Dag 153

WOHO! Jag har fått fast jobb fr o m 1:a juni! LOVE IT! :-D

Frulle: 70gr bacon, kaffe m grädde.
Lunch: Fläskkotlett m bea o varma grönsaker.
Fika: Räkmacka minus macka.
Middag: Kyckling tandoori m grönsaker o någon slags majo.

Jag och sambon firade mitt fasta jobb med en helkväll. Först bio (Iron Man 2, riktigt bra!) och sen flipper. Jag piskade honom rejält. Sen blev jag bjuden på middag. Säkert socker i majo-röran. Tänkte köpa en chokladkaka som biosnacks för att jag var så himla sockersugen, men då påpekade min förnuftiga sambo att jag bara matade sötsuget. Så jag höll mig till vatten. Neat, ey?

Nu ska vi sätta på någon av Harry Potter-filmerna och mysa till vi (dvs jag) somnar i soffan. Och imorgon firar jag världens sötaste systersons första födelsedag. Söndag ska vi åka och kolla på lägenhet. Den här helgen har jag redan utnämnt till den bästa helgen i mannaminne. Fan vad jag har det bra.

Nu är det bara käket jag ska återta kontrollen över, sen är allt frid och fröjd.

Dag 151 & 152

Dag 151
Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Kycklingklubba m coleslaw.
Middag: Omelett m bacon och champinjoner.
Övrigt: Cashewnötter.

Dag 152
Frulle: 70gr bacon, två kokta ägg, majo, kaffe.
Fika: Två flatbröd m färskost.
Lunch: Skagenröra, avokado, sallad, kaffe m mjölk.
Middag: Kyckling, chilimajo, grönsaker, coleslaw.
Övrigt: Mer cashewnötter.

Jag är så sötsugen så det finns inte. Beror väl på min otroligt ostrikta kost senaste veckorna. Jag vill bara ha godis. Och i vanliga fall är jag verkligen ingen godisråtta. Skumt hur kroppen reagerar på förändringar.

Batteriet i min våg är kaputt så nästa veckovägning blir på tisdag. Lika bra det känner jag. Känner på kläderna att jag gått upp ett kilo eller tre. :-/

Min mage har gått bananas av allt hattade fram och tillbaka. Och jag sover sämre. Vilket bara visar på hur bra jag mår när jag faktiskt äter som jag ska. Och det är ju ändå bra att få det svart på vitt.


Dag 150

Jag tror det är dag 150 nu. Inte helt hundra, men jag kör på det (orka räkna baklänges).

Frulle: Kaffe m grädde.
Lunch: Kycklinglår, avokado, broccoli, aioli, kaffe m mjölk.
Middag: Sushi (argh!), ett glas rödvin, en latte.

Jag skyller middagen på två saker. 1) Jag är snål. 2) LCHF-vänliga alternativ var dyra.

Firade lönen med lite spontant tjejhäng såhär på en måndag. Men på hemvägen köpte jag mig lite gott samvete i form av käk som jag ska äta. Så det känns inte helt fel ändå.

Nu har jag varit slapp, slö och likgiltig alldeles för länge. Och fast jag hör mig själv säga "Nu är det strikta klubben som gäller, alla kollisar ska väck" så kommer jag på mig själv med en frukt i handen på jobbfikan och en kost som allt mer liknar HCHF än LCHF.

Det är så himla konstigt hur man motarbetar sig själv. Jag vill ju inget hellre än att vara normalviktig. Det har jag velat sen jag var 7. Nu har det gått nästan 20 år och jag sitter fortfarande och slår huvudet i väggen.

Jag måste bli bättre på att peppa mig själv också. Vara glad för varje dag som går som jag klarar målen jag satt upp. Där satte jag nog huvudet på spiken. Kanske ska börja sätta upp just dagsmål? Enkla saker. Klarar man av en dag kanske man klarar av en till.

Inser ju att jag låter lite AA (en dag i taget) men det är nog vad som krävs. Jag börjar med att sätta upp tre mål för morgondagen:

- Äta det jag bestämt mig för och inte gå utanför ramarna.
- Ta en kvarts promenad på lunchen.
- Bara två koppar kaffe (en på morgonen, en vid eftermiddagsfikat).


Två steg framåt, ett steg tillbaka. Nu måste jag börja röra mig framåt igen.

Ny vecka, nya tag

Efter en minisemester från internet är jag back on track.
Idag kom lönen också vilket betyder att det är slut med att käka skit (äntligen!).

Fan vad skönt. Känns som jag behöver detoxa ett tag så jag ska försöka käka så rent och bra som möjligt. Gröna grönsaker, oprocessat kött och inte så mycket mjölkprodukter. Grädden i kaffet kommer jag inte ifrån men jag ska inte köpa hem creme fraische och jag ska försöka minska kaffekonsumtionen.

Det känns så SKÖNT att kunna äta det jag vill och ska igen.

Dag 146

Gårdagen.

Frulle: En banan.
Fika: Torr fralla m ost.
Lunch: Grönpepparbiff m sås o potatis.
Middag: Tacotallrik (inget bröd el nachos).

Phew, äntligen. Igår mitt på dagen fick sambon sina pengar för extrajobbet. Vilket vi firade med att luncha ute. Jag firade genom att käka min sista kolhydratsrika mat. Nu är det strikt som gäller. Gick och handlade så nu har vi basvaror hemma igen. Gudars så skönt.

Idag vaknade jag upp och var på strålande humör. Somnade runt 22:30 igår efter en otroligt mysig kväll med sambon. Vaknade idag och kunde äta ordentlig frukost. Sen har det bara rullat på. Den här dagen är toppen än så länge, trots det kassa vädret. Nu är jag pepp på livet igen. Inte en minut för tidigt.


Dag 145

Suckarnas dal. Fortfarande inga pengar inom synhåll.

Frulle: Nutrilett-shake.
Lunch: Nötfilé, broccolibuketter, kaffe m mjölk.
Fika: Banan, kaffe m mjölk.
Middag: Chokladbollssmet.

Nutriletten har jag kvar i skafferiet sen förra året. Har väl 20 påsar eller något kvar. Och eftersom jag inte har någonting ätbart i kylen blev det en sån till frukost. Jag tycker inte dom smakar illa men jag blir ju inte mätt för fem öre. Lunchen var väl okej fast alldeles för fettfattig. Sista nötfilén var det också.

Och vadan denna fasansfulla middag? Mja. Jag gick igenom kyl, frys och skafferi. Det enda jag verkar ha hemma är torrvaror från när jag bakade till fredagsfikan på jobbet för någon månad sen. Och smör. Och by the way, nu är smöret slut.

Efter inventering av hela köket kom jag fram till en slutsats i alla fall. Får inte min sambo sina extrapengar senast imorgon blir det till att låna pengar så vi klarar oss fram till måndag. För det är tydligen då jag får lön. Jag hoppades på fredag but no. Och det är ju inte bara vi som ska äta, det är ju katterna också (även om dom liksom deras ägare är rätt tjocka och kanske inte skulle behöva äta så mycket).

Apropå att äta så känner jag att det mesta verkar gå åt helvete nu. Jag vet inte riktigt varför. Mitt humör är i botten, jag sover dåligt, äter kasst (fast det kan jag inte hjälpa i nuläget) och har ingen ork till att göra någonting. Jag tänkte ta en promenad idag efter jobbet och lyssna på ljudbok. Det brukar göra mig glad. Men jag orkade inte. Soligt och fint väder men... nä.

Vad i hela friden hände med mitt toppenhumör jag hade för några veckor sen?

Stå på vågen, v.21

24/11: 95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)
2/2: 89,2 kg  (-2,2 kg)
9/2: 90,0 kg (+0,8 kg)
16/2: 88,5 kg (-1,5 kg)
23/2: 89,0kg (+0,5 kg)
2/3: 87,9 kg (-1,1 kg)
9/3: 88,5 kg (+0,6 kg)
16/3: 89,0 kg (+0,5 kg)
23/3: 88,0 kg (-1,0 kg)
30/3: 90,0 kg (+2,0 kg)
6/4: 90,0 kg (+-0 kg)
13/4: 89,2 kg  (-0,8 kg)
20/4: 89,6 kg (+0,4 kg)

Med tanke på hur senaste dagarna sett ut är jag snarare lättad än något annat. Inte mer än +0,4 kg? Det var ju bra. Jag trodde det skulle landa på 91-92 kg. Så jag håller mig fortfarande under 90 kg.

Fast det är ju liksom inte det här som är meningen. Meningen är ju att jag ska gå ner i vikt, inte bli glad för att jag står kvar på ungefär samma vikt vecka ut och vecka in. Visst att man kan hamna på platåer, men då handlar det kanske om 2-3 veckor, inte månader...

Well well. Nu ska jag svänga ihop något i kylen och fixa en kanonfrulle (eller hur...).

Dag 143 & 144

Jag vill börja med att säga att de två senaste dagarnas matintag INTE är LCHF. Alls.

Dag 143
Frulle: 4 skivor stekfläsk, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Lunch: 8 köttbullar, tre rostmackor m smör o ost.
Middag: Tre mockarutor och té.

Dag 144
Frulle: Två stekta ägg, svart kaffe.
Lunch: 6 köttbullar, broccoli, kaffe m mjölk.
Fika: Två bananer, ett päron, kaffe m mjölk.
Middag: Skivad nötfilé, kryddsmör.

Nu kanske ni undrar vad jag håller på med? Tömmer kyl och frys på allt ätbart är mitt uppriktiga svar. Inte nog med att jag är glupande hungrig, jag är även komplett pank och bankrutt. En katt som behandlats för blodöra samt skabb hos en jäkligt dyr veterinär och en sambo som har en trasig tand har helt slagit hål på vår ekonomi just nu.

Det jag ändå har i kyl och frys som är LCHF-vänligt just nu är: Smör, nötfilé och grytbitar. That's it. Äggen tog slut imorse. Så det går liksom inte att äta ordentligt. Impossible. Vilket självfallet känns kasst, men det finns inte mycket att göra åt saken.

Annars är det sådär faktiskt. Jag är trött 24/7 men kan ändå inte sova ut på helgerna. Jag är hungrig precis hela tiden men ingenting smakar bra, inte ens det jag egentligen inte får äta. Kaffebrödet igår käkade jag för att jag var hungrig, inte sugen. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att vända på det. Sambon ska få pengar för lite extrajobb snart och jag får ju lön på fredag el. måndag. Men det är väl egentligen inte i pengarna problemet sitter. Jag behöver få energi till att göra saker. Laga mat, umgås med familj och vänner, ta mig ut i solen. Sånt simpelt. Att kryssa mellan jobbet och soffan är ingen vettig tillvaro. Missförstå mig rätt, jag trivs jättebra på jobbet och tycker ju om att vara hemma. Men ni förstår väl vad jag menar.

Så, prio ett, ta tag i mig själv.

Fast det har ju alltid varit prio ett.

Dag 141 & 142

Smäller ihop fredagens och lördagens käk.

Dag 141
Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Fyra prinskorvar, 70gr bacon, ett kokt ägg.
Middag: Quorngryta, broccoli, avokado.
TP-kvällssnacks: Sex glas rödvin.

Dag 142
Frulle/Lunch: 5 skivor stekfläsk, löksås, kaffe m grädde.
Kvällssnacks: Krossade hasselnötter, chokladkross o grädde.

Idag är det en perfekt vårdag om man kollar ut. Vaknade 8:30 av att sambon stack till jobbet. Nu har jag käkat frulle och druckit kaffe så det är väl dags att ta itu med dagens göromål. Boka tvätt-tid, tvätta, diska, dammsuga etc. Min sambo kommer bli glatt överraskad när han kommer hem eftersom jag egentligen brukar se till att lägga städ-dagar på dagar han inte jobbar (i hopp om att få lite hjälp).

Annars är det väl helt okej. Lite upphängd och nersläppt men jag har inget att klaga på.

Dag 140

Gårdagens mat.

Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Fläskkarré, avokado, broccoli, svart kaffe.
Middag: Fem prinskorvar, två kokta ägg, aioli, svart kaffe.
Kvällsfika: Tonfiskröra m gurkstavar.

Finns inte mycket mer att tillägga om gårdagen. That's that, liksom.

Dag 139

Gårdagens mat:

Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Rökt skinka, broccoli, avokado, mozzarella, kaffe m mjölk.
Middag: Fyra prinskorvar, bacon, haricot verts, vitlökssås.
Comfortfood: Kokostoppar, kaffe m mjölk.

Dagarna går. Upp på morgonen och äta frukost, jobba, hem och käka, kolla på TV tre-fyra timmar och sen somna. Jag är så trött på eftermiddagarna. Men idag ska jag hem till en vän på fika i alla fall. Kanske en prommis runt trekanten. Ska försöka hålla mig flytande tills extremtröttman lämnar kroppen.

Sett över mitt ätande senaste tiden och ska ge svart kaffe ytterligare en chans. Försöka att skära ner på mjölken eftersom den bromsar i många fall. Och när jag kommer hem ikväll ska jag lägga fram köttfärs. Försöka skära ner på halvfabrikaten också. Just nu äter jag ingenting för att det är gott utan för att jag ska äta. Det känns lite halvtrist. Är hungrig men inte sugen. Men det släpper väl snart.

Nog med gnäll.

Äh, vem försöker jag lura?

Jag är såklart döledsen över att stå och stampa på samma vikt i flera månader. Det sorgliga är ju att jag vet vad jag gör fel, men ändå fortsätter jag göra fel. Jag vet vad jag borde äta men ändå upptäcker jag mig själv med fingrarna i kakburken (nej, vi har ingen kakburk, men ni förstår vad jag menar).

Jag förstår inte riktigt var glappet sitter. Vad jag GÖR motverkar ju vad jag VILL. Hur svårt kan det vara?

Fast, fan, inte skulle jag gå runt och vara fet om det var lätt att gå ner i vikt.

Fast det ÄR ju lätt. För vissa i alla fall.

Till en början blev jag peppad över "WOHO! Jag har gått ner 20 kg på 4 månader!"-inlägg men nu blir jag bara deprimerad. Skiter i att läsa viktbloggar. Går det inte bra för mig vill jag inte läsa om någon annan det går bra för.

MÅSTE verkligen komma förbi den här fasen...

Dag 138

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, ostkuber, kaffe m grädde.
Lunch: Skagenröra, avokado, broccoli, kaffe m mjölk.
Middag: Korvgryta.

Det har varit väldigt oinspirerade blogginlägg på sistone. Jag ber om ursäkt och lovar att återkomma med nya tag och lite ny optimism imorgon. Idag försvann i alla fall min veckolånga PMS så förhoppningsvis är jag lite mer pepp på livet hädanefter (i alla fall i ungefär 3-4 veckor framöver).

:-)

Om en timme går f.ö. världen bästa dokumentär på SVT1, King of Kong. Läser ni det här efter kl.22:00 har ni väl missat den, men se till att ladda ner den. Så jäkla bra och medryckande!


Dag 137

Gårdagens intag.

Frulle: En bit nötstek m kryddsmör (hade varken ägg el bacon hemma), kaffe m grädde.
Lunch: Nötstek m kryddsmör o broccolibuketter, kaffe m mjölk.
Middag: Ost- och bacon omelett.
PMS-måste: 4 rutor 86% choklad.

Well well. Förutom chokladen var det okej.

Stå på vågen, v.20

24/11: 95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)
2/2: 89,2 kg  (-2,2 kg)
9/2: 90,0 kg (+0,8 kg)
16/2: 88,5 kg (-1,5 kg)
23/2: 89,0kg (+0,5 kg)
2/3: 87,9 kg (-1,1 kg)
9/3: 88,5 kg (+0,6 kg)
16/3: 89,0 kg (+0,5 kg)
23/3: 88,0 kg (-1,0 kg)
30/3: 90,0 kg (+2,0 kg)
6/4: 90,0 kg (+-0 kg)
13/4: 89,2 kg (-0,8 kg)

Inget otroligt bra resultat, men det går nedåt igen i alla fall. Och det är ju alltid något. Jag har inte gett upp än.

Även om det kanske ser sorgligt ut att jag väger typ lika mycket som för tre månader sen så misströstar jag inte. Jag står och harvar på 90-kilos strecket i alla fall. I många år har jag harvat runt 97-100 kg. Så det är en liten miniseger mitt i allt det übertrista. 

Dag 136

Frulle: Nötkött, ett stekt ägg, kaffe m grädde.
Fika: Kaffe latte.
Middag: Baconlindad fårostfylld kycklingfilé m ostsås, rödvinssås och grönsallad.
Kvällsfika: Kaffe m mjölk, 4 bitar 86% choklad.

Var så sugen på annat än bacon till frulle så jag stekte på lite nötstek från igår. Sen åkte jag och sambon till skärholmen och fikade utomhus i KORTÄRMAT. Blev upplockade av min syster och hennes kille och sen spenderade vi resten av kvällen hemma hos dom. Supermysig dag. Skön start på dagen också, äntligen har vågen börjat gå nedåt igen. Visserligen ligger jag fortfarande på samma vikt som för typ två månader sen, men jag går inte upp längre. Har inte varit jättestrikt senaste veckan men uppenbarligen tillräckligt ändå.

Skön dag på det hela helt enkelt. Imorgon blir det återbesök till veterinären och på tisdag ska jag kolla på en lägenhet som vi inte kommer få. Men det ska bli trevligt ändå.

Dag 135

Gårdagens mat.

Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Nötstek m broccolibuketter och skysås.
Kvällssnacks: 4 ostrullar, några kokostoppar (utan socker).

Gårdagen spenderades i soffan. Helt orkes- och viljelös. Nu är jag trött på min PMS. Ska försöka mig på att komma ut idag och få lite sol.


Dag 134

Gårdagens intag.

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, kaffe m grädde.
Lunch: Fläskkarré m broccoligratäng, kaffe m mjölk.
Middag: Grillspett, tsatsiki och grönsallad.
Biosnacks: Diverse nötter doppade i mörk choklad.

Hade lite halvbråttom när jag plockade ihop biogodis igår, tyckte att nötter i mörk choklad var ett bra val. Men när jag ställde mig på vågen imorse tänkte jag "vad i helvete?" och kollade Exotic snacks hemsida. Det visade sig att nötterna med mörk choklad innehåller 38-45gr kolhydrater/100gr! Det är ju bara aningens bättre än vanlig mjölkchoklad. Wtf?

DANG IT! Så, gårdagens lärdom? Ska jag promt ha biogodis blir det antingen naturella nötter eller ren choklad med 85-90% kakao.

Jag borde ju ha lärt mig vid det här laget vad som är okej och vad som inte är det. Suck.

Flab to fab, ey?

Kollade nyss min statistiklogg från susnet. Där kan man se hur besökare har tagit sig hit, via vilka länkar och vilka sökord. Tydligen har någon sökt på "smalmedlchf.blogg.se +vad betyder fab".

Fab = förkortning på Fabulous. :-)

Skönt att kunna reda ut det.

Dag 133

Frulle: Två kokta ägg m majo, kaffe m mjölk.
Lunch: Kycklinglår, broccolibuketter, kryddsmör, kaffe m mjölk.
Middag: Räkor, avokado, ägg, aioli, kaffe m grädde.

Gårdagen var seg. På kvällen klämde jag och sambon två av våra nya filmer. Det blev Them och Från andra sidan. Två riktiga soprullar, om jag får säga det själv. Gillade Them när jag såg den första gången men nu tyckte jag bara den var seg och pajig.

Gårdagens mat var bra sånär som på mjölken i kaffet. Det tar sig. Inga fler pizzor i alla fall. Min kropp har inte riktigt återhämtat sig från sockerchocken i måndags. Fortfarande svullen och halvkass i magen. Men det är ju som dom säger, det blir bättre och bättre dag för dag. Fast allt känns segt nu. Tror det beror på vädret. Grådassigt. Ingen snö iofs, men grått grått grått. Hoppas helgen blir fin och solig. Det behövs. Då ska jag se till att vara utomhus.


Dag 132

Gårdagens intag.

Frulle: Två kokta ägg, makrill i tomatsås, majo, kaffe m mjölk.
Lunch: Fläskkotlett m broccolibuketter o kryddsmör, kaffe m mjölk.
Middag: Gyrostallrik m grönsallad.
Filmsnacks: Tre skivor hårdost.

Har inte orkat diska mixern så jag kan göra äggmjölk så jag har mjölk i kaffet istället. Dåligt. Men är man överjordiskt trött efter jobbet så är man.

Igår hittade jag ändå på något efter jobbet. Mötte upp min överlyckliga sambo som varit hos tandläkaren. Han var så glad över att kunna tugga igen så han bjuckade på gyros. Sen storshoppade vi filmer för 300 spänn. Kom hem med Them, Wicker man, Från andra sidan, Behind the mask, Brotherhood of blood, Role models, Be kind rewind, Downloading Nancy, Kung Pow, Brothers Bloom, Going to pieces och en film till som jag inte kommer ihåg vilken den var. Kollade på Going to pieces igår som var en dokumentär om slasherfilmen på 80-talet. Halvrisigt gjord men den var lätt värd sina 25 kr.

I övrigt ser det ut att bli en bra dag. Deklarerade på nätet imorse och blev på bra humör. Jag älskar pengar.

Dag 131

Gårdagens mat:

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, svart kaffe.
Lunch: Grönsallad m räkor o ägghalva, västkustsallad, kaffe m mjölk.
Middag: Fläskkotlett m jordnötssås.
Kvällsmat: 4 skivor hårdost.

Phew, nu har jag inget jordnötssmör kvar. Bra det. Jag kan inte ha det hemma utan att vara sugen på det jämt. Trots att jag egentligen tycker det är ganska äckligt. Dessutom är det för mycket kolhydrater. Ska verkligen försöka skära ner till ett minimum. Vilket jag bara kan lyckas med om jag inte har något annat än bra matvaror hemma. Känner ju mig själv alldeles för väl.

Det blev ingen film igår förresten, var alldeles för trött efter middagen för att orka se något nytt. Så jag såg om Grizzly Man som gick på TV istället.

Negativa tankar UT, positiva IN

Senaste veckorna har jag känt mig sådär.
Nu på bussen hem tänkte jag efter vad som hänt senaste veckorna.

: Jag har det bra på jobbet.
: Jag och sambon har rett ut en del problem.
: Vi har gått på bio flera gånger (jag ÄLSKAR bio!)
: Jag har umgåtts med vänner och familj.
: Det börjar bli vår.

Summa summarum: Jag går omkring och deppar ner mig själv fast jag har det toppenbra. Hur dumt är inte det?

Så nu ska jag laga middag, ge skabbmedicin till katterna (okej, det var en dålig grej med senaste veckorna) och sen ska jag kolla på en Ghibli-film jag inte sett än och dricka té. Det tycker jag låter som en alldeles strålande hemmakväll.



Nu får jag helt enkelt ta och rycka upp mig lite.

Dag 129 & Dag 130

Dag 129
Frulle: 100gr bacon, 50gr falukorv, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Lunch/Middag: Fläskkarré m kryddsmör.
Snacks: Makadamianötter o cashewnötter.
Övrigt: 5-6.. 7... 8? glas vitt vin.

Dag 130
Frulle: Fyra rostmackor m falukorv o ost.
Fika: Två mockarutor, kaffe m grädde.
Lunch/Middag: En herrejössespizza m bea, mjölk.

Så. Det är ju inte direkt ett mysterium att jag svullnat upp som en ballong. Men nu har jag haft min extremt dåliga dag och fått den ur världen så nu är det back on track som gäller.

Och det säger jag för absolut sista gången nu. Inga fler snedsteg, annars kommer jag ju aldrig gå ner ett enda kilo till.

Stå på vågen, v.19

24/11: 95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)
2/2: 89,2 kg  (-2,2 kg)
9/2: 90,0 kg (+0,8 kg)
16/2: 88,5 kg (-1,5 kg)
23/2: 89,0kg (+0,5 kg)
2/3: 87,9 kg (-1,1 kg)
9/3: 88,5 kg (+0,6 kg)
16/3: 89,0 kg (+0,5 kg)
23/3: 88,0 kg (-1,0 kg)
30/3: 90,0 kg (+2,0 kg)
6/4: 90,0 kg (+-0 kg)

"Va? Hur kan det här komma sig" kanske ni undrar. Well well, det finns ju en anledning till att det fattas två uppdateringar angående vad jag ätit senaste dagarna. Kommer komplettera med hela dagarna när jag har lite mer tid (senare ikväll) men jag kan ju säga såhär: I söndags käkade jag bra hela dagen, men jag drack way to much vitt vin. Så pass mycket att jag var bakfull igår (måndag).

Gårdagens mat? Eh... eh.... jo: Mackor till frulle, fikabröd till lunch, pizza till middag. Bröd bröd bröd. Bakfylla och PMS i kombination med tänket "Dagen har ju redan gått åt helvete" resulterade i en minst sagt kolhydratsstinn måndag.

I söndags morse var jag faktiskt nere på 88,0 kg. Det är jag inte längre. Men men. Det var ändå ett (semi)aktivt slut från min sida så jag står för att jag var sjukligt brödsugen. Skulle säkert kunna tänkt både ett och två steg längre men igår orkade jag inte det. Nya tag.

Hela kroppen protesterar självklart och innan jag gick ut imorse var jag på muggen tre gången. Magen är som en spärrballong och mina vrister har svullnat upp av allt vatten. Nu är ju visserligen min mens på G, det gör ju också sitt till.

Ja ja. Summan av kardemumman är väl att jag enbart har mig själv att skylla och att jag måste börja göra smartare val.

Och inte var pizzan god heller (suck).

Jag blir så trött på mig själv...

Bara för att jag tycker att påsken inte är någon riktig högtid betyder det inte att systembolaget tycker likadant. Det är ju stängt!

Arma mig!


Nu blir det en nykter spelkväll i hökarängen ikväll. Jag som hade sett fram emot att bli lite rund under fötterna och klaga på män i allmänhet och våra sambos i synnerhet (cuz that's what we do). Jag har iofs en deciliter fulsprit i skafferiet. Men hur kul är en deciliter sprit om man jämför mot en flarra rötjut.



Att jag aldrig lär mig att kolla upp sånt här i god tid...

-5 minuter senare-

Men wtf, jag är ju ett jävla praktarsel. Det är ju inte bara påsk, det är ju även SÖNDAG.

Reminder to self

Det här kortet borde jag sätta på kylen för att påminna mig själv om varför jag äter som jag gör, och hur det går om jag inte gör det.

Jag vill ALDRIG ALDRIG ALDRIG MER väga tresiffrigt.



Samma tröja fast -15 kg senare.

Fake it 'til you make it

Det spelar ingen roll hur tjock man är. Allt som krävs är en dusch, lite smink, ett par örhängen och hårspray så stiger man alltid några hack på snygg-skalan.

Före:


Efter:


Kom ihåg att inte gå till överdrift med sminket bara.
Har man för mycket underlagskräm blir det lätt en kak-effekt.


Det var dagens tips.

Dag 128

Igår loggade jag aldrig in på datorn så här är gårdagens intag.

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, kaffe m grädde, två bitar 85% choklad.
Lunch: Päron m brieost, två bitar 85% choklad m jordnötssmör.
Middag: Fläskstrimlor m jordnötssås, två chokladägg ("riktigt" godis)

OH MY GOD. Jag är hungrig precis hela tiden och sötsugen som faen. Spelar ingen roll vad jag äter. Igår gick det till och med så långt att jag tog två godisar ur min sambos godisskål. Det smakade supersnubbigt så det kommer jag inte göra om. Men det enda jag ville göra igår var att äta, äta, äta. F*cking hormoner. Tjejveckan på G när som helst, då brukar det bli lite lösare tyglar.

Hur i hela friden ska man kunna kontrollera sig under den här veckan egentligen? Någon som har nåt tips/trick? Jag försöker men det går sådär. Varit förbannat sugen på pizza senaste två dagarna också, men det har jag inte fallit för än så länge. Argh!

Började se True Blood igår förresten. Betade av 8 avsnitt. Jäklar, vilken bra serie!



Frågar ni så svarar jag

Karin undrade om hur det gick för mig med övergången VLCD till LCHF.

Jo, såhär var det: Jag började med nutrilett nån gång i mitten av april för att jag var less och ville ha en välbehövlig kickstart. Vägde då runt 104 kg. Efter 11 dagar med nutrilett la jag ner och styrde om till LCHF istället. Då hade jag gått ner 5,5 kg. Jag fasade inte in mat, sånt orkar jag inte med. Är alldeles för otålig. Så jag gick över direkt till bacon och ägg till frukost istället för en shake. Och fortsatte gå ner i vikt. Käkade LCHF i ungefär 7-8 veckor, fram till midsommar, och gick ner ytterligare 5 kg. Hade inga omställningsproblem alls och tyckte det funkade toppenbra.

Men sen ballade jag ur totalt och fick ett frispel på kollisar under en fem månaders period. Från att ha vägt 93 kg gick jag upp till 98, men veckan innan jag kom in på LCHF-spåret igen gick jag ner -2,5 kg (för att jag inte hade mat hemma inte pga nån VLCD-kur). Började om med LCHF i slutet av november.

Jag skulle aldrig rekommendera någon att käka typ nutrilett eftersom det mest är socker och skit i (och för att kroppen tar stryk av så lite kalorier om dagarna) men jag är inte den som säger "Så ska man inte göra". Jag har världens sämsta tålamod så jag behövde en ordentlig start. Då funkade nutrilett utmärkt.


Dag 127

Dagens intag har varit... sådär. Mycket pga extremtröttma som gjorde att jag inte orkade gå och handla. Inte alls någon ordentlig mat-dag. Men det skulle kunna varit värre (om jag haft godis hemma t.ex, grov pms jao).

Frulle: 70gr bacon, 50gr falukorv, två stekta ägg, kaffe m grädde.
"Lunch": Makrill i tomatsås
Fika: Några bitar 85% choklad o jordnötssmör.
Middag: Köttfärs- och ostomelett.

Jag var sådär övermänskligt sötsugen på dagen så då blev det choklad. Aja baja Maja. Men min motståndskraft = 0 när det kommer till den här tiden på månaden. Åt fyra bitar, skulle lätt kunna smällt i mig hela chokladkakan om jag inte tänkt efter både en och två gånger om det var värt det eller inte. Kom fram till att det inte var det.

Även rengjort öronen på alla tre katterna idag. Babyolja, bomullsrondeller och tops. Just like the vet said. Hämtar ut deras skabb-droppar på måndag. Kan ju säga att ingen av katterna blev jätteglada men att jag i alla fall är en väldigt stolt kattmamma. Gnodde ur öronen på dom och de lät mig göra det utan ett knyst eller ett enda fräs. När vi var med Sigge till veterinären hade tjejen aldrig sett en så lugn och snäll katt sa hon. Han sa ingenting trots att han har problem med både blodöra och en liten inflammation.

Men för att återgå till det bloggen egentligen handlar om (just det ja, LCHF) så känner jag att jag är på gång igen. Trots dagens slöhet. Har börjat få ont i nacken igen och vrickade foten igår så jag är ganska imobil, men snart blir det promenader i solen. Imorgon kanske? Eller så åker vi hem till mamma under påsken, det beror på hur min sambo mår (han har chippat en tand och värken kommer och går).

Nä, nu halkade jag ifrån ämnet igen. Lika bra att jag lägger ner för idag.
Glad påsk på er!

Dag 126

Frulle: En bit fläskkarré, ett stekt ägg, svart kaffe.
Halvdagsfika: Räkmacka (minus macka), svart kaffe.
Sen lunch: Fläskkarré m gräddsås.
Middag: Kebabsallad utan lök o tomat, kaffe m mjölk.

Oh well. Dagen blev inte prickfri. Gräddsås till lunch (hade inte mycket hemma) och mjölk i kaffet efter maten. Men det kunde varit värre. Jag hade besök av min handledare från bemanningsföretaget idag och hon hade med sig ett stort påskägg(!) fyllt med godis. Sen sa hon "Oj, ja, du kanske inte äter sånt här men du kan väl ge pojkvännen?". Sen sa hon "Visst har du gått ner i vikt sen vi sågs senast?" (vilket var i januari). Det kändes toppen att höra. Påskägget fick stanna på jobbet btw, det lär bli uppätet inom en snar framtid. Dock inte av mig.

Apropå mitt urtråkiga aprilskämt så kan jag i ärlighetens namn säga att jag aldrig skulle byta från LCHF till kalorirestriktiv diet. Jag har försökt många gånger tidigare vilket resulterat i att jag mått skit, varit konstant hungrig, förvärrat min psoriasis och en hel del annat skit. Jag har gått ner i vikt men sen har vikten skenat när jag inte kunnat hålla mig till 800-1200 kcal/dag. ALDRIG mer, I tell ya. Väger ju inte 90 pannor för att jag provat bantningsmetoder som funkar tidigare. :-)

Annars har dagen varit finemang. Katten var det inget större fel på, fick meducin att droppa i nacken på våra tre katter så dom inte smittar varandra (öronskabb). Blodörat ska eventuellt tömmas om 10 dagar, ska på återbesök. Men fuck it, vad dyrt det är. 10 minuters besök. Ett recept utskrivet. De rensade örat lite på honom. BANG; 895 spänn. Öööh, vad var det som kostade så mycket? Ja ja. Veterinärerna var trevliga i alla fall.

Sen åkte vi till Heron City och spelade flipper, arkadspel och bowling. Samt såg Avatar. Den var väl okej. Pocahontas med ny teknik, typ.



Nähäpp. Sleeping time!

April april!

Min frulle idag var en bit fläskkarré och ett stekt ägg.
Höhö. Fan vad jag är tråkig...

Enough is enough

Jag tycker inte jag sett tillräckligt bra resultat på sistone så nu skippar jag LCHF och övergår till kalorirestriktiv diet istället. Till frukost idag blev det en skiva knäckebröd med mjukost, ett äpple och vatten och till lunch blir det nog en grönsallad med lite apetina 10%. Middagen har jag inte riktigt räknat ut än men funderar på att bara ta en proteinshake.

Men kan man ändra namnet på sin blogg? Nu måste ju adressen bli "smalmedhclf.blogg.se" istället.


RSS 2.0