"Snart är det slut på veckan, det är dags för fredagsmys!"

Eller mja, mys och mys. Sambon jobbar så något mys blir det väl inte. Om man inte räknar soffsittande med två medelålders katter som fredagsmys. Och det kan man väl göra för sakens skull.

Orkade inte laga mat igår efter träningen, så idag blev det utelunch. En jättetrist kycklingsallad med supersur vinägrett. Bleh.

Står fortfarande och stampar på 92 pannor och kommer ingenvart. Nu har vikten stått still i över en vecka. Och ja, jag vet att man inte ska noja över platåer, men kommer de såhär tidigt? Står ut i några veckor till innan jag börjar fundera på att tweeka kosten. JAG tycker i alla fall att jag äter tillräckligt strikt och bra för att rasa i vikt, men det tycker tydligen inte kroppen. Det är faktiskt en grej som jag INTE gillar med LCHF, att det är en individuell bedömning hur mycket fett, proteiner, kolhydrater och annat tjafs kroppen klarar. Det blir mycket krångligare för min del och jag gillar ju saker som är enkla.

Well well, slut på gnället, det är ju faktiskt fredag! :-)

Pepp pepp pepp pepp nördpepp!

Stockholm Filmfestival, how I love thee!

Filmerna jag ska se: The Pack, Dream house, A Serbian film, The killer inside me, We are what we are, I saw the devil, Mother is a whore, Confessions, The silent house, Biutiful, The last exorcism och slutligen festivalen överraskningsfilm! Jag är så überpepp!

Nu är det iofs tre veckor kvar så jag får sitta och rulla tummarna så länge.

Var väldigt smart när jag la upp schemat, så filmerna inkräktar bara på ett av mitt och syrrans träningspass. De andra är OK. Sen ska jag vara lite extra smart i år (förra året blev det en del snabbmat) och ta med mig två matlådor till jobbet (äta en vid lunch och en innan jag sticker) eller kalla snacks jag kan äta på vägen till bion. Planering, planering, planering. 

Hoppas de här tre veckorna går fort.

Hur det går annars då? Bah, står och harvar på 92 kg. Men jag är faktiskt väldigt strikt med maten och tränar som jag ska. Så det släpper nog snart.


Omstart - Veckovägning 3

4/10: 95,8 kg
11/10: 93,5 kg (-2,3 kg)
18/10: 91,7 kg (-1,8 kg)
25/10: 92,2 kg (+0,5 kg)

Varken ledsen eller förvånad över veckans plus. Igår kväll fick jag migrän och spydde som en gris, sen mölade jag i mig fyra knäckebrön eftersom jag mådde illa av blotta tanken på ägg och bacon. Dessutom har väl inte kroppen riktigt återhämtat sig efter min omstart. Så det känns helt okej med ett halvkilo upp. Går ner till nästa vecka. En vecka i taget så kommer det gå vägen.

Är f.ö. på väldigt bra humör idag. Det dåliga humöret och migränen försvann under natten. Topp! Idag ska nämligen jag och syrran få en ordentlig genomgång av gymmet så vi set hur vi ska göra våra övningar och det skulle inte vara något vidare att försöka genomföra det med huvudvärk.

Jag är som sagt i alla fall vid gott mod trots veckans plusresultat. Det ger sig ju.

Fan

Idag är en riktig skitdag. Skulle egentligen på bio med sambon, men det blev inte av. Han stack till sin brorsa istället. Och jag är inte på mitt bästa humör pga hormoner och skit, så då kommer ångestbomben som ett brev på posten när jag blir lämnad ensam. I vanliga fall hade jag satt mig ner och hetsätit, men det försöker jag ju komma ifrån. Medicinering är ingen bra idé, ataraxen jag har hemma sätter hela kroppen ur spel i över ett dygn. Jag har ingenting att hantera stress med längre och det stressar mig bara ännu mer. Hur gör folk som inte överäter, medicinerar eller gör illa sig själva?

Får väl finna mig i att ha kvävningskänslor och ågren tills han kommer hem igen om några timmar, men det skulle ju vara skönt att ens mående berodde på en själv och inte på andra.

Jävla skitdag alltså.

Gårdagens prov, did I pass?

Mjae. Till frulle var det färdigbredda mackor. Så då drack jag kaffe m mjölk. Till lunch var det lax m limeyoghurt, babyspenat och ris. Käkade allt utom riset. Drack väl ytterligare tre koppar kaffe m mjölk. Sen var det middag. Förrätt var gravad lax m kantareller. Det åt jag. Varmrätt var rostbiff med skysås och potatiskaka. Käkade rostbiffen. Drack ytterligare en kaffe. Till efterrätt var det blåbärspaj med glass. Då drack jag vatten.

Så det gick väl hyfsat. Var inte riktigt mätt efter middagen men efter en heldags konferens åkte jag hem och slocknade ganska snabbt runt 22:00. Trevligt var det hur som helst, men nästa gång ska jag nog ge dem en heads up om att jag äter specialkost.

Konferenskäk

Dagen blir ett ordentligt prov. Jag ska på konferens som håller på hela dagen, vilket betyder att alla dagens måltider kommer intas på hotell. Frukost, lunch, middag och två fikapauser. Inte kollat vad det bjuds på för käk alls eftersom jag är dålig på planering. Så vi får hoppas att det är buffé. Hotellfrukost brukar ju vara riktigt bra om man väljer rätt. Visar det sig att det bjuds på färdigbredda mackor får jag vänta till lunch och smita ut på lunchrestaurang. Well well. Det ska bli en himla trevlig dag i alla fall med föreläsningar och workshops. Alltid lika kul att jobba utanför kontoret ibland. Blir nog bra det här!

Lugna puckar

Sådärja, då hade det där +1,2 kg från igår nästintill försvunnit. Skönt.

Igår var jag och sambon inne i stan och firade att hans CSN-pengar äntligen trillat in på kontot. Köpte lite begagnade filmer, käkade middag och gick på bio. Bor ni i Stockholm och käkar LCHF är Pig & Whistle vid medborgarplatsen verkligen att rekommendera. Inget ställe där man spenderar åtskilliga timmar kanske (det är ju lite rörigt) men satan i gatan vad gott käk! Och perfekt för mig. Åt en sirloin steak med coleslaw, grönsallad, bea och en liten ceasarsallad utan krutonger till. Och det stod på menyn! Kött med ceasarsallad som side dish istället för pommes, hur bra är inte det?

Sen köpte jag 100gr nötter (10kh/100gr) och hade som biosnacks. Såg filmen Buried och den var hur bra som helst. Gick på Rigoletto och det är nog världens bästa biograf. ALLT var toppen med gårdagen.

Och så gick jag ner det där vattenkilot, trots middag och bio. Tummen upp.

Mäh.

Under natten la jag på mig +1,2 kg. Är boven måhända falukorven till lunch som bundit vatten? Maybe. Idag får iaf sambon pengar så jag slipper leva på halvfabrikat och ägg-ägg-ägg hela tiden. Skönt. Pluskilot kommer nog försvinna lika snabbt som det kom.

Omstart - Veckovägning 2

4/10: 95,8 kg
11/10: 93,5 kg (-2,3 kg)
18/10: 91,7 kg (-1,8 kg)

Total viktnedgång på två veckor: -4,1 kg. Topp! Smygvägde mig igår och då visade vågen 91,5 kg. Skulle ju varit superkul att kunna skriva in -2 kg två veckor på raken, men det ville sig inte så. Men jag är toppennöjd ändå (så klart). Nu ska jag äta frulle. Ha en riktigt bra dag, det ska jag!


Ofrivillig ensamvarg

Igår var jag själv, sambon jobbade. Och ikväll är jag själv igen, sambon blir bjuden på öl av en polare. Imorgon blir jag själv eftersom sambon jobbar. Och jag har sett precis allt som finns att se på TV känns det som. Har inte ro att ligga och läsa. Är trött på internet. Vill inte gå ut eftersom det är så mörkt. Så det finns liksom ingenting att göra förutom att sitta och glo. På en lördag. Så överdjävulskt tråkigt. Och inte en spänn har man på fickan.

Även om jag skulle få mega cravings (brukar få det när jag känner mig ensam) finns det ingenting att äta förutom ägg och bacon. Vilket är bra. Hade jag haft kakor eller godis hemma vet jag inte om jag skulle kunna hållit mig borta.

Så vad ska man hitta på då? Lite sent att dra igång med disken eller dammsugaren. Är på för dåligt humör för att sätta mig ner och rita. Nä, det blir väl TV:n ändå. Så jäkla bortslösad helg. Men nästa helg har väl sambon ändå fått pengar från CSN så han kan betala tillbaka en del av vad jag ligger ute med. Då ska jag ha hejdundrande kul, mest för att väga upp för übertristessen jag får stå ut med nu.

Vad gör ni när ni har tråkigt och inte har några stålars?

Friday I'm in love

Ja, alltså, låten passar ju för dagen (fredag yaknow...). Själv sitter jag själv. Vilket kanske säger sig självt? Nu ska jag sluta upp att trassla med ord innan jag skriver något obegripligt.

Sitter i alla fall som sagt själv hemma en fredagkväll som denna. Sambon jobbar och det är Idol på TV. Och nej, jag är inget Idol-freak egentligen. Hade jag haft stålars skulle jag hittat på något roligare. Bjudit en kompis på bio, gått till Heron och lirat flipper eller åkt hem till min A och myst med hennes katt. Men pluskan ekar tom. Sambon strulade till det med sin ansökan till CSN så han får pengarna först på tisdag. Vilket gjort att jag ligger ute med mycket mer än jag räknade med. Trist.

Men till något glädjande; På bara 12 dagar har min kropp förändrats en del. Jag börjar se antydan till midja igen och jag känner mig inte alls lika sladdrig. Min omstart kom verkligen inte en minut för sent. Dessutom har jag somnat mellan kl.21-22 varje kväll i veckan och vaknat runt kl.06 och varit pigg. Vilket är få förunnat. Lite trist att dagarna blir så korta (är van att vara vaken till midnatt eller senare) men jag känner ju i kroppen att det är välbehövligt.

Ser fram emot måndagens vägning. Tror på minus. Vilket ter sig självklart, det är bara andra veckan på omstarten och första veckorna går man ju ner per automatik så länge man inte krubbar pizza eller äter alldeles för lite kalorier. Vilket jag inte gjort något av.

Idag har jag f.ö. saknat min näsring himla mycket. Varför kan man inte få vara vuxen och ha ett seriöst jobb samtidigt som man har ring i snoken? Det är trist. I will always remember my piercing. Och jag saknar mitt långa hår lite också.




Backflaps be gone!

Sitter på bussen på väg hem från gymmet. Vi värmer alltid upp med 15 minuter på löpbandet och idag orkade jag springa halva tiden! (Och med springa menar jag jogga). Det går framåt. Körde sammanlagt 15 minuter på roddmaskinen också så jag kommer ha träningvärken from hell imorgon. Men satan vad det är kul! Nu ska jag hem till sambon, käka omelettmiddag och sen däcka i soffan. Fett najs, som kidsen säger. :-)

Whoopdi-freakkin'-do!

Det går nedåt, inte så sakta och inte så säkert, men ändock nedåt. Har ju gått ner rätt kraftigt på bara en vecka och jag är väldigt glad över att det redan syns. Fick en kommentar på jobbet, "Du, träningen ser ut att ta rätt bra!". Yessir!

Brallorna sitter bättre, ryggvalkarna (charmigt ord) blir mindre och jag är inte så plufsig i fejjan längre. Nu är jag dötaggad igen. Och nu har jag ju syrran som skyddsnät mot att falla tillbaka i gamla vanor. Är VÄLDIGT optimistisk den här vändan. Känns skönt. :-)


Väga mat och tänka gram

Läst lite på olika forum och bloggar om folk som äter enligt LCHF. Det är förvånande många som väger allt dom äter, skriver upp det i matdagböcker, räknar ut på grammet hur mycket de ska äta av proteiner, fetter och kolhydrater. Jag förstår inte hur man orkar. Är det bara jag som är lat? Försökte att föra in min mat i en matdagbok för några år sen (och då hamnade jag i snitt på 700kcal/dag, lyckat...) men pallade inte för att det var så tråkigt. Jag försöker känna efter om jag äter bra eller dåligt. Så, magen är uppsvullen av kebaben jag käkade igår? Då käkar jag inte där mer. Typ så. Väldigt enkelt.

Idag kommer jag ha ätit
Frulle: Tre kokta ägg m majo.
Lunch: Flatrökt skinka, kokt blomkål, en avokado och en plommontomat.
Middag: Omelett m laxost.
+ tre koppar kaffe m mjölk under dagen.

Förutom att jag kan minska på kaffet (och mjölken framför allt) så tycker jag att det ser hyfsat ut. Skulle jag däremot skrivit upp allt det här i minmat eller calcounter skulle jag se de där kolhydratsgrammen från tomaten och mjölken och blivit superdeppig. Och säkert gett upp efter en vecka för att jag inte orkade vara tillräckligt strikt. Så för min del skippar jag allt vad vägning heter (väga mat då, väga mig själv gör jag ju titt som tätt).

Summan av babbelkardemumman är att jag inte tycker det är bra att bli alltför obsessed vare sig det gäller kolhydrater, kalorier eller vikt. Det leder bara till att man hetsar sig själv tills man inte orkar mer. Så den här gången tar jag det piano.

Apropå ingenting så är det så satans kul att gymma. Nästa tillfälle är på torsdag, då ska vi prova roddmaskinerna har jag bestämt.

Tack för alla kommentarer förresten, jag blir så himla glad eftersom det faktiskt låter som ni menar det. Topp topp. Nån måste ju ha en blogg om hur det är att misslyckas med att gå ner i vikt också (för att sedan skämmas, äta lite till, hitta motivationen och ta tag i't igen).

Who are you? Who-who, who-who

Jag har uppenbarligen en trogen läsarskara på 20-30 pers/dag. Vilka är ni egentligen? Har ett fåtal vänner, bekanta och familjemedlemmar som jag misstänker hälsar på då och då men det skulle vara väldigt roligt om ni lämnade en kommentar och sa "Hej".

:-)

Omstart - Veckovägning 1

4/10: 95,8 kg
11/10: 93,5 kg (-2,3 kg)

Så, första veckovägningen på väldigt länge ser ju med andra ord bra ut. Då har jag alltså 3,6 kg kvar att beta av innan jag befinner mig under 90-strecket igen. Senast jag var där nere var väl i mars om jag inte minns helt fel (orka backtracka). Och det är ju faktiskt inte bara vattenvikt heller. Vägde ju strax över 98 kg för någon månad sen, sen har jag ändå ätit relativt bra... i omgångar. Magen har iaf krympt ordentligt vilket jag är otroligt tacksam för. Sett gravid ut senaste veckorna eftersom det varit sånt turmoil i magen (lite bröd ena dagen, lite socker tredje dagen o.s.v.). Magen är fortfarande större nu än den varit senaste åren men jag får skylla mig själv som går upp och ner så mycket att kroppen inte hinner med i svängarna.

Ska iväg och träna efter jobbet och det ska bli himla kul. Nacken är halvpaj vilket medför att jag har dragits med en smärre huvudvärk senaste två dagarna, men då är det ju ännu viktigare att komma iväg och röra på sig.

Sa ju att jag ska komma under 90 kg till årsskiftet, och med veckans nedgång betyder det att jag ska ner 3,6 kg på lite mer än 11 veckor. Vilket ju inte kommer bli några som helst problem. Kanske skulle ändra nyårsmålet? Mja, inte än. Men kanske justerar det om några veckor om jag märker att det går väldigt bra. Sikta på 88 kg till årsskiftet kanske? Vi får se.

Jag är i alla fall nöjd och glad en dag som denna.


When pigs fly

Klockan är 08:45 på en lördag och jag är på väg till simhallen. Nu har nog helvetet frusit till is och grisar har börjat flyga. Smygvägde mig nu på morgonen och kan inte säga annat än att det ser förbannat bra ut. Heja mig!

Mobilbloggande

Ligger i soffan med min nya mobil och kollar på idol. Kände att jag måste prova blogga på den, bara för att jag kan. Haft något av en skitdag pga trassel hemmavid och känt mig allmänt nedstämd. Stod i kylen och fingrade på allt jag inte ska äta. Har ju en tendens att tröstäta allt som kommer i min väg när jag har ågren. Men så tänkte jag på min syrra, vår träning och hur jäkla glad och nöjd jag var när jag kom hem igår. Så det blev keso till kvällsmat istället för mackor. Vilket ju är ett stort steg framåt. Imorgon efter frukost ska jag iväg och simma en sväng och få bort lite agressioner. Och förhoppningsvis syns mina små framsteg på vågen på måndag. Nä, nu ska jag kolla vidare på idol. Ledsen att det blev ett väldigt kompakt inlägg, mobilbloggande var inte så enkelt. Blir nog datorn nästa gång. L8er!

I'm on a boat motherf*

Det går nedåt på vågen, igen. Vilket ju självklart är hur skönt som helst. Varit petnoga med vad jag stoppat i mig den här veckan, tagit trapporna istället för hissen och älgat runt extra mycket på kontoret bara för att röra på mig lite. Det är lite halvknepigt att få in vardagsmotionen på jobbet då man spenderar 85% framför dataskärmen så man får ta sig lite tid.

Idag ska jag och syrran träna igen i alla fall. Har fortfarande lite träningsvärk i armarna, men vi ska fokusera på underkroppen idag så det ska inte vara några problem. Idag har jag satt som mål att jag ska gå 10 minuter och jogga 5 minuter under vår uppvärmning. 5 minuter är ju ingenting, jag vet. Men just jogga/springa har jag inte gjort på så sjukt länge så jag tar det pö om pö. Plussar jag någon minut varje gång kommer jag snart klara av att jogga en halvtimme (oh happy day).

Jag har f.ö. köpt en mobil med en skitbra kamera, så snart börjar det dyka upp bilder här igen. Varit väldigt dåligt med kort senaste tiden eftersom vår bluetooth-pryl till datorn pajat. Men nu har jag en flashig androidlur man pluggar in direkt i burken (eller laddar upp direkt, men sambon måste lära mig hur man gör).

Det trodde jag aldrig.

Var och tränade med min syster igår, och hör och häpna: Det var ju jätteroligt! Det trodde jag aldrig att jag skulle tycka, i alla fall inte efter bara en gång. Och jag joggade på löpbandet. Visserligen gick jag snabbt i 12 minuter och joggade bara sista 3 eftersom jag inte var riktigt säker på att jag skulle klara av det. Men det gjorde jag. Toppen!

På väg hem gick jag till Ica och handlade. Har bestämt mig för att jag ska försöka lära mig äta lever, så jag köpte kycklinglever och gjorde en gryta när jag kom hem. Fy fan säger jag bara. Smaken är väl okej, men konsistensen är vedervärdig. Men jag ignorerade kräkreflexen och fick i mig en portion. Tog med mig en till lunch idag. Det måste ju gå att komma förbi äckelkänslan på nåt vänster. Sambon älskar lever men frågade ändå varför jag var så benhård på att jag ska tycka om det. Well, det är ju väldigt näringsrikt. Och sjukt billigt.

Enough.

Det är några månader sen jag skrev min vikt här i bloggen. Anledningen är självklart att jag misslyckats fatalt med att gå ner. Var nere på 92,5 kg för ett tag sen men gick snabbt upp till 98(!). I dagsläget väger jag 95,6 kg.

När jag startade den här bloggen (för 11 månader sen) vägde jag 95,5 kg om jag inte minns fel. Så jag väger mer nu än när jag startade. Vilket självklart inte känns bra. Alls. Borde döpa om bloggen till hurmanmisslyckasmedlchf.blogg.se.

Nu är det ju inte LCHF det är fel på utan mitt problem med att följa en diet. Men men. Det känns i alla fall som ett otroligt bra första steg att börja träna. 2 ggr/veckan. Min förhoppning är att jag ligger på 80-nånting kg vid årsskiftet. Vilket är minst -6kg på ungefär 12 veckor. Vilket är en rimlig målsättning.

Ja ja. Enough chit-chat. Afk.

Heck yeah, nu vänder vi skutan.

Igår var jag så überpepp efter jobbet så jag beställde en Shockabsorber Sport-BH (för mina hänglökar á 75H är utbudet inte så stort, I <3 Timarco) och så köpte jag ett par innepjucks. BH:n kostade 449:-, vilket jag tycker är lite i överkant. Skorna var på dunderrea och skulle ha kostat 500:- men av någon outgrundlig anledning slog killen i kassan in 350:-. Säkert nån "rea-på-rea", jag var smart nog att inte ställa frågan utan pinnade iväg med mina billiga skor snabbt som attan om det nu skulle ha varit ett misstag.

Efter inköpen bar det av till syrran som flyttstädade. Gnodde varenda dörrkarm och dammsög lådor. Skrubbade ur kylen. Kånkade ner cyklar och kaffebryggare tre trappor. Det tog inte mer än 3 timmar, men fasiken var slut jag var på vägen hem. Glömde helt bort att käka något på vägen, så igår blev det inte mer mat än frulle och lunch. Var alldeles för trött när jag kom hem så jag slocknade i soffan. Känns i kroppen att jag faktiskt RÖRDE på mig igår. Vilket bådar gott. Jag gillar träningsvärk. Och det är väl tur med tanke på att jag börjar träna på måndag.

Dessutom täcker friskvårdspengen från jobbet en del av kostnaden för årskortet. Pröjsar 2500:- på ett bräde men får tillbaka 1000:- på nästa lön. Känns väldigt bra.

RSS 2.0