ordentlig frukost i alla fall. Så får vi se om det hjälpte eller inte.

Igår blev jag så förbannad på Anna Skipper förresten. Det blir jag varje gång jag ser Du är vad du äter, men igår hjälpte hon den där bruden från Popstars (eller Fame factory eller vad det nu var). Hon behövde visserligen ändra sitt matbeteende, men att Anna Skipper jålar om gravidkilon och klappar henne på magen... alltså, hon var 168 cm lång och vägde 69 kg. Vilket är ett normalt BMI. Visst, hon var säkert inte byggd för att väga så mycket, men vad säger det unga tjejer som suger åt sig av allt de ser? Att tjejen var tjock fast hon hade ett normalt BMI! Argh! Jävla nötter.

Ja ja. Kläder - buss - jobba - helg! Det är dagens plan.


Dag 98

Frulle: 50gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Kycklinglår, coleslaw, kaffe m mjölk.
Middag: Tonfiskgryta m broccoli.

Herrejävlar vad med kommentarer jag fått senaste dagarna. Dökul! :-D
Hinner tyvärr inte svara på några nu eftersom jag måste i säng tidigt. Men jag tycker verkligen det är jätteroligt. Och tack för alla kommentarer på mitt inlägg om brösten, känns jäkligt bra att höra att de flesta verkar få vesäntligt mycket mindre lökar när vikten går nedåt.

Note to self: Även om jag inte är hungrig på morgonen måste jag äta mer än jag gjorde i morse eftersom jag blev nästintill febrig framåt lunch. Vilket gick över så fort jag käkat, men ändå. Var även mer hungrig och sugen resten av dagen än jag brukar vara och det tror jag kommer från en halvdan start på dagen. Imorgon blir det en ordentlig omelett.

Om att äta sig mätt

Något jag tänkt på mycket senaste dagarna är hur jag själv ser på mat. För bara några månader sen var mat bra till en massa saker. Dämpa ångest, bota ensamhet och ren och skär sysselsättning om jag hade tråkigt. Men nu senaste veckorna har det gått upp för mig mer och mer att min syn på mat förändrats ganska drastiskt. Nu är mat först och främst energi. Påfyllning. Att det är gott är bara en bonus.

Mycket tror jag har att göra med hur min mättnadskänsla har förändrats. Nu är jag egentligen aldrig vrålhungrig eller proppmätt. Snarare hungrig och ohungrig. Aldrig mätt-mätt. Det är en känsla som är svår att förklara. Jag slutar äta när jag är nöjd, inte när jag är regelrätt mätt. För mig har mätt alltid betytt att jag inte skulle kunna få ner en enda liten bit till. Nu har ordet mätt ändrat innebörd till att betyda att man känner sig påfylld och att man laddat batterierna.

Nu sitter jag bara och babblar. Vet inte ens vad jag ville ha sagt. Mer en liten påminnelse till mig själv att det inte bara är på viktfronten jag kommit långt utan även i psyket.

"Och den röda färgen kommer från rödbetor"

Alltså, seriöst. Företag som utger sig för att bara använda naturliga ingredienser etc, don't trust 'em. Jag är inte skitbra på att läsa innehållsengelska (ja, det är ett ord) men ni fattar säkert vad jag menar ändå. Hittade det här på KiF forum och blev lite illamående. Den här skiten ska jag ALDRIG ge mitt (framtida) barn.

Nu ska jag lägga ner för idag förresten. 5 inlägg på en enda dag. Vem tror jag att jag är egentligen? Det räcker väl med 1-2. Jebus.



Danonino Strawberry

Nutritional Information


Ingredients

Skim milk, sugar, cream, modified milk ingredients, corn starch, fructose, natural flavours, strawberry puree, refined fish oil (bonito, gelatin, sodium polyphosphate, sodium ascorbate, soybean oil, tocopherols, transglutaminase), calcium citrate, modified corn starch, gelatin, natural colours, malic acid, potassium sorbate, active bacterial cultures, vitamin D, sodium citrate. Made with vitamin D fortified skim milk. Contains fish and soybean oil.


Kissie kunde fått mina istället för att pröjsa 40,000:-

Tänker att det inte känns som jag viker ut mig fullt lika mycket om jag lägger in en liiiten liiten bild. Om ni nu undrar över bildens storlek (dessutom ser man inte mina orakade armhålor). :-P



Det här är i alla fall mina lökar vid dagens datum. Eftersom ett av målen med att gå ner i vikt till normalt BMI är att göra en bröstförminskning kan jag nu glatt berätta att det kanske inte behövs. Förhoppningsvis. Bröna blir också mindre. Jag kan ju ha en vanlig bygel-BH nu for crying out loud! Hoppas verkligen att dom fortsätter att försvinna i takt med att jag blir mindre.

Är det några av er som har någon erfarenhet av det här med bröst och viktminskning? Hur brukar det bli? Jag ska ju ner ca 15 kg till, vill inte släpa runt på dom här förbannade tingestena då.

Thank you! Oh, God, really, just... thank you.

Jag tänkte egentligen hålla ett tårdrypande tal om hur jag inte skulle varit där jag var idag om det inte var för min familj, mina vänner och mina kära katter. Sen kom jag på att det inte är ett Oscars-tal jag tänkte skriva utan bara ett blogginlägg.

Vill i alla fall tacka för alla de fina kommentarerna jag fått senaste dygnet!
(joråsåatte, det lönade sig att fiska lite).


Bjuder på ett *host* bländvitt leende och en antydan till nyckelben dagen till ära!

Dag 97

Såhär kommer dagen se ut i stora drag:

Frulle: Ost- och skinkomelett, kaffe m grädde.
Lunch: Fläskgryta, haricot verts.
Middag: Ugnsstekt lax, blomkålsmos.
Middag: Ost- och baconomelett, kaffe m grädde.

Med viss reservation för middagen. Hittar jag något superbilligt som inte är lax kommer det nog bli det till middag. Men det visar sig när jag kilat ner till ica efter jobbet.

 

Nähä, nu ska jag ta en kopp kaffe.

 

-Update-

 

Mja, det blev lite ändring på middagen. Min kära sambo glömde nämligen att lämna matpengarna hemma. Så det blev till att sno ihop något av det lilla som finns i kylen. Thank god for eggs säger jag bara. Hur kunde jag klara mig utan ägg förut?


Dag 96

Trots att jag fiskade efter kommentarer igår var det i alla fall dökul att läsa dom nu när jag loggade in. :-)
Igår somnade jag jättetidigt så det här är gårdagens mat:

Frulle: Ost- och skinkomelett, kaffe m grädde.
Lunch: Bogbladstek, haricot verts, bea, kaffe m mjölk.
Middag: Fläskgryta m champinjoner.

Eftersom jag inte kan hålla mig väger jag mig varje dag och jag har faktiskt gått ner lite till under natten. Jag hoppas att jag kan hålla mig under 88 kg från och med nu, men jag vet ju hur vikten pendlar. Huvudsaken är ju att jag på det stora hela fortsätter gå ner. Sambon tyckte jag skulle skriva upp vikten en gång i månaden istället för att ge en mer rättvis bild, but where's the fun in that?

Något jag tycker är fantastiskt är när jag själv ser/känner forändringar i kroppen. Kollade mig i spegeln igår och fick syn på mina nyckelben. Nu syns dom igen. Oh happy days! Och jag börjar se MIG SJÄLV i spegeln igen! Ni som gått ner några kilo förstår nog vad jag menar. Jag ser inte bara en svettig fettblobb utan börjar se hur jag faktiskt ser ut där under (fan, jag ser ju bra ut!). Hade nästan glömt bort hur min käklinje ser ut men nu framträder den liiite mer dag för dag.

Den här dagen har börjat toppenbra, hoppas den fortsätter på samma sätt. :-D

It's so quiet, ssh ssh

It's oh so still.

Nästan 50 besökare idag (hej och välkomna, kul att ni tittar förbi!) men vart är alla kommentarerna? Vad hände med alla ryggdunkningar och Good for you! tillmälena? Var är delmålstårtan, ballongerna och serpentinerna? Var är den gigantiska tårtan med den manliga strippan i?

Nä. Jag kanske överdriver liiite. Men det var väldigt vad tysta ni är. :-)

Stå på vågen, v.14

24/11: 95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)
2/2: 89,2 kg  (-2,2 kg)
9/2: 90,0 kg (+0,8 kg)
16/2: 88,5 kg (-1,5 kg)
23/2: 89,0kg (+0,5 kg)
2/3: 87,9 kg (-1,1 kg)

-7,6 kg från omstarten (och -15,4 kg sen april).

Nu handlar det ju bara om ett ynka hekto, men fatta att JAG väger under 88 kg. Det har jag inte gjort sen jag fyllde 18! Visserligen var jag ju fet redan då, men det är i alla fall en milstolpe. Nu kommer jag väl säkert plussa nästa vecka (tycker det studsar väldigt) men just idag är jag sjukt nöjd med 87,9 pannor! :-D

Dag 95

Frulle: Tre ost- och skinkrullar, kaffe m grädde.
Lunch: Bogbladstek, coleslaw, kaffe m mjölk.
Middag: 50gr bacon och scrambled eggs, té m grädde.

Jahaja, snart 100 dagar alltså. Jäklar vad snabbt det går. Imorgon är det vägning också. Voi voi. Då märker jag hur mycket mitt och sambons 4-års firande och min vinfredag ställde till med. Jag tror på +-0 ändå eftersom jag gick upp ett halvt kilo förra veckan. Väger mig om ca 12 timmar, då visar det sig. Urk.

Jag har förresten köpt en köttermometer (har jag sagt det? dunno) så nu är fläsk i ugn grejen. Ska bege mig till city gross och kolla om dom har någon billig picnicbog eller bogbladstek i hyllorna.

Ja. Jag hade verkligen ingenting intressant att skriva idag. Håll till godo. :-)

Finn fem fel

Satt i lunchrummet och käkade min medhavda lunch medan min kollega drack nutrilett.

- Nu ska jag nutriletta några veckor sen ska jag börja med tallriksmodellen.

Jag lägger mig aldrig i utan pratade om något annat. Tio minuter senare tar hon på sig jackan eftersom hon ska ner i centrum.

- Måste ju köpa en liten chokladbit annars orkar jag inte med resten av dagen.

Jag sa ingenting. Först bantningsdryck till lunch och sen godis på eftermiddagen. Kroppen lär ju bli helt förtvivlad. Men jag hatar ju själv när folk ska försöka pracka på andra deras sätt som är det "rätta" så jag lät det bero. Man vill ju bara lyfta fram alternativet LCHF och förklara hur bra det är men vill ju inte känna sig som en tjatmoster heller.

Ja ja. När det inte funkar (för hundrade gången) börjar man ju själv söka efter nya vägar, det var ju så jag ramlade in på LCHF. Får hoppas hon gör det också i sinom tid.

Order up


(Klicka för större)

Nu har jag slängt iväg min beställning på hm.se, skulle den där kjolen ta slut skulle jag gråta blod. Så nu får jag hem lite vårfeeling om några dagar. Härligt. Är inte riktigt säker på mina mått längre bara, men jag lär ju fortfarande dra XL i kjolar och byxor i alla fall.

RSS 2.0