Längtar efter värmen


Nån gång, antagligen inte i vår dock, hoppas jag att jag har så pass smala ben så jag kommer undan med dom här shortsen. Här är iaf några grejer jag skulle vilja köpa tills värmen kommer. Kanske inte använda tillsammans (ingen klockren ensemble) men ändå.

Allt kommer från på forever21.com. När min månadslön börjar trilla in ska jag tamejfan beställa lite kläder därifrån.

Dag 66

Frulle: 70gr bacon, ett scrambled egg, kaffe m grädde.
Lunch: 1/2 nötbröd m smör o ost.
Middag: Tacogratäng m paprikatsatsiki.

YUM säger jag till min middag. Gjorde en tacogratäng för 4 pers, så nu har jag tre matlådor i kylen. Najs. För det är något jag måste bli bättre på: Att göra matlådor. Turligt nog äter nästan alla på kontoret medhavd lunch eller köper något och tar upp till lunchrummet så man slipper sitta där själv.

Däremot tror jag folk är liiite skeptiska till att jag, som är tjockast på vår avdelning, äter t.ex. bea och kryddsmör. Ingen har direkt påpekat något innan jag själv sagt "Jag äter LCHF". Då har det kommit fram lite kommentarer. Ingenting negativt egentligen, men kvinnan jag delar rum med sa "Det känns så himla bakvänt när du sitter och äter kött, broccoli och sås. Jag skulle valt potatis istället för sås".

Annars verkar det vara ett vanligt problem att folk tycker det är jobbigt när människor man jobbar med, kompisar eller familjen bjuder på fika. Har faktiskt aldrig upplevt det. Min familj är ju fullt medvetna om hur jag äter och jag tror min mamma äter lite LCHF-liknande (hon pratade om att hon inte ätit godis eller mjukt bröd sen jul sist vi sågs). Och när jag sa "Nej tack, jag äter inte socker" på vårt obligatoriska fredagsfika på jobbet var det bara någon som sa "Okej". Inga konstigheter där. Skönt, för är det något jag ogillar är det folk som ser ledsna ut för att man inte äter något de gjort. Jag får så dåligt samvete. Så tack gode gud att ingen i min närhet ger mig puppy eyes och säger "Jag stod och bakade den där morotskakan i timmar" för då skulle jag känna mig taskig.

Smygvägde mig f.ö. i morse och jag hoppas det fortsätter såhär för då kommer det bli kul med tisdagens veckovägning.

Big medicine

Apropå TV, kollade på programmet Big medicine idag. Handlar om feta människor som gör gastric bypasses.

Jag känner till fyra personer som gjort denna operation. Samtliga fick det beviljat av landstinget, vilket i förlängningen betyder skattebetalarna. Tre av dessa personer har inte gått ner nämnvärt. Den ena fick komplikationer och det var inte hennes fel att det s.a.s. sket sig egentligen (att hon sen la på sig ytterligare 20 kg är väl det dock). Den andra gick ner 30 kg på ett år (vilket är rätt lite med tanke på op:en) men har gått upp dessa igen. Den tredje gick ner hiskeligt mycket men är på väg upp igen efter tre år. Den fjärde har precis gjort sin op så jag vet inte hur det kommer gå.

En gastric bypass kostar ca.100,000 spänn. 400,000 kronor har alltså lagts ner bara på dessa fyra kvinnor jag vet om som gjort op:en. Förhoppningsvis lyckas den sistnämnda så successraten blir 25% i alla fall och inte 0.

Det jag tycker är mest sorgligt är att det uppenbarligen finns pengar till operationen men inte till någon uppföljning. En av kvinnorna som det inte gick så bra för köpte hem pizza och tryckte i sig bara veckor efter op:en. Hon käkade en bit, kräktes upp det hon ätit och fortsatte äta. Käkade bearnaisesås direkt ur burken. Doppade fingrarna i dipskålen eftersom chipsen inte riktigt fick plats. Hon fick en genomgång med dietist innan och efter op:en, men ingen uppföljning sen. Är det så konstigt att hon snart är tillbaka på ruta ett?

"Endast kraftigt överviktiga kommer i fråga för en obesitasoperation. Det handlar om dem som minst har ett BMI på 35, oftast över 40. Dessutom måste du ha försökt alla andra typer av behandling så som exempelvis diet, motionsråd, medicinering och psykologhjälp. Du får heller inte lida av någon psykotisk sjukdom eller ha missbruksproblem."

Och hur ska dom kolla det? Det gör dom iaf inte i alla fall. Men menar dom att psykologhjälp och dietister i samband med operationen inte behövs?

Att starta med att personerna får gå till psykolog och dietist tycker jag känns självklart. Och att de sedan får fortsätta efter operationen. Jag blir i det närmsta förbannad på att mina skattepengar används åt operationer som inte har någon långvarig effekt. Det är väl viktigare att få folk att ändra tänk än att förminska deras magsäckar.

Sen vet jag att det finns jättemånga som lyckas också och det är ju bra. Synd bara att det ska behöva gå så långt. Tycker läkare ska rekommendera ett års LCHF-kost till extremt överviktiga istället innan operation ens kommer på tal. Faktiskt. Det tror jag alla skulle tjäna på. Vill man operera sig tidigare har man alltid valet att pröjsa för det själv.

Dag 65

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, kaffe m grädde.
Lunch: Röra på tonfisk, turkisk yoghurt, majo, gurka + citronpeppar, två kokta ägg.
Mellis: Yoghurt/grädde m hallon och krossade hasselnötter.
Middag (sort of): 1/2 nötbröd m smör o ost.

