Luktar mer bajs än tårta.

Stelt leende a'la 27/2


Oborstat leende 28/2


Vadå inte lika fräsch dagen efter? Va snackaru om?

Dag 94


Dag 93

Frulle: 140gr bacon, ost- och skinkrullar, kaffe m grädde.
Middag: Ostplättar, té m grädde.

Jag måste nog vara världens äldsta 25-åring. Åkte hem från 30-års festen idag runt kl.22 eftersom jag är seg. Tråkig? Ja. Men det var otroligt skönt att komma hem. Känner mig verkligen inte trevlig och social. Men jag åkte dit i alla fall och hängde några timmar.

Nu ska jag göra ostplättar och dricka té. Är döhungrig men jag och sambon har inte varit och handlat än så det är lite skralt på matfronten här hemma. Yeahwell, imorgon blir det ordentligt käk.


Dag 92

Eftersläpningen fortsätter, såhär såg gårdagen ut:

Frulle: Kaffe m grädde.
Lunch: Kycklinglår, coleslaw, kaffe m mjölk.
Middag: Gryta på quorn, champinjoner, lök och grädde.
Förfest/krogen: 7-8 glas rödvin.

Phew, vilken kalaskväll det blev igår då. Hade tänkt ta en fika hos en polare efter jobbet men hon ville gå ut. Blev bjuden på en utekväll. Vaknade upp idag och tyckte det var skumt att jag inte kände mig bakfull. Kollade då på klockan och upptäckte att jag sovit 11 timmar. Herrejisses.

Nu ska jag klä på mig och sminka mig, ska på 30-års fest ikväll. Dock blir det en nykter fest, vilket jag tycker känns toppenbra. Dricka två kvällar på raken skulle jag aldrig orka med.

TGI friday!

Vaknade upp imorse och var fortfarande proppmätt efter gårdagens middag så det blev kaffe till frukost.

En för mig VÄLDIGT glad nyhet är att jag köpt ett par "hårda" jeans (d.v.s. ej stretch eller jeansleggings) i en storlek som jag inte kunnat ha på länge, strlk 44. Och dom sitter som en smäck. Så den här dagen är redan en väldigt bra fredag!

Dag 91

Igår firade jag och min sambo 4 år tillsammans, så det blir lite eftersläpning på inläggen eftersom dag 91 var igår. :-)

Frulle: 50gr bacon, scrambled eggs, kaffe m grädde.
Lunch: Mozzarella- och pestogratinerad fläskfilé, grönsallad.
Mellanmål: En kycklingwrap från donken.
Middag: Lammytterfilé, tsatsiki, morötter, selleristavar, coleslaw, blomkål och nån dipsås.

Gudars, klockan är snart 06:00 och jag är fortfarande mätt från gårdagens middag. Vi käkade på O'Learys efter att ha kollat på Shutter island (som tyvärr inte var bra). Sen gick vi till spelhallen och spelade flipper och körde racingspel. Kom hem runt 23:30 i natt och somnade som en sten. Inte van att faktiskt göra saker på vardagarskvällar.

Var svinhungrig innan vi skulle på bio så jag åt mitt första bröd på över 90 dagar. Tog en liten kycklingwrap för att få något snabbt i magen. Var rädd att jag skulle få magsmärtor och skit, hört att det är rätt vanligt, men nada. Eller jo, jag blev väääldigt rapig precis efter att ha ätit den, men det la sig sen. Hur som helst satt jag och suckade för att man inte bara kunde köpa ett freakin' kycklinglår och en ostbit istället för den där stackars friterade kycklingskivan och det torra brödet. Hoppas fler och fler börjar käka LCHF så borde det väl smitta av sig på fik och restauranger.

Äggmjölk

Fått frågan vad äggmjölk är för något. Jag använder äggmjölk istället för grädde i kaffet och det funkar alldeles utmärkt (till och med godare än grädde eller mjölk i kaffet). Anledningen till varför jag använder äggmjölk istället för grädde är för att det är mycket mindre kolhydrater.

Ingredienser:

1 ägg + en gula

25-50 g smör
2-3 dl kokande vatten

Gör så här
1) Mixa smör och ägg i matberedare.
2) Häll i kokande vatten i en tunn stråle medan du fortsätter mixa äggen och smöret.


KLART.

Sen kan man ha i en massa olika smaksättningar och grejer, men eftersom jag bara använder det i kaffe så struntar jag i det. Googla om ni är nyfikna på hur man kan göra annars. Går att använda varmt eller kallt. Ska man ha det i kylen är det smart att förvara det i en burk med lock då man måste skaka äggmjölken när den blivit kall eftersom fettet separerar sig. Håller några dagar i kylen.

Dag 90

Igår spenderade jag kvällen med att ha migrän (jippi...) så jag plitar ner gårdagens intag nu.

Frulle: 50gr bacon m äggröra, kaffe m grädde.
Lunch: Fläskkotletter, broccolibuketter, bea, kaffe m mjölk.
Middag: Kebabsallad.
Kvällsmat: Yoghurt m grädde.

Var hemma hos sambons mamma igår och hon bjöd på käk från grillen. Kände redan innan att jag var hängig, hade lite ont i huvudet och inte var på topp. Efter käket blev jag sämre och vi åkte hem rätt tidigt. Väl hemma spydde jag upp hälften av kebaben (note to self: tugga bättre!). Sen åt jag yoghurt för jag tänkte att det skulle lugna magen. Vilket den väl gjorde, somnade relativt snabbt därefter. Bleh. Vaknade upp idag och plussade ytterligare några hekto på vågen, magen är dessutom uppblåst som en spärrballong. Ingen mer kebabsallad för min del alltså.

Idag mår jag bättre, som tur är. Jag och sambon firar egentligen 4 år imorgon, men han jobbar så vi tar fireriet idag istället. Ska gå på bio (woho, Shutter island!) och käka middag. Trevligt trevligt!

Dag 89

Frulle: Tre kokta ägg, kaffe m mjölk.
Lunch: Rostbiff m coleslaw, kaffe m mjölk.
Middag: En fläskkotlett, broccolibuketter, kryddsmör.

Okej, jag MÅSTE sluta dricka kaffe med mjölk på jobbet. Jag dricker 2-4 koppar om dagen och dricker jag med mjölk varje gång får jag i mig sjukt mycket kolhydrater. Ska börja ta med mig äggmjölk till jobbet. Bryr mig inte om vad dom säger om det, vid det här laget vet alla att jag äter LCHF.

Annars är dagen bra. Det tog över en timme att ta sig hem från jobbet, brukar ta 30 minuter. Men imorgon måste ju SL, SJ, banverket och regeringen ha ordnat upp kollektivtrafiken. Så sjukt trött på sura pendlare mer än något annat. Och så är jag trött på att frysa.

Vart är våren? Ja ja, det är ju snart mars.

Stå på vågen, v.13

24/11: 95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)
2/2: 89,2 kg  (-2,2 kg)
9/2: 90,0 kg (+0,8 kg)
16/2: 88,5 kg (-1,5 kg)
23/2: 89,0kg (+0,5 kg)

-6,5 kg till dagens datum (-14,5 kg allt som allt). Vad jag lärt mig känna min kropp! Jag sa ju att det skulle plussas på några hekto den här veckan. Anledningen? Grädde, nötter, choklad, falukorv, kebab, färdigskivad rostbiff, tacofärs etc. Har ätit alldeles för mycket halvfabrikat och e-nummer (som binder vatten). Detta pga total pankhet. Vilket tar slut nu på torsdag då första inkomsten sen november kommer in på kontot.

ÄNTLIGEN kommer jag kunna äta rent oprocessat protein igen. Vilket kommer visa sig på vågen. Skönt.

Jag är så himla glad

Inte för att vara sån, men klart man jämför sig med folk (I know I do).

Läste en tjejs blogg idag som var lika lång som jag och vägde 80 kg i dagsläget. Nästan 9 kg mindre än jag. Men hon såg så mycket större ut. Vilket självklart beror på att allas kroppar ser olika ut, alla är olika breda, fettet sätter sig på olika stället o.s.v. Då kom jag fram till att jag har jäkligt bra gener ändå. Mitt fläsk sitter överallt. Jag är bredaxlad och satt i kroppen. Jag är proportionelig. Fantabulous.

Nu finns det säket nån som läser som tycker jag är taskig. Men det bryr jag mig inte om. Jag gläds åt att jag har bra proportioner och ser fram emot när jag väger mindre. Jag kommer bli döhet.

Idag sa min sambo att min röv blivit mer definierad (ja, vi använder såna fina ord här hemma). Och det har han faktiskt rätt i. Har nästan glömt bort hur min rumpa ser ut egentligen, men under allt fläsk och alla celluliter gömmer det sig faktiskt en riktigt snygg stjärt. Det krävdes bara -15 kg för att jag skulle se det. Nu är det "bara" -15 kg till innan jag är nöjd. Eller -20 kg. Vi får se hur det känns ju mer jag går ner.

Alltså... nu vet jag att jag bara babblar på, men det känns så himla bra. Jag tror det är första gången någonsin som jag inte ens tvivlar lite grann på att jag kommer bli normalviktig. Jag KOMMER att bli normalviktig! :-D

Dag 88

Frulle: Turkisk yoghurt m grädde o bär.
Lunch: Rostbiffskivor, kaffe m grädde.
Middag: Kebabsallad.

Okej, det blev inte jättemycket städning. Åkte till skärholmen och lämnade tillbaka ett par skor för att få pengar till mat (sista dagarna innan lön). Åka fram och tillbaka till skärholmen brukar ta 10 minuter, idag tog den dryga timmen. Var så genomfrusen när jag kom hem igen så jag satte mig i soffan och drog täcket upp till hakan. So much for storstädning. Men två omgångar disk har jag lyckats diska i alla fall. Tar storstädningen lite pö om pö.

Dagen har inte bjudit på så mycket annat. Jag har kommit fram till att jag måste köpa en symaskin och att jag ska sätta kantband i alla mina skåp. Sådär som gamla tanter har. Varför då? kanske ni undrar. För att jag tycker det är jättemysigt! svarar jag då.

En kollega ringde tidigare och upplyste mig om hur morgondagen kommer se ut. Eftersom SL har flaggat för lika stora problem med kollektivtrafiken imorgon kommer jag få jobba på vårt utekontor här på min gata istället, så jag slipper ta mig med buss någonstans utan bara behöver förlita mig på mina apostlahästar. Gudars så skönt. Promenadavstånd till jobbet. Kanske skulle jobba heltid ute på områdeskontoret? Fast jag trivs ju otroligt bra på huvudkontoret.

Nähä. Om man skulle återgå till att googla viktnedgång +lchf och få lite inspiration kanske.

Visst ja, imorgon är det min vägdag. Jag tror på några hekto plus. Vilket inte förvånar mig ett dugg. Inte varit ett dugg strikt den här veckan. Men på torsdag kommer jag kunna handla BRA mat igen. Skönt.

Ofrivillig semester

Idag tvingar SL mig att ta en semesterdag eftersom jag inte kan ta mig till jobbet. Jahapp, vad gör man då? Städar och organiserar är svaret, det har jag haft alldeles för lite tid med på sistone.

Min fantabulösa mamma har köpt en servis åt mig som jag fick hem igår så nu pryder den en hel hylla. Arabias frukostservis Kosmos. Så hiiimla fin. 38(!) delar.



Phew, nu är det bara resten av hemmet kvar som ska göras i ordning. Vilket totalt kaos det råder här hemma. Tvättade kläder överallt, skitiga kläder överallt, smutsig disk som tar upp större delen av vardagsrummet och små marklöpare av katthår. Nu ska här städas!

Dag 87

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, keso, gurka, kaffe m grädde.
Lunch: Tacofärs, gräddfil, ost, lite tacosås, gurka, isbergssallat.
Fika: Grädde m hackade paranötter, 70% mintchoklad o kaffe m grädde.
Middag: Stekta falukorvsstavar, röra på yoghurt, tomatpuré, vitlök o dijonsenap.

Helgen var verkligen supertrevlig men det är alltid skönt att komma hem. Känner mig lite däst efter att ha ätit choklad, nötter och tacofärs två dagar på raken, men det var det värt. Inget minus den här veckan gissar jag på men det får väl komma nästa vecka istället.


Dag 86

Inlägg som skrevs igår men som av någon anledning aldrig blev publicerat.

Frulle:
70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m grädde.
Lunch/Middag: (Massa) tacofärs, gräddfil, ost, gurka, ostsås, salladsblad, kaffe m grädde.
Fika: Grädde m hackade paranötter och 70% mintchoklad.

YUM säger jag åt den här dagen. Och grattis till Darin som gick vidare till melodifestivalfinal (gud vad han är söt). Nu ska jag stänga ner datorn och lyssna till elementet en stund innan jag somnar. Det surrar, hackar, tystnar, mullrar och pickar om vartannat. Men jag är van, bodde ändå här ute i fyra år eller nåt sånt. I ett hus rakt över gårdsplan, mitt rum är 9 kvadrat. Här blev jag tonåring.

Herregud vad tiden går fort. Det var nästan tio år sen jag flyttade ut nu. Börjar känna mig lite gammal.

Imorgon ska jag hem till stan igen, men det har verkligen varit guld värt att komma ut på landet en sväng. Även om det bara blir dryga dygnet. Mysigt. Mamma blev smått chockad när hon fick se mig även om jag bara vägde 3 kg mindre än senast. Kanske börjar visa sig mer nu? Jag vet inte. Eller så berodde det på att jag hade på mig jeanstajts idag och inte mina säckiga jeans som är två storlekar för stora.

Hur som helst blev jag väldigt glad. :-)

Nu åkte måttbandet fram igen.

Mått 15/4 (vikt 103,5 kg)

Mitt på byst: 115 cm
Under byst: 95 cm
Midja: 108 cm
Mitt på röven: 119 cm
Tjockaste stället på låret: 72 cm
Tjockaste stället på vaden: 43 cm
Överarm: 34 cm
Underarm: 27 cm
Hals: 36 cm

(La av med LCHF i slutet av juni, återupptog den i november)

Mått 29/12 (vikt ca 92? kg)

Mitt på byst: 112 cm (-3 cm)
Under byst: 94 cm (-1 cm)
Midja: 102 cm (-6 cm)
Mitt på röven: 115 cm (-4 cm)
Tjockaste stället på låret: 68 cm (-4 cm)
Tjockaste stället på vaden: 43 cm (samma)
Överarm: 33,5 cm (-0,5 cm)
Underarm: 27 cm (samma)
Hals: 36 cm (samma)

Mått 20/2 (vikt ca 88,5 kg)

Mitt på byst: 107 cm (-5 cm)
Under byst: 92 cm (-2 cm)
Midja: 98 cm (-4 cm)
Mitt på röven: 114 cm (-1 cm)
Tjockaste stället på låret: 65 cm (-3 cm)
Tjockaste stället på vaden: 43 cm (samma)
Överarm: 33 cm (-0,5 cm)
Underarm: 27 cm (samma)
Hals: 36 cm (samma)

Skillnad 15/4-09 - 20/2-10:


Mitt på byst: -8 cm
Under byst: -3 cm
Midja: -10 cm
Mitt på röven: -5 cm
Tjockaste stället på låret: -7 cm
Tjockaste stället på vaden: Samma
Överarm: -1 cm
Underarm: Samma
Hals: Samma

Allt som allt har jag tappat 15 kg och 34 cm än så länge. Förutsatt att jag nu mäter mig på samma ställen hela tiden (eftersom jag mäter mig så sällan har jag inte direkt järnkoll). Låter viktnedgången och centimetrarna rimliga i förhållanden till varandra? Aldrig mätt mig tidigare så jag är helt clueless. Men det är väl säkert individuellt hur siffrorna följs åt.

God morgon lördag!

Enda nersidan jag har upptäckt med att jobba heltid är denna: Min dygnsrytm.

Förstå mig rätt nu, jag tycker det är jätteskönt att somna på kvällarna och komma upp tidigt på mornarna. På VARDAGARNA. Det är mindre kul att somna runt kl.22 på fredagen och vakna upp pigg som en lärka 07:20 utan att ha nån klocka som tvingar upp en. Eller något att göra för den delen. Jag åker ju inte hem till mamma förrän runt 13 idag.

Ni kanske är världens morgonmänniskor men det är inte jag. Egentligen. Eller är jag det?

Säger ju det, vet varken ut eller in längre. Lika bra att sätta på kaffe och se vad lördagsmorgonens TV-utbud har att bjuda på (ooh, Dr.Phil blir det närmsta timmen).

'

Höhö.

Folk som hatar tjockisar

Har inte läst Katrin Zytomierskas blogg på sjuuukt länge så jag kollade igenom den idag (sitter ju hemma med nackspärr som sagt). Läste ett av hennes inlägg där hon jålar på om att feta människor är idioter som inte bara går ner i vikt. Eftersom hon är gravid och har gått upp i vikt förstår hon vad feta går igenom varje dag och hon kan inte för sitt liv förstå att tjockisar inte går ner i vikt, vet dom inte hur illa de har det?

Det var nog det dummaste jag läst på länge.

Samma sak med ett flashback-forum som bara handlar om att feta människor är idioter (och fula, patetiska, sorgliga etc).

Är det konstigt att man som tjock hatar sig själv när det verkar som alla andra gör det också?

Något som folk inte verkar förstå är att det inte finns feta människor som VALT att vara tjock. "Men banta då!". Wtf tror ni jag gör? Jag har bantat sen jag var liten och har bara blivit tjockare och tjockare (tills nyligen). Men jag skyller inte på någon sjukdom eller genetiken. Jag kommer från en skara på sex systrar och jag är den enda som inte är normalviktig. Samtidigt kan jag inte gå med på att min fetma är självvald. Jag har aldrig trivts med att vara överviktig och kommer aldrig göra det. Min fetma beror på att jag tröstätit i många år. Jag vet fortfarande inte riktigt varför, men det är väl något jag får komma till insikt med vid ett senare tillfälle.

Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med det här inlägget, kanske bara att jag tycker det är sorgligt att väldigt många verkar tro att fetton blir just fetton enbart för att de älskar mat. Puckon.



Nu ska jag sura på min favoritkudde framför TV:n ett tag och se om Snakes on a plane.

Dag 85

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, té m grädde.
Lunch/Middag: Korvstroganoff, kaffe m grädde.
Kvällssnacks: Yoghurt m hallon.

Alldeles för mycket kolhydrater idag. Grädde, creme fraische, yoghurt, tomatpuré, lök, hallon... Ja ja. Dessa är ok att äta om man bara tar lite grann, men dagen som helhet känns som en enda lång kolhydratsfest. Men så går det med ytterst lite pengar på fickan och inte mycket till valfrihet i kylen. På torsdag stömmar (snarare droppar) pengarna in och då ska jag ner till Ica och fynda billig picnicbog. Stuffa frysen (och kylen, nu är smöret helt slut och äggen tar slut imorgon vid frukost).

Imorgon åker jag hem till min mamma och kollar på melodifestivalen. Det ska bli otroligt trevligt. Är fortfarande inte bra i nacken, men jag har inte planerat in några tunga lyft eller krävande fysisk aktivitet så det spelar ingen roll. Får hoppas vi inte blir insnöade bara för på måndag vill jag jobba. Fy tusan vad det suger att sitta hemma och inte kunna göra någonting. Visserligen såg jag den rafflande finalen i karlarnas konståkning, men i övrigt är dag-TV inget att jubla över.

Nämen, nu är det Two fat ladies på TV. Det är något att hurra över i alla fall, eller är det bara jag som tycker det?

Edit: Var så mätt efter middagen så det blev aldrig någon yoghurt.

Dag 84

Frulle: 70gr bacon, äggröra, kaffe m grädde.
Lunch: Kall picnicbog, bea, kaffe m grädde.
Middag: Röra på tonfisk, creme fraische, ett ägg och kryddor.

Dagen har verkligen inte gått i matlagningens tecken men med tanke på att jag knappt kan röra mig och att sambon jobbar och inte kan hjälpa till vågar jag ändå påstå att jag ätit hyfsat bra. Med tanke på omständigheterna alltså. Ätit lite för mycket mejeriprodukter (cf & grädde) och det kan ju stoppa viktminskningen. Men jag fortsätter äta som jag gör ett tag till. Så länge jag fortsätter gå ner i vikt sakta men säkert finns det ju ingen anledning att ändra på det.

Ja ja. Nu ska jag fortsätta kolla på Du är vad du äter. Jag avskyr verkligen Anna Skipper (som röker irl, twoface) men jag kan ändå inte låta bli att kolla. Alla program som handlar om viktminskning ser jag till att titta på. Så har det varit i många år. Vet inte riktigt vari fascinationen ligger för min del. Men Generation Fett är nog mitt favvotjockisprogram. Undrar om det kommer en till säsong eller om det är slut nu?


Tråkig tråkig tråkig torsdag

Inte varit sjuk sen jag började äta LCHF (jag som annars drar på mig varenda liten småförkylning jag möts av). Men det är ju ingen garanti för att man inte är hemma från jobbet ändå. Det finns nämligen något som heter NACKSPÄRR. Eller, spärr och spärr, jag är ju inte helt låst. Vad heter det då? Nackskott? :-P



Dagens outfit: Sambons träningsjacka, halsduk, skitigt hår, mörka ringar under ögonen och oborstade ögonbryn. Just mörka ringar under ögonen spås bli årets grej våren 2010. Kom ihåg var ni hörde det först.

Men nackspärr är inte lika illa som ryggskott i alla fall. Försöker se det från den ljusa sidan. Jag kan gå, stå, sitta, ligga. Däremot är det svårt att ta sig från liggande position till sittande, det tar några minuter. Men det går. Med ryggskott kan man ju inte göra någonting, inte ens ligga still utan att det strålar smärta i hela kroppen. Så jag är up and running ändå, men skulle inte kunna jobba. Knappt så jag kan laga mat så det blir en väldigt enkel lunch.

Måste ändå bekänna att jag är väldigt glad för idag. Inte för att jag får vara hemma och skrota i mjukisar, tvärtom. Jag blev glad i morse när jag kom på mig själv med att bli hiskeligt förbannad för att jag inte kunde åka till jobbet. Vilket för mig bara visar på hur otroligt bra jag trivs på jobbet. Förstår ni vad jag menar? Ja ja. Nu är det lunchdags. Kallskuret.

Men ÅH!

Eftersom jag kunde ha en gammal kjol idag provade jag skinnjackan jag köpte i höstas. Och den sitter toppenbra! För några månader sen kunde jag knappt stänga den och kunde verkligen inte ha kläder under. Men nu funkar det. Fan vad härligt! Snyggaste vårjackan!

Provade även klänningen jag haft liggande i många år i garderoben. Där gick jag bet. Jag får nog inse att det inte är fettet som är problemet utan att modellen passar folk med A-kupa, inte E. Lite sorgligt att börja inse att man nog aldrig kommer få på sig den, suktat efter att få använda den i flera år.

Äh, den får ligga kvar några år till.

Höhö. Min sambo ligger i soffan och pratar i sömnen just nu. Vår katt hoppade upp på honom och då sa han "Åh, Ufo, hej, har du mat med dig?". Tror jag ska försöka få upp honom så han kan laga mat.

Dag 83

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m grädde.
Lunch: En kycklingklubba, 110gr coleslaw, kaffe m mjölk.
Middag: Picnicbog, bea och broccolibuketter.

Idag har jag på mig en kjol jag inte kunnat ha på åtminstone tre år. Hurra för mig! Känner mig till och med smal idag, vågen stod på 88,3 kg. Det kanske inte riktigt går ihop för er andra, men har man vägt 103,4 kg känns 88,3 kg nästintill normalviktigt. Om bara -4,3 kg är jag inte längre fet utan bara överviktig. Det är ett väldigt stort delmål eftersom jag varit fet i åtminstone 8 år. Normalviktig är jag inte enligt BMI förrän vågen visar 70 kg prick. Men dit ska man väl också komma en dag.

I den här takten spränger jag 80-kilos gränsen nån gång i början av juni. Vi får väl se hur det blir med den saken, men det känns i alla fall ytterst rimligt.

Jag är otroligt nöjd med mig själv idag. :-)

Dag 82

Frulle: Ett kokt ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Gårdagens middag.
"Fika": En grillad korv utan något annat.
Middag: Tredjedelen från lunchen jag inte åt under dagen.

Fantastisk dag! (Fast det var mer snö än på den här bilden såklart).



Fattar inte att jag bott i stockholm i snart sex år utan att ha haft en aning om att det finns en rätt hyfsad skidbacke. Nu ska jag micra min överblivna lunch, sen ska jag glo på TV. Skönt.

Idag klarade jag förresten inte bara av en utan två semmelfrestelser. Först när vi fikade och sen innan jag stack från jobbet. Det hade nämligen blivit 20 semlor över efter fikat (alla på kontoret fick en varsin) och ingen visste vad de skulle göra. "Men du måste väl äta en semla i alla fall". Nej, det måste jag inte. Skönt.

Nu ska jag bara gå ner så pass mycket att jag kan ha dom normala pjäxorna när jag åker slalom också. Har otroligt stabbiga vader så jag fick manspjäxor för att kunna knäppa dom. Ja ja. Det är säkert till 90% muskler (HAH, eller hur). Men 88,5 kg. Det är fan inte illa pinkat hörni. :-)

Semmelsurium

Nä, det blir ingen semla idag. Är jag inte sugen så är jag ju inte sugen. Däremot har jag sparat 1/3 av min lunch och tog med ett ägg så jag hinner få något i mig innan det är dags för slalom. Backen stänger inte förrän 22:00 så det är lika bra att bunkra upp med energi.

Dock ej i form av semla.

Stå på vågen, v.12

24/11: 95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)
2/2: 89,2 kg  (-2,2 kg)
9/2: 90,0 kg (+0,8 kg)
16/2: 88,5 kg (-1,5 kg)

-7 kg till dagens datum (sen nystarten, -14,8 kg sen april). Fan vad jag är bra. Senast jag vägde 88-nånting var jag inne på mitt 18:e år och jobbade som städerska på ett pappersbruk. Kommer så väl ihåg när nålen på vågen gick över 88-kilos strecket. Då tänkte jag "Nu är jag inte bara tjock längre, jag är ju förfan fet!". Nu däremot ser jag väl på det liiite annorlunda. Jag är fortfarande fet, men nu blir jag glad av att se mig själv i spegeln ändå.

Igår sa min sambo "Alltså, från sidan började det synas väldigt snabbt att du gick ner eftersom magen försvann, men nu syns det ju verkligen framifrån. Man ser ju liksom vart höfterna börjar, förstår du vad jag menar?". Sånt är alltid skönt att höra även om han tycker jag är fin hur fet jag än är. :-)

Efter jobbet ska jag ut i skidbacken. Åka slalom för första gången sen jag var 16. Åker med min syster, hennes sambo och min systerson på snart 10-månader. Fast han och hans pappa kommer nog hålla sig i pulkabacken (nähä, duh).

Apropå semmeldagen

Imorgon är det ju fettisdagen, då har jag lovat mig själv att jag får äta en semla (det bjuds på jobbet). Men jag vet inte riktigt om det är nån bra idé. Jag tror inte jag varit sugen på semlor eller andra kondisbitar på minst två månader, ska jag käka en semla då bara för att jag gett mig själv tillåtelse till det?

Ja ja. Får se hur jag gör imorgon. En semla hit eller dit. Eller?


Dag 81

Nya friska tag. Det har varit minst sagt turbulent här på hemmafronten senaste dagarna men nu börjar det lugna ner sig. Handlingsplaner, telefonsamtal och renande gräl, sen kändes det bättre.

Frulle: 70gr bacon, två kokta ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Kebabsallad, kaffe m mjölk.
Middag: Picnicbog, skysås och broccolibuketter.

Imorse vägde jag mindre än jag gjort på många år, trist bara att vägdagen är imorgon. Det var ju en "fusksiffra" imorse eftersom jag faktiskt inte fick i mig mycket att äta igår. Så jag antar att det plussas imorgon, men tålamod tålamod tålamod. Jag går ner rätt långsamt men jag försöker intala mig själv att det är bra. Eller, jag VET ju att det är bra, det är bara svårt att övertyga sig själv. Går man ner långsamt hänger skinnet med, man har lättare att hålla vikten när man väl når normalvikt och allt det där. Yeahwell.

Nu ska jag laga middag, picnicbogen åker in i ugnen idag istället för igår. En liten alla hjärtans dag-middag i efterhand. Och på egen hand. Men jag trivs med mig själv som sällskap nu för tiden ändå. Har lärt mig att jag och sambon bara är hemma samtidigt tre kvällar i veckan (som mest). Det tog några veckor att vänja sig, men det är faktiskt inte så tokigt.

Dag 80

Min alla hjärtans dag har varit allt annat än mysig, men jag orkar inte ta det nu. En annan gång kanske. Dagen har således inte blivit lika bra matmässigt som jag hade tänkt. Skulle egentligen göra hel picnicbog i ugn, men av förklarliga skäl orkade jag inte. Så det blev såhär:

Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Mellanmål: Kaffe m grädde, ost- och salamirullar.
Middag: Köttsoppa på burk uppfettat m smör och creme fraische.

Skön alla hjärtans dag-middag. Sambon åt ugnspizza, sen drog han till jobbet. Jag spenderar resten av kvällen med att kolla på skräp-TV och fundera på vad jag vill få ut av alltihop.

---Någon timme senare---

Reviderar matintaget för idag, har inte kvar middagsmaten i magen längre. Så går det när jag stressar upp mig över saker.

Dag 79

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, lite rajita, kaffe m grädde.
Lunch/Middag: Falukorvsgryta m creme fraische.
Kvällssnacks: Ost- och salamirullar.

Väldigt seg dag i övrigt. Kollar på schlagern lite halvt just nu och HERREJISSES vad dåliga låtar! Jag ska skriva ett bidrag och skicka in till 2011, för såhär kan vi ju inte ha det.

Myspys

Trodde katterna skulle komma och möta mig i hallen och vara sakniga när jag kom hem ikväll, men enligt deras egen utsago har det varit rätt chill att ha FF hela dagen.


Dag 78

Frulle: Salami- och ostrullar.
Lunch: Kycklinglår, coleslaw, fetaost.
Fika med jobbet: Kaffe m mjölk.
Middag med jobbet: Förrätt; Råbiff m äggula o rostad lök. Varmrätt; Hjortpepparstek, potatiskaka och gräddsås. Två glas vin, ytterligare en kopp kaffe.

Phew, vilken dag! Firade av en kvinna som gick i pension idag och det var verkligen hur trevligt som helst! Åkte ut på djurgården och gick på konstutställning, sen blev det fika på ett parkcafé och till sist middag på ett riktigt mysigt ställe. Idag har jag alltså ätit potatis för första gången på 78 dagar. Det var ingen stor kreation och känner mig inte däst. Tänkte egentligen be om grönsaker på sidan istället men vår kypare gjorde något av en grej att inte skriva upp vad var och en ville ha så jag orkade inte bråka.

Hur som helst var det en riktig toppenkväll. Nu har jag jobbat en månad där jag befinner mig nu och jag HOPPAS verkligen att de vill ha kvar mig när min behovsantällning löper ut i sommar. Att tycka att det är roligt att gå till jobbet på mornarna känns helt underbart.

Ja ja. Nog om det. Även om dagen inte vart fullt så strikt som jag skulle velat är jag väldigt glad över att jag inte ens var sugen när folk åt tårtbitar och paj på fikat och fick in creme brulé till efterrätt vid middagen. Inte ens lite sugen faktiskt. BRA. Om det bara kunde hända något på vågen också (börjar faktiskt bli liiite otålig, gör jag fel någonstans?).

Dag 77

Hade så mycket att göra igår och somnade tidigt, så det här är gårdagens intag.

Frulle:
70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Kokospannkaka m bär, några cashewnötter, kaffe m mjölk.
Middag: Ett kycklinglår, rajita gjort på creme fraische, några skivor salami.

Dag 76

Frulle: Salamiomelett, kaffe m grädde.
Lunch: Kokospannkaka m bär, kaffe m mjölk.
Middag: 70gr bacon, ostkuber, stekt ägg.

Idag åkte jag hem från jobbet en timme tidigare. Blev tillsagd att göra det till och med. Kanske för att jag satt dubbelvikt och försökte kontera fakturor. Mensvärken from hell. Jag lovar, hade det varit gnällspikar till män (nu generaliserar jag) som behövt utstå mensvärk när den är som värst hade de säkerligen fått betald ledighet en gång i månaden. Men nu känns det okej. Knaprar ipren och ska snart fixa ihop min enkelmiddag. Slängt i en maskin tvätt och fått fason på garderobsdörren vi inte kunnat stänga på tre år (ilska och hammare=bra kombo).

Tårta på jobbet idag. Säkert 8:e gången det är tårta eller fikabröd som erbjuds sen jag började jobba för lite drygt tre veckor sen. Himla skönt att jag inte blir sugen, skulle ha det mycket jobbigare om jag var sockerjunkie från början, men som tur är har jag aldrig varit nån godisråtta.

Nej, mat var det ja.

Stå på vågen, v.11

24/11: 95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)
2/2: 89,2 kg  (-2,2 kg)
9/2: 90,0 kg (+0,8 kg)

-5,5 kg än så länge. Men sanningen är ju att jag inte bryr mig ett skit i om jag plussar på vågen den här veckan. Det är liksom oundvikligt (som jag förklarade igår). Siktet inställt på nästa tisdag istället.

Dag 75

Men gudars, vad dagarna flyger förbi.

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, några broccolibuketter, kaffe m grädde.
Lunch: Ett kycklinglår, coleslaw, kaffe m mjölk.
Middag: Kokospannkaka i ugn m hallon o blåbär.

Middagen står inne i ugnen och blir färdig nu. Orkade verkligen inte stå vid spisen en halvtimme så jag gjorde det enkelt för mig idag. Hällde i kokosflingor i en ugnsfast form, knäckte i några ägg, slog på grädde och i med liiite bakpulver. Vispa och in i ugnen. MEN jag vet inte hur det smakar än. Eftersom vanlig kokospannkaka är gott kan det här ju inte bli annat än ätligt i alla fall. Right?

Fasen vad jag fryser förresten. När kommer våren? Eller, jag behöver inte ens vår, bara nån ynka plusgrad. Please? Jag har liksom glömt hur det är att inte frysa.


Känslostormig måndag

Visst, min PMS har mattats av väldigt. Men jag sitter och grinar till Spårlöst, fast jag inte ens tycker det är sorgligt. Två minuter senare kollar jag på gamla kort och garvar. Och grinar. Nu får den hormonella berg-och-dalbanan snart lugna sig. Tur att det inte är så upprörande med avstämningar och bokslut, slipper i alla fall få outbursts på jobbet.

Apropå berg-och-dalbana:



Eftersom jag lagt upp en massa kort som jag bara tycker är roliga måste jag ju lägga upp ett kort på mig som jag älskar. Jag är så genuint glad och lycklig här. Jag och sambon sitter på djurgårdsfärjan, har precis varit på grönan och sett dåliga artister uppträda. Vi spelade lite spel, åt en varsin glass och hade riktigt höstruskmysigt. Alla attraktioner låg i vintervila så vi fick inte åka några karuseller, men det gjorde inget.

Jag och sambon ska till grönan i år igen, var tre år sen snart. Ska bli riktigt kul. Och väger dessutom ett kilo mindre nu än jag gjorde på bilden. (Jupp, var nere en sväng på 91 kg hösten 2007). Behöver inte bekymra mig för att fastna i nån karusell m.a.o.

Dag 74

Frulle: 70gr bacon, stekt ägg, kaffe.
Lunch: Fläskfilé, coleslaw, broccolibuketter, kaffe m mjölk.
"Middag": Salami, ädelost, té m grädde.

Usch, orka laga mat när man kommer hem en seg måndag till en lägenhet som det blåser nordanvindar i. Ringa till hyresvärden och be dom täta fönstren och glipan i dörren är sånt där som man liksom glömmer bort. I några år, uppenbarligen.

Hur som haver; blev världens mesmiddag. Lite irriterande att jag inte orkade laga mat för det betyder ju i förlängningen att jag inte har någon lunchlåda till imorgon. Det kommer jag surna till över.

Men annars går det bra, tror jag. Börjar svullna upp så smått om anklarna. Nån dag innan min mens drar igång ser mina ben ut som två stabbiga trädstammar. Vilket antagligen betyder massa plus på vågen imorgon. Vilket såklart suger. Men eftersom jag vet vad det beror på är det bara att vänta till nästa veckovägning och hoppas det ser bättre ut då. Kan skilja 2 kg från dag till dag när vi snackar tjejvecka.

Yeah yeah, nog om det. Nu ska jag jäsa en stund i soffan innan jag går och lägger mig.

Dag 73

Frulle: Turkisk yoghurt m grädde och en tsk sylt, kaffe m grädde.
Mellanmål: 70gr bacon, två glada kon-ostbitar, en bit 85% choklad.
Middag: Tre bitar fläskfilé m gräddsås.
Kvällsmål: En bit fläskfile, en bit hårdost.

Idag har jag varit hungrig precis hela dagen. Nästan glömt bort hur det var att vara bakfull. Hu. Jag har käkat för mycket men är ändå nöjd över att jag inte föll för mina cravings och köpte chips.

Annars har det inte hänt mycket. Legat och kollat på TV större delen av dagen. Men imorgon är det back to work som gäller!

Korpulent och fryntlig

Jag kan skönja en viss röd tråd när jag kollar igenom gamla fotoalbum. Är man inte snygg får man väl toka till det.

Här kommer ett ego-rama som jag blir glad av att se. Ibland orkar man inte bry sig om att försöka bli bra på bild, och det är oftast då man blir bäst!




















Maja <3 Dolph Lundgren

Seriöst, Dolphan är sjukt bra. Sett honom i en massa intervjuer och han har sån självdistans och verkar vara hur trevlig som helst så det GÅR inte att inte älska honom! Kollat på Melodifestivalen nu på morgonen och mått riktigt bra.

Eller, riktigt bra och riktigt bra... vaknade upp och kände mig som sju svåra år. Men efter frukosten blev det bättre. Vägde in mig på lägsta vikten på några år i morse, trist bara att veta att det är för att kroppen är uttorkad efter gårdagens alkohol. Så det kommer ju studsa upp igen. Men det är ju alltid trevligt att se minus ändå, trots att det känns som fusk-minus.

Har förresten PMS nu, vilket väl betyder att jag binder vatten också. Så det kanske jämnar ut sig? Upptäckte igår att min PMS-vecka börjat. Men den stormar inte alls in med dunder och brak längre. Visst, jag grinar åt Melodifestivalen och det tyder ju verkligen på att hormonerna gått bananas, men jag mår inte alls dåligt. Förut fick jag verkligen veckolånga depressioner men det verkar vara slut med det nu. Har nog både LCHF:en och jobbet att tacka för det. Ingen pengastress och inga blodsockerdippar.

Undrar hur lång tid det kommer behöva ta innan läkare börjar ordinera LCHF istället för antidepressiva läkemedel. Och sömnpiller. Och viktminskningspreparat. Och acnemedel. LCHF är verkligen en allround-fix. Faktiskt. I alla fall för min del.

Dag 72

Frulle: 70gr bacon, två scrambled eggs (på grädde), kaffe m grädde.
Middag: Lite ugnsbakad lax, broccoli, gurka, coctailtomater.
Partysnacks: 4 glas rödvin, 1 glas sangria, 4 paranötter, 10 cashewnötter.
Kommit-hem-mat: 70gr bacon, ett stekt ägg.

Idag fyllde min bästa kompis pojkvän 30 år. Vi hade en liten överraskningsfest och sen var meningen att vi skulle gå ut. Men jag fick så förbenat ont i huvudet av rödvinet så jag åker hem istället. Vilket känns mindre kul. Ska gå och lägga mig tämligen snart.. Fy bövelen. Jag hade verkligen sett fram emot ikväll, skulle träffa massa folk jag inte träffar vanligtvis. Men det får väl vänta till nån annan gång. Jag tror fan jag ska köra på nyktra utekvällar hädanefter, för det suger verkligen att banga att träffa trevligt folk pga huvudvärk och allmän övertröttma pga vin. Går ju ALDRIG ut nu mer och det känns surt att fördärva de få utekvällar man får.

Och undrar ni över kategorin "Kommit hem mat" finns den med eftersom jag mår fy satan och känner att jag måste ha något i magen innan jag lägger mig, annars kommer jag vakna med migrän imorgon.




En liten påminnelse till mig själv

Eftersom jag ser mig själv i spegeln varje dag ser jag inte riktigt själv hur jag faktiskt förändrats. Men kollar man på kort så blir skillnaden ganska påtaglig (tycker jag själv i alla fall).

Första dagen på jobbet, 2010-01-18 (ca.90 kg)



Gör stan med syrrorna 2007-06-09 (runt 102 kg)



På det sista kortet hade jag en riktig fetto-dag och ville bara gömma mig själv, därav denna hemska kreation till klädsel. Haha. Skönt att man kan garva åt det såhär i efterhand i alla fall.

LCHF har blivit vardagsmat

Något jag kommit på under senaste veckan är att allt flyter på nu. LCHF känns inte längre som en diet utan som vardagsmat. Förstår ni vad jag menar? Jag blir alltid uppslukad till 100% i allt jag gör. Till en början gjorde jag inget annat än att googla LCHF-bloggar, läsa i KiF-forumet och samla på mig fakta. Lagade varenda måltid med tankar i bakhuvudet som "Har jag i tillräckligt med fett nu?" och "Hur många gram kolhydrater är det i det här?". Senaste veckorna går det per automatik, jag tänker inte längre. Och det känns otroligt skönt.

Att vara uppslukad av en ny livsstil är en självklarhet, man måste ju samla på sig fakta för att veta vad man håller på med. Men samtidigt blir jag så besatt av maten och speciellt min vikt till en början. Därför pustar jag ut lite nu när jag kommit till insikt att jag inte är lika uppslukad av allt runtomkring. Trots att jag inte gått ner så många kilon än trivs jag faktiskt hyfsat bra i min kropp som den ser ut nu.

I april 2009 hade jag 34 kg till normalvikt. Idag 19 kg. Det är forfarande mycket, men jag har inte alls bråttom längre. Jag räknar inte veckor och skriver upp "Skulle jag gå ner 1 kg/vecka skulle jag vara normalviktig det här datumet" o.s.v. Jag vill absolut gå ner mer i vikt, men det har blivit sekundärt. Jag VET att jag kommer gå ner mer, men jag gråter inte vid plus på vågen längre. Det får ta den tid det tar och min kropp är ingen maskin. Jag går inte ner i en rakt fallande kurva, det går lite upp och ner.

Jag har lärt känna min kropp och förstår hur den funkar. Och det är nog min största vinst än så länge.

Dag 71

Frulle: Fyra ostrullar m smör, kaffe m grädde.
Lunch: Fläskfilé och coleslaw, kaffe m mjölk.
Middag: Lövbiff, broccoli, stekt lök o svamp m café de paris-sås.

En helt underbar fredag. Jobbet går hur bra som helst och jag var hemma hos AnnaMinAnna idag. Kollade på Paranormal activity (igen) och snackade skit. Nu ska jag och sambon kolla lite på TV och jag kommer antagligen somna i soffan en stund. Det känns bra. Imorgon är det 30-års fest för en kompis pojkvän, då blir det partaj. Lika bra att vila upp sig nu med andra ord.



Dag 70

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe.
Lunch: Thaikycklingsoppa, kaffe m mjölk.
Fika: En näve rostade mandlar.
Middag: Omelett m bacon.

Nu är jag så trött så jag ska in i sovrummet och slockna. Har inte mycket kraft och ork när jag kommit hem efter jobbet. Antagligen fortfarande omställningsproblem. Men det är fantastiskt skönt att jobba heltid igen.

Dag 69

Hann aldrig in på bloggen igår, så jag uppdaterar gårdagens mat idag.

Frulle:
Fyra skivor ost, fyra skivor salami, ett kokt ägg, kaffe.
Lunch: Tacogratäng, babyspenat, kaffe m mjölk.
Middag: Köttbullar i gräddsås, några glada kon.
Övrigt: Fyra skivor ost, mozzarella.

Ostig onsdag minst sagt. Åt alldeles för mycket ost vilket jag känner i magen idag. Vaknade upp och kände mig mätt i morse. Men tvingade ändå i mig lite frukost eftersom jag vet hur sur, trött och grinig jag blir om jag inte äter. Well well. Det blir ingen ost idag i alla fall.

Igår bokade jag förresten in mig och min syrra på lite vintersportutövning om ungefär två veckor. Jag har inte åkt skidor sen jag var 17-18, så det ska bli väldigt kul. Tänk att jag bott i Stockholm i fem år och inte haft en aning om att det faktiskt finns helt okej slalombackar.

No, back to work.


Dag 68

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs.
Lunch: Kycklingklubba, lite bea, babyspenat, salladsost.
Middag: Köttbullar i gräddsås.
Filmsnacks: 2 rutor 85% choklad.

Jag var inte ens sugen på choklad, men sambon hade köpt hem så det blev två rutor ändå. Måste säga till honom att sluta köpa hem choklad. Trots att det är helt okej att ta en ruta då och då känner jag att jag äter bara för att det finns, inte för att jag är sugen. Såg den norska skräckisen Rovdyr och den var inget jag rekommenderar. Men trevligt med filmkväll i alla fall. Vi ses så sällan nu när vi jobbar så olika tider.

Morgonens vägning var förresten en väldigt bra start på dagen, tack för alla grattis. :-)

Bara att fortsätta som jag gjort hittills så kommer det bli toppen det här. Måste ändå säga att det känns löjligt enkelt med LCHF. Visst att man är rätt begränsad, men jag måste ha ramar annars går det inte. Dessutom håller jag mig mätt väldigt länge. Käkade lunch igår kl.11:30 och käkade middag runt 22:00 (var på stan till sent). Inga problem. Visst att jag var hungrig när jag kom hem, men inte alls så som jag skulle varit om jag gått över tio timmar utan mat för några månader sen.

Dessutom sover jag helt fantastiskt bra och börjar nog bli något av en morgonmänniska(!). Det trodde jag aldrig.

Stå på vågen, v.10

24/11: 95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)
2/2: 89,2 kg (-2,2 kg)

-6,3 kg allt som allt (dvs -0,63 kg/vecka). Kanske inte min drömviktminskning (-20kg över natten) men jag är ändå nöjd. Hellre en långsam och varaktig minskning än hetsminskning och viktuppgång som följd. Skönt att vara en bit under 90-strecket. Nu är nästa anhalt 88 kg där jag inte satt min fot sen jag var 18.

Dag 67

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, kaffe m grädde.
Lunch: Tacogratäng m tsatsiki.
Middag: Tacogratäng, ett glas rödvin.
Övrigt: Lite turkisk yoghurt m grädde, hallon o hasselnötter.

Vinet intogs inte i samband med middag utan vid ett tidigare skede, men jag orkar inte lägga upp en helt ny måltidsrad för ett ynka glas vin (men ändå orkar jag skriva den här förklaringen, underligt...).

Otroligt trevlig dag. Ni kanske ser att lunchen och middagen bestod av samma maträtt, men har man gjort fyra portioner och är den enda som äter den hemma är det bara att passa på. Otroligt skönt med färdiglagad mat i kylen också. Ja ja. Jag gick i alla fall till ett gammalt favorithak efter jobbet och tog ett glas vin med Heidi. Sen bar det iväg hemåt. Slängde av mig strumporna det första jag gjorde eftersom jag lyckats med bedriften att blöta ner fötterna i snömodd i morse och inte blivit riktigt torr om fötterna på hela dagen. GE MIG VÅR NU G'DAMMIT!

Imorgon är det veckovägning. Najs (hoppas jag). Var förresten och provade nya byxor på lunchen idag. Det är prio ett när min lön kommer nu i februari: Ett par byxor som sitter bra. Mina stackars jeans är alldeles för stora. Inte enbart för att jag gått ner i vikt utan för att jag alltid köper lite för stora byxor. Men att sen gå ner i vikt + ha för stora byxor från början, det ser inte bra ut.

Well well, nu blir det soffan. Ska mysa in mig i ett stort täcke och vänta på sambon. Vi ska kolla lite på TV och jag kan inte vänta på att få somna i soffan. Det är en av de lyxigaste saker med att vara vuxen: Man får sova på soffan fast man inte är sjuk.

Återkommer imorgon bitti med veckans (minus?)resultat.

RSS 2.0