Usch, idag har inte varit min dag. Ska se till att hitta på något imorgon så jag inte bara fastnar i soffan. Visserligen jätteskönt att bara slappa en hel dag men jag har inte varit på nåt vidare humör. Tur att sambon varit borta och hjälpt sin polare att flytta. Men nu tycker jag han får komma hem snart. Dör stora uttråkningsdöden av det grymma utbudet på vårt kabelnät.

Dagens i-landsgrubbel

Skulle egentligen vara med min sambo på andra sidan stan och hjälpa hans kompis att flytta, men jag är rätt trött och körd i ryggen så jag slapp. Skönt skönt. Vaknade kl.10:30 och käkade frukost. Suttit framför TV:n, datorn och segat runt än så länge.

Börjar bli småhungrig redan (var bara tre timmar sen jag käkade frukost) men har inte den blekaste vad jag ska käka till lunch. Det som finns hemma är ägg och bacon. Och det åt jag ju till frukost. Så det blir till att klä på sig och pinna ner till Ica. Uff, har ingen inspiration alls. Hade jag käkat kolhydrater skulle dagens intag antagligen blivit mackor mackor och åter mackor. Men det är ju uteslutet.

Hm, kom precis på att jag har tonfisk i skafferiet. Tonfiskröra med gurkstänger och kokt ägg kanske?

Okej. Mitt lunchgrubblande är över. Phew.

Men vad ska man äta till middag idag då? Hm...

Dag 66

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, keso, kaffe m grädde.
Lunch: Sallad m parmaskinka o brie, kaffe m mjölk.
Middag: Stekt fläskkarré m kryddsmör o broccolibuketter.
Övrigt: 4st paranötter.

Idag har varit en alldeles strålande dag! Vaknade av mig själv strax innan väckarklockan ringde. Satt i köket och lyssnade på P4 medan jag käkade frukost. Var helt självgående på jobbet och gör tydligen väldigt bra ifrån mig. Sen hem till syrran, hennes kille och min systerson. Käkade jättegod middag och kollade med 1/3 öga på den förträffliga filmen Mumiens återkomst. Påbörjade hemresan runt kl.23 och NU är jag hemma. Skönt.

Imorgon ska jag ta min första sovmorgon på 12 dagar. Det kanske inte låter som någonting, men i min värld är 10 dagars vaknande av väckarklocka antagligen något av ett rekord. Så imorgon är det jag som sover till 11, slöglor på TV och kippar omkring i mina tofflor. Kanske till och med diskar lite, men då ska det vara lite.

Jag har förresten gått ner nästan allt jag gick upp under helgen. Obeskrivligt skönt att veta att det faktiskt bara handlade om vattenkilon. Man vet ju aldrig.

Dag 65

Frulle: Två kokta ägg m majo.
Lunch: En fläskkotlett, broccolibuketter, bea, kaffe m mjölk.
Middag: Omelett på två ägg, 70gr bacon, grädde och lite ost.
Kvällssnacks: Gurkskivor m böcklingpastej.

Inget nytt under solen. Dagarna rinner iväg och tur är väl det, får min första lön i slutet av februari. Men vi flyter på till dess. Tycker jättemycket om mitt nya jobb och då speciellt mina arbetskompisar. Det är så himla fin stämning på kontoret och jag trivs verkligen.

Inatt vaknade jag av sendrag så jag har varit och köpt super magnesium tabletter. Man hör ju på namnet hur bra de är. Skönt. Tydligen vanligt med magnesiumbrist när man äter LCHF.

Ja ja. Nu är det Biggest Loser på TV.

Dag 64

Frulle: Scrambled eggs, keso, böcklingpastej, kaffe.
Lunch: Stekt fläsk m löksås, broccolibuketter, kaffe m mjölk.
Middag: Fläskkotlett m bea, broccolibuketter.
Övrigt: 3 bitar 85% choklad.

En helt okej dag. Börjar så smått komma in i hur det är att jobba heltid. Fortfarande helt utsjasad efter jobbet, men snart blir det ljusare och med ljuset kommer energin på köpet. Trist trist trist att gå upp så pass mycket under en enda helg, men å andra sidan så är det ju mitt eget fel. Försökte äta LCHF så gott jag kunde under resan, men det gick sådär. För lite sömn gjorde nog sitt till också.

Min psoriasis har blommat upp som bara den. Beror både på helgen och omställningen till jobbet. Så det lägger sig nog snart. Kliar mig i sömnen och det är inget vidare, vaknade igår natt av att jag drömde att en hudspecialist höll på att peela av mig skinnet på bröstkorgen. Sambon föreslog att jag skulle sova med grytvantar (eller hur...).

Nu ska jag lägga mig. Kommer nog ta ett tag att vänja sig vid hur lite fritid man har, men jag måste ändå säga att jag trivs otroligt bra på jobbet. Aldrig haft en så trevlig arbetsplats och jag hoppas verkligen jag blir kvar länge till.

Stå på vågen, v.9

Vägde mig igår, men hann somna innan jag förde in resultatet:

START 
24/11:
95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)
26/1: 91,4 kg (+1,6 kg)

Har bara en sak att säga om veckans vägning: VÄNTAD. Så jag hänger inte läpp. Antagligen mest vatten jag samlat på mig, så jag fortsätter som jag gjort hittills. Nästa vecka tänkte jag börja småmotionera lite också. Känns faktiskt riktigt bra. Känner mig fortfarande lite svullen i kroppen, men det går över snart.

Dag 63

Igår somnade jag 20:15(!) så jag hann aldrig uppdatera dagen som gått.

Frulle: Ostkuber, kaffe m mjölk.
Lunch: Ceasarsallad, kaffe m mjölk.
Middag: Stekt fläsk m löksås, broccolibuketter.

Jag har berättat för folk på jobbet som frågar om min mat att jag äter LCHF men jag vågar inte riktigt köpa grädde och ställa i kylen. Så det blir en del mjölk på jobbet (många koppar kaffe såhär första veckorna). Men får väl smyga in en kaffegrädde eller något snart för jag tycker ärligt talat mjölk i kaffet inte är så himla gott längre.

Annars går det väl okej. Uppgång under helgen, men den är på väg bort.

Tackar nej till fredagsfika, chokladpraliner och annat som bjuds på jobbet. Är faktiskt inte det minsta sugen heller. Bra!

Dag 62

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m mjölk.
Lunch: Lite kvarglömd skärgårdssoppa i jobbkylen, en näve kräftstjärtar.
Middag: Köttfärs och levergryta.
Övrigt: Många koppar kaffe, ostkuber.

Hemma igen alltså! Jag har haft det supertrevligt hela helgen. Dock sovit alldeles för lite och ätit alldeles för många kolhydrater. Åt ingenting "förbjudet" så att säga. Gav bort bröd, potatis och godis när det bjöds, men ja... Vissa saker styr man inte över. Kebabsallad, toppen tänkte jag. Inte visste jag att dom skulle dränka den i hamburgerdressing. Sen käkade jag korv och köttbullar utan att ha någon innehållsförteckning framför mig. Jag känner mig verkligen som en spärrballong så jag tippar på att jag gått upp minst 2 kilo under helgen.

MEN MEN. Klart det är surt som faen, men vad gör man liksom.

Ätit rätt kasst idag. Ätit rätt kasst över huvud taget senaste veckorna. Det är mycket svårare att köra strikt LCHF när man inte har några stålars. Fan vad jag längtar efter min första RIKTIGA lön. Som kommer om 6 veckor...

Nej, suck. Nu ska jag lägga mig och sova i soffan ett tag. Är på riktigt dåligt humör. Vet inte om det är pengarna, maten, hormonerna eller bristen på sömn som spökar.

Dag 58

Idag har jag känt mig STOR. Riktigt fet. Tror det har att göra med att magen är som en spärrballong. Anledningen? Dagens och gårdagens lunch anar jag...

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Skärgårdssoppa, 1/2 avokado, kaffe m mjölk x 2.
Middag: Meat delight (puttrade ihop 70gr bacon, köttfärs, leverröran och lite grädde).

Soppan var en sån där färdig i paket. Snubbigt värre. 4,5g kolhydrater/100g soppa har jag för mig. Och inte direkt något fett. Smakade bara mjöl och bleh. Var såleden kalashungrig när jag kom hem (och hade inget i kylen men det kanske ni förstått). Gårdagens lunch var f.ö. fullsmackad med e-ämnen, färdiggrillad karré från konsum är ingen hit.

Ja ja. Jag MÅSTE börja laga massa mat så jag kan göra lunchlådor och ladda frysen, men jag har varit för trött den här veckan. En minst sagt tumultartad första vecka på jobbet. Jag har trivts som fisken i vattnet och hoppas verkligen att jag blir kvar lääänge. Den som lever får se.

Imorgon kommer jag köra en snabb uppdatering runt fyra snåret, sen drar jag. Ska till finland hela helgen med mamma och några systrar! Sjukt trevligt. Ja ja, ska inte säga "ses snart" för jag kommer ju in en stund imorgon också.

Nu: Sömn.

Dag 57

Frulle: Omelett på två ägg, lite grädde o köttfärs, kaffe m grädde.
Lunch: Fläskkarréskiva, 1/2 avokado, en mozzarellaost, kaffe m mjölk.
Middag: Två stekta lammkotletter, gräddsås.
Kvällsmat: Ett nötbröd m leverpastejen jag gjorde igår.

Yum yum yum, tummen upp för nötbröd.

  1. Kör lite drygt 1 dl hasselnötter i en matberedare till ett mjöl.
  2. Blanda nötmjölet med ett knappt kryddmått bakpulver i en djup tallrik.
  3. Vispa ihop ett ägg och blanda ihop med nötmjölet till en gegga.
  4. Kör det hela i mikron i 2 minuter, skär ett kryss i brödet när det fortfarande är varmt.
  5. Lossa bitarna från tallriken och låt dem svalna på ett bakplåtspapper eller ett galler.

Dag 56

Slocknade innan kl.21 igår, så då får jag skriva in gårdagens mat idag istället.

Frulle: 1/2 färsfylld paprika m ost, kaffe.
Lunch: 1 färsfylld paprika m ost, kaffe m mjölk.
Middag: Margaretas kycklinglevermousse.

Behöver få i mig magnesium så jag gjorde något som i det närmsta kan liknas lös leverpastej igår. Det låter riktigt äckligt men det var faktiskt riktigt gott. Jättegott till och med, i alla fall första skeden. Sen fick jag kämpa lite för att hålla det nere. Det handlar inte om smak för min del vad gäller lever utan konsistens.

Fram till slutet av februari ska jag försöka hålla kostnaderna nere och då är det ju toppen med billig mat. Surt bara att jag inte har något bröd att äta det på. Kanske ska försöka mig på nötbröd när jag kommer hem idag. We'll se.

Nu in i duschen, sen work work.

Stå på vågen, v.8

START 
24/11:
95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)
19/1: 89,8 kg (-0,1 kg)

Sammanlagt -5,7kg på 8 veckor. Helt okej. Veckans vägning var väl inte helt okej, men heller inte oväntad. Inte ätit ordentligt och inte så strikt som jag borde. Men hey, det kommer fler veckor. Jag är jäkligt glad över att fortfarande ligga under 90-strecket och snittet ligger ju på -0,7 kg/vecka. Helt okej.

Första veckan på jobbet som sagt så rutinerna kommer väl sätta sig så småningom. Riktar all min energi på jobbet just nu så allt annat får stå tillbaka lite. Men som sagt, ändå väldans nöjd. :-)

Dag 55

Frulle: Två stekta ägg, 70gr bacon, kaffe m grädde.
Lunch: Baconlindad kyckling, sås, broccolibuketter, kaffe m mjölk.
Middag: 1/2 färsfylld paprika m gratinerad ost, kaffe.
Övrigt: En bit ost, hallon m grädde.

Phew, första arbetsdagen över. Sov två timmar i soffan direkt efter att ha kommit hem. Nu ska jag snart lägga mig igen. Kommer antagligen bli ganska korta inlägg kommande veckan. Imorgon är det iaf vägning och jag tror jag kommer ligga på samma vikt som förra veckan, men det känns helt okej. Man kan ju inte gå ner 1,4 kg ena veckan och sen tro att man kommer gå ner 1,4 kg till veckan som kommer.

Dag 54

Frulle: Omelett på 2 ägg, 1 msk grädde, 70gr bacon och tre skivor ost.
Lunch/Middag: Baconlindad kycklingfilé, sås, broccolibuketter, kaffe m grädde.
Kvällssnacks: Ostkuber.

Slapp och slö söndag. Sista slackardagen på länge för imorgon börjar jag jobba. Kommer arbeta heltid till åtminstone juli, förhoppningsvis blir jag fast då. Toppenbra, men det kommer ta ett tag innan jag kommer in i rutinerna. Gjorde en extra portion till middag så jag kommer ha matlåda med mig.

Nu ska jag sova. Ska upp tidigt imorgon (tidigt om man jämför med hur jag gått upp senaste månaden iaf).

Dag 53

Frulle: 100gr falukorv, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Middag: Ceasarsallad.
Övrigt: Två kaffe m mjölk, 100gr 70% choklad.

Spelkväll. Blev inget vin men alldeles för mycket choklad. Men done is done och så blev det med det. Det var gott i alla fall (tro fan det).

Imorgon ska jag och sambon till affären och handla. Inte en minut för tidigt om ni frågar mig. Känns som jag levt på det-vi-har-i-kylen-mat hur länge som helst, nu vill jag ha något roligt. En köttbit kanske (yum).

Nähä, om man skulle ta och sova kanske. Spelkvällen blev några timmar på raken, kom hem för 10 minuter sen. Gäsp. Sovmorgon imorgon (sista på riktigt länge).


Delmål?

Jag ville egentligen inte sätta några datum på när jag ska vara nere i vilken vikt, men kan ju i alla fall sätta förhoppningsdatum. Inte datum då jag SKA vara nere på en viss vikt utan datum som jag HOPPAS vara nere på en viss vikt. Har två såna datum än så länge:

1:a juni; 80 kg
1:a oktober; 75 kg

För att nå 80 kg till 1:a juni krävs en nedgång på 0,5 kg/vecka. Helt överkomligt. Fortsätter jag med att gå ner 0,5 kg/vecka ligger jag på 75 kg redan 3:e augusti. Men ju mer man går ner desto svårare blir det väl, så jag ger mig själv lite extratid.

Som sagt, ingenting jag måste klara av, men jag hoppas. :-)

Enligt BMI är jag inte normalviktig innan jag väger >70 kg, men jag satsar på 75 kg än så länge så får vi se hur det blir.

Spel/tjejkväll

Eftersom jag är snorig i högra näsborren (på nåt sätt har vänstern undsluppit) kommer jag spendera lördagen spiknykter. Vilket i sig inte är så konstigt eftersom jag inte dricker så mycket längre. Men ikväll ska jag på spel/tjejkväll! Tar med mig Alias, Master of movies, Tripod och TP. Rappakalja finns redan på plats. Ser fram emot en hejdundrande segerfest (eller inte...).

Vet inte alls hur matdagen kommer se ut däremot. Maria som vi ska vara hos bjuckar på käk. Hon är vegetarian. Så antagligen blir det något med pasta eller en risotto. Så vad ska jag ta med mig? Jag har inte den blekaste. Bacon känner jag är ett fett no-no, vill inte tillaga gris i ett vegetariskt hem. Såvida jag inte tar med min egen stekpanna och det tänker jag verkligen inte göra.

Ja ja, det löser sig väl på nåt sätt. Kanske köper med mig en kebabsallad eller nåt.

Anywho; Pepp på spelkväll!

A whiter shade of pale

Alla lägger upp fina vinterbilder så jag vill ju inte vara sämre. Men i ärlighetens namn vill jag bara att skiten försvinner. Är så less på vintern nu så det finns inte. Ja ja, bara några månader kvar.




Dag 52

Den här dagen har gått i slapphetens tecken. Jag har 281:- att hämta ut på plusgirotalong, men vem orkar ta sig hela två tunnelbanestationer för det? Alltså har maten bestått av whatever's-in-the-fridge.

Frulle: Två stekta ägg, 70gr bacon, keso, kaffe m grädde.
Lunch/Middag: En hög gravad lax, keso, majo, kaffe m grädde.
Kvällssnacks: 70gr bacon, ett kokt ägg.

Dagen i övrigt har också gått i slapphetens tecken. Bara spelat TV-spel, kollat på TV och lyssnat en stund på radio. Imorgon ska jag på spel/tjejkväll så då blir det inte lika slappt. Ja ja, jag skyller min lathet på att det är sista helgen som arbetslös för på måndag smäller det ju. Från 0 till 100.

-Uppdatering några timmar senare-

Så slapp blev inte dagen ändå eftersom min Orbitrek åkte fram. Lugna 20 minuter, men svettig blev man ju i alla fall. Phew. Nu får den stå framme så det inte blir lika mycket av ett projekt att släpa fram den ur klädkammaren, den väger ju ändå 30 kg.



Fördelar vs Nackdelar med LCHF

Så himla trött på blogg.se, *poff* så försvinner inlägget man lagt ned en massa tid på eftersom de har serverfel. Bleh.

Gick förresten inte upp något vattenkilo från gårdagens lunch så det kanske inte var så mycket mjöl i grytan som jag trodde det var ändå. Det är ju skönt.

För att summera inlägget som försvann (orkar inte skriva om hela skiten): Jag har (som 75% av alla överviktiga) haft problem några år med candida (svamp i vardagstal). Under brösten och i ljumskarna. Men vet ni vad jag kom på igår? Att jag varit helt fri från besvär senaste veckorna. Bara sådär. Googlade på candida +lchf och fick upp en massa länkar. Tydligen beror överväxten av candida på att man matar den med mjöl, socker och jäst.

Huh, där ser man. Men då tackar jag och tar emot att ännu ett problem är ur världen.

Summa summarum, än så länge har jag upplevt dessa fördelar med LCHF:
- Sover bättre.
- Äter mer regelbundet.
- Går på muggen regelbundet.
- Mina finnar är nästan borta.
- Min psoriasis är bättre.
- Ingen svamp.
- Gått ner i vikt.
- Piggare och gladare.
- Lindrad PMS.
- Ingen uppblåst mage.


Nackdelarna då?
- Lite svårare att äta ute.

Tycker fördelarna överväger nackdelarna en smula.

Dag 51

Frulle/Lunch: Biff stroganoff på grädde o rödvin, sallad, kaffe m grädde.
Fika: 1 ruta 70% choklad, kaffe m grädde.
Middag: Röra på tonfisk, cf, majo, rödlök och citronpeppar.

Vaknade av sambon som ringde och ville att jag skulle möta upp honom och hans mamma på andra sidan stan. Bara att dra på kläderna och sticka. Blev bjuden på lunch på stan. Antagligen fanns det hur mycket kolhydrater som helst i grytan så jag förbereder mig på att ha gått upp ett vattenkilo till imorgon (jippi...).  Sen åkte vi hem till sambons mamma och hängde där resten av kvällen. Kom hem nu kl.22:15 och ska göra en vad-har-jag-i-kylskåpet-middag.

Iofs har jag inte jätteofta såna här ostrukturerade dagar, men jag måste ändå skärpa mig med maten. Får jag i mig för lite mat/fett avstannar fettförbränningen och det vill jag såklart inte. Bättre planering samt lite större och mer mättande måltider. Det är framtidens melodi.

Nästa vecka börjar jag ju jobba så då måste jag se till att få ordning på rutiner och matlådor. Tror det kommer gå strålande.

Dag 50

Frulle: Tre kokta ägg, majo, kaffe m grädde.
Lunch/Middag: 200gr gravad lax, röra på keso, majo o dijonsenap.
Mellanmål: Kaffe m grädde.
Kvällsmål: Ett stekt ägg och några skivor gravad lax.

Märks det att jag i princip tömt kylen? Ska försöka mig på att fylla frysen med billig och bra mat snart, för det är rätt trist när man inte direkt har något att välja på. Glömde såklart att lägga fram steken igår, gör't idag istället. Får laga den imorgon. Däremot kom jag på att jag fortfarande hade 1kg gravad lax från julen i frysen, så den åkte fram på tining imorse. Yum!

JAG KAN FÅ PÅ MIG MINA SMALJEANS FÖRRESTEN! Jag har tre par jeans jag köpte för något år sen (på rea på nätet). Tänkte ju gå ner i vikt då också. Ett par fick jag inte över låren förut och dom två andra paren fick jag inte över röven. Nu får jag i alla fall upp allihopa till midjan. Ett par kan jag till och med knäppa! Haha. Kommer inte kunna ha det paret förrän om -5 kg eller nåt, men fatta att jag får på mig dom i alla fall. Det trodde jag aldrig, ville testa bara för sakens skull.

Så idag är jag glad. :-)

Med mina mått mätt, eller?

Enligt måtten jag tog på mig själv i slutet av december har jag kommit fram till:

1) Jag har mätt helt fel.
alternativt
b) Måttabellen på HMs hemsida stämmer inte alls.

Enligt måttabellen skulle jag ha strlk 52 i tröjor och 48-50 i kjolar och byxor.

En gång för länge länge sen (ett år sen) köpte jag ett par byxor i strlk 48. De var på tok för stora från början men jag hade en tjockisdag då. Tröjor i strlk 52 skulle se ut som tält på mig. Jag har haft jackor i strlk 44-46 senaste åren. Samma sak med tröjor. 44-46 alt. XL.

Från och med nu avlägger jag ett löfte till mig själv: Handla INGENTING på postorder, jag måste prova kläderna själv för att se om dom passar.

...

Eller har jag för små kläder i flera år? Varför har ingen i min omgivning sagt någonting? Jag vet varken ut eller in.

Längtar efter värmen


Sitter och längtar efter sommarvärme och parkhäng. Kollat runt lite efter vårkläder och här är några grejer jag definitivt köpa. Speciellt kjolen (som har praktiska fickor också). Allt kommer från HM förutom sjalen som är från Ellos.

Dyra märkesbutiker? Pfft.

Dag 49

Frulle: Äggröra på två ägg och en skvätt grädde, 70gr bacon, kaffe m grädde.
Fika: En bit fetaost.
Efter-bio-drink: Ett glas rödvin.
Middag: Äggröra på ett ägg och cf, 70gr bacon, ostkuber, té m grädde.

Haft en supertrevlig dag. Kollat på bio med syrran, det blev Sherlock Holmes. Bestämde mig att jag ska gifta mig med både Robert Downey Jr och Jude Law. Om sambon inte misstycker. Sen promenerade vi i en timme, sen blev det ett glas vin. Käkade när jag kom hem och det fanns inte jättemycket att välja på i kylen. Ska lägga fram bogbladssteken jag har i frysen så den får tina under natten, käkar ordentlig middag imorgon.



Dagen har som sagt varit toppen. Först minus på vågen, sen en heldag på stan. Kommer somna gott om någon timme eller två. Hoppas ni också haft en toppentisdag!


Stå på vågen, v.7

START 
24/11:
95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)
12/1: 89,9 kg (-1,4 kg)

-5,6 kg allt som allt senaste 7 veckorna.

Kan väl inte göra mycket annat än att hänvisa till förra veckans inlägg 2010, i motivationens tecken och bara vara jättenöjd och glad. Ska försöka att inte plussa, men jag vågar inte säga "Jag kommer aldrig väga över 90 igen" när det handlar om ett hekto. Men jag har legat på samma vikt (89,8-89,9) tre dagar på raken i alla fall. Och ÄNTLIGEN får jag föra in det i protokollet! :-D

En väldigt bra start på dagen.

OBS; Magstarka bilder

Det här är nog de gräsligaste korten jag någonsin lagt upp. Visst, jag är fortfarande fet, men tycker ändå det har hänt en del. Klart att jag inte gillar att visa hud över huvud taget (vilken tjockis gör det?) men jag blev så glad över skillnaden så jag ville dela med mig. Dessutom tror jag att risken att någon snor mina kort och lägger upp på porrsajter är ytterst minimal. :-P

APRIL 2009, 103,4 kg.                                 JANUARI 2010, ca.91 kg




Ungefär -12,5 kg har försvunnit under tiden. Nu är det kass kvalité och rätt små bilder.

Skulle någon lagt upp det vänstra kortet på facebook skulle jag vara den första som gratulerade till graviditeten. Seriöst, vilken otrolig badbollsmage! Usch.

Ser väldigt skillnad på andra delar av kroppen också men tycker det syns mest på magen. Tyvärr får min röv inte plats på kort än, men den kommer säkert också nån gång. Om -10kg till eller nåt.

Dag 48

Frulle: 70gr bacon, stekt ägg, lite keso, kaffe m äggmjölk.
Lunch: Färsbiffar, kryddsmör, broccolibuketter.
Middag: 1/2 portion kokospannkaka, hallon.
Ev. kvällsmål: Fetaröra m paprika.

Well, nu är det ju så att kokospannkaka är oerhört stabbigt så vi får väl se om jag ens blir hungrig till kvällen. Har i alla fall upptäckt att det faktiskt funkar bäst för mig att skriva upp vad jag äter på morgonen, då håller jag mig till det resten av dagen. Nu kanske vissa av er inte skulle kalla 12:15 för morgon, men för mig är det morgon. Gee, det är en vecka kvar innan jag ska börja gå upp kl.06-07 eftersom jag börjar jobba. Blir lite av en utmaning att gå och lägga mig kl.22 istället för 03.

Från en sak till en annan: Jag känner mig helt fantastiskt bra idag. Jag vet inte vad det är. Känns lite bortkastat att sitta hemma hela dagen när jag känner mig på topp, men det är bara att hoppas det håller i sig tills imorgon för då ska jag och min syster på bio. Och sen ta ett glas vin. Det ska bli riktigt trevligt, känns som jag bara suttit hemma senaste veckan så jag behöver komma ut lite.

OT - Gårdagens pyssel



Sånt här sysslar jag med när det är -12°C ute.

Budgetostkaka

På allmän begäran ska jag lägga upp lite fler recept (allmän begäran=en förfrågan i det här fallet, höhö). Har man boken "Smörstekt" känner man igen det här receptet. Bara gjort den här en gång men den var riktigt god. I övrigt tycker jag kokboken lämnar mycket att önska. Bra intentioner, men det känns mer som "Matlagning för dummies". Jag vet hur man steker ett ägg, bryner kött och fixar såser. Trodde det skulle vara lite mer "riktiga" recept om ni förstår vad jag menar. När jag ändå är inne på ämnet, är det någon av er som har en bra LCHF-kokbok att tipsa om?

Kommer inte lägga upp jättemycket recept eftersom jag nästan aldrig följer recept. Färsbiffarna jag gjorde idag blev till exempel en "jag tar vad jag har hemma"-variant. Vilket visade sig vara dijonsenap, kryddpeppar, vitpeppar, vitlök, ägg, grädde och fläskfärs. Hör och häpna, men goda blev dom. Hur som helst: Kommer jag över något recept jag verkligen gillar lägger jag upp det, men det kommer nog inte hända så ofta.

Anywho:

Budgetostkaka



Ingredienser:

300 g keso
1 bittermandel
4-5 sötmandlar
2 + 1 dl vispgrädde (1 dl till servering)
2 hela ägg + 2 äggulor

1 msk osaltat smör (till att smörja formen)
2 dl osockrade hallon eller blåbär


Gör så här
Ugn 175°

1. Skålla och mal mandeln (matberedaren funkar utmärkt).
2. Låt keson rinna av i en sil (och skölj ordentligt!).
3. Vispa ägg och 2 dl grädde i en bunke. Tillsätt keso och
mandel. Häll gräddsmeten i en ugnssäker smord form.
4. Grädda i ugnen i ca 60 minuter. Servera med hallon och
vispad grädde.

Kolhydrater: 8 g/portion

(Går även alldeles utmärkt att äta en bit utan tillbehör till kaffet).

Dag 47

Gårdagen blev bättre och bättre, så jag var faktiskt på riktigt gott humör till slut. Som tur var. Det är så himla tråkigt att gå omkring och vara sur. Jag åt i alla fall tillräckligt igår, för jag vaknade proppmätt (trots att jag käkade pannkakorna runt 20:00). Så jag ska precis börja med frulle/lunchen. Såhär kommer dagen antagligen se ut:

Frulle/Lunch: Färsbiffar, sås på sky + grädde, broccolibuketter.
Mellanmål: Kaffe m grädde.
Middag: 70gr bacon, stekt ägg, lite keso, några osttärningar.

Eftersom jag har vänt så pass på dygnet har även matvanor förskjutits en smula. Men det ska snart reda upp sig. Ska verkligen försöka med att vända tillbaka ikväll. Nån timme i taget så är man väl på rätt köl igen tills jag börjar jobba den 18:e.

Idag blev jag glad igen när jag ställde mig på vågen (ja ja, jag väger mig varje dag, big deal). Och blev lite sur att det inte var tisdag. Hoppas jag inte går upp något på två dygn så jag kan pränta ner nuffrorna i veckovägningen.

Ibland säger en bild mer än tusen ord.



Jag har ingen kokos i skafferiet... måste ner till Ica.

Dag 46

Vet ju redan vad jag ska äta under dagen, så det är lika bra att skriva upp det nu. Då är risken att jag gör avsteg dessutom avstyrd eftersom jag tycker det är jobbigt att ändra och lägga till i redan skrivna inlägg (smart, ey).

Frulle: Omelett på 1 ägg + en gula, en skvätt grädde, lite keso och 70 gr bacon, kaffe m grädde.
Lunch: Torsk m äggsås, broccolibuketter.
Mellanmål: Mer kaffe.
Middag: Kokospannkaka m hallon.

Jag har förresten haft liiite ont i huvudet i tre dagar nu. Varför då? Sover för mycket? Sover på fel timmar? Rör mig för lite? Är utomhus för sällan? Äter fel? Dricker för lite vatten gör jag inte, det är jag tämligen säker på. Så vad beror det på då? Jaja, det går väl över av sig självt (I guess?).

Just one of those days


Idag kommer det krävas mycket av denna vara för att hålla humöret oppe. Vaknade på helt fel sida idag av någon outgrundlig anledning, men man kan ju inte vara glad jämt. Eller?

Seg men glad

Ibland får man se ut som skräp. Osminkad, oduschad och allmänt o. Men jäääkligt glad över mina nya örhängen. Jag älskar svenskt 50- & 60-tals porslin och fick dom här av en polare. JÄTTEfina.



Btw, har ju nämnt att huden mår bättre av LCHF. Min hud bråkar rätt mycket, speciellt under vintern (eftersom det är så kallt). Visst att det är kass kvalité på min kamera, men jag tycker ändå det syns att min hud mår riktigt bra ändå. Inte bara i fejjan heller, min psoriasis på kroppen ser bättre ut än den gjort på flera år. Hoppas hoppas hoppas den försvinner! Läst om folk som blivit helt problemfria efter några månader på LCHF. Total lycka om jag hör till den gruppen. :-)

Dag 45

Frulle: Äggröra på 2 ägg, lite grädde + salt&peppar, 1 tsk majo, kaffe m grädde.
Lunch/Middag: Kokt torsk m äggsås, fräst sparris.
Mellanmål: Pepparmintsté.
Kvällsmål: 70gr bacon, ett stekt ägg.

Kände att jag åt lite för lite igår, hade huvudvärk när jag vaknade trots att jag drack mängder med vatten igår. Käkade en alldeles för liten portion till middag. Så idag ser jag till att göra två saker annorlunda. 1) Ät lite mer till middag. 2) Ät lite mer "matigt" till kvällen.

Många är rädda för att äta sent på kvällen ("ät inte efter klockan blah") men det tror jag är bluff. Det handlar ju om hela dagsintaget. Visst att man förbränner lite mindre under natten när man sover, men eftersom jag är väldigt inaktiv nu när det är så kallt ute tror jag att skillnaden är marginell.

Ser i alla fall fram emot resten av 2010 och tror på fullaste allvar att jag kommer bli normalviktig i år. Men samtidigt som det känns jättekul måste jag erkänna att det låter lite skrämmande. Låter som en klyscha, men jag har alltid varit den "tjocka och roliga tjejen" i min umgängeskrets. Kan inte ens föreställa mig hur det kommer bli att vara normalviktig.

Kommer jag sluta noja över tjockisgrejer eller kommer det följa med?

Kommer jag fortfarande tycka att jag är fet när jag inte är det? Det gjorde jag i alla fall när jag var (mycket) yngre. Handlar det om vikten eller handlar det om självbilden? Kommer självbilden förändras "av sig självt" bara för att jag blir smalare?

Får väl svara på dessa frågor själv när jag nått mitt mål så får vi se hur det blev.

Trött på myter om LCHF

Fredrik Paulún skriver i sin nya bok att det finns många nackdelar med LCHF:

Du får mer inflammationer
Du kan få för lite kalium i blodet, vilket kan vara livsfarligt
Ditt blod blir mer trögflytande
Du orkar inte träna
Ditt blod kan bli försurat, och ditt skelett urkalkat
Du kan få panikångest
Du blir trögtänkt. Ketogen kost för hjärnan sägs vara som att ”köra en bensinbil på gengas”
Man kan bli beroende av ketoner, som av GHB.
Din andedräkt blir ofta dålig
Din insulinkänslighet kan bli sämre
Risken för cancer ökar
Du kan bli fettförgiftad av ”giftiga halvnedbrutna fetter”
Du kan få njursten
Gravida kan få barn med lägre IQ
Dessutom klarade Paulún själv bara tre dagar med lågkolhydratkost på grund av nedstämdhet

Kolla in Kostdoktorns arkiv över myter om LCHF

Det är lättare att bilda sin egen uppfattning om man läser vetenskapliga fakta istället för att lyssna på fettskrämda tanter i fikarummet.

Dag 44

Frulle/Lunch: Omelett på 1 ägg + en gula, 70 gr bacon, 1 msk grädde.
Fika: Kaffebalja m grädde.
Middag: Stekt lax m cf-stuvad spenat.
Kvällsmål: Mangoté m cocosolja, nån ostskiva eller två.

För er som inte kommer ihåg beställde jag en klänning till en bal jag ska på nu i januari, men den var för stor. Lyckligtvis fått tag på en tjej som syr in den för 250 pix. Skönt! Visserligen innebär det att klänningen kostar 900:- istället för 650:-, men hur ofta går man på bal egentligen? Inte jätteofta. Första och kanske enda gången.

Annars går det bra. Smygväger mig ju emellanåt (EHRRM varje dag) och jag blev glad idag när jag steg upp. Förhoppningsvis ska jag inte studsa upp igen över helgen. Ska försöka göra mitt bästa för ett bra minus den här veckan. "Stirra dig inte blind på vågen, det är inget bra instrument för att följa viktnedgång" läser jag gång på gång, men hallå... väger man över 90 pannor måste man ner i vikt, inte bara omfördela fettet. Att bara mäta sig kanske funkar för de som inte har någon stor övervikt att dras med, men här snackar vi ju 20 kilo.

Apropå det:

I april var mitt BMI 36,6. Inte långt ifrån svår fetma. 103,4 kg. 33,4 kg från normalvikt.
Vid omstarten i november: BMI 33,8. 95,5 kg. 25,5 kg från normalvikt.
I tisdags var mitt BMI 32,3. 91,3 kg. 21,3 kg från normalvikt.

Vid BMI >30 är jag inte klassad som fet längre utan bara överviktig.
Tjoho! "Bara" -7,3 kg kvar.

Aquatic locomotion

Fått lite frågor om träning då och då. Tidigare har jag faktiskt, i perioder, tränat ganska regelbundet. Men precis som med maten handlar det om två månader och sen tvärstopp. Därför har jag en plan nu. INGET årskort någonstans, det är numero uno. Jag betalar hellre 400:-/månad kontant än låter dem dra 240:-/månad via autogiro. Varför då? Jo, för att jag vet med mig att jag till exempel tränar inomhus under sommaren. Ej heller under semestertider. Dessutom tröttnar jag om jag pressar mig själv till att gå 2ggr/veckan bara för att få valuta för pengarna. Så ett årskort arbetar bara mot mig. Kanske när jag fått in någon slags rutin (if ever).

Hur som helst, min plan är som följer:
Jag börjar jobba om mindre än två veckor och mitt arbete ligger ca.10 minuter från en hall som verkar ha världens bästa gruppträningsschema på eftermiddagarna. Dessutom öppnar de bassängen 06:30 på mornarna och jag börjar jobba 07:30-09:00 (flex). Så, första veckan kommer jag antagligen vara så utschasad av att ha ett nytt jobb så jag kommer bara åka hem och däcka. Men sen kommer jag försöka mig på att gå till hallen en gång i veckan till att börja med och sen utöka till 2 ggr/veckan om jag känner att jag orkar och hinner. Det känns lagom. Jag kommer inrikta mig på djupvattengymnastik och simning eftersom jag tycker det är roligt och jag måste bygga upp mina magmuskler innan jag vågar mig på ett landpass.

Men vart ska man köpa baddräkt? Min gamla var toppen, men den är så uttänjd att bröna ramlar ut om jag har den på vattengympan. No thnx, jag är inget fan av "Bara bröst"-gruppen.



Kommer även ha matlådor med mig till jobbet vilket betyder att jag har 40 minuter till godo om jag äter på 20 minuter (vilket jag iofs aldrig gör, sitter kanske 10...). Då blir det lunchpromenader. Både för att komma ut och röra på mig och för att få ut så mycket solljus av dagen som möjligt.

Det är min plan. Förut har jag alltid rivstartat med att ändra kosten och börja träna samtidigt. Måste erkänna för mig själv att jag inte klarar av så drastiska förändringar. Så nu låter jag kosten bli en vana innan jag för in en annan vana.

Hoppas det går bra för er andra som försöker gå ner i vikt (och för er som hälsar på här ibland bara för att de är nyfikna på hur det går för mig).

Dag 43

Är bortbjuden idag, så det är lika bra att skriva upp hur min dag kommer se ut nu om det blir så att jag inte sätter mig framför datorn igen idag. Det är verkligen en stor fördel för mig att äta LCHF, på jättemånga plan. En av de viktigaste delar jag fått kläm på är PLANERING. Jag har ett ungefärligt hum om vad jag ska äta varje dag. Innan LCHF gick jag och handlade när jag var hungrig. Ett stort no-no för alla som är som jag (d.v.s. folk med dålig karaktär). Inte konstigt att det blev chips till middag och "äh, vi tar micro-mat eftersom det går fortare" alldeles för många gånger.

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg + en gula, kaffe m grädde.
Fika: Kaffe m mjölk, ostrullar.
Middag: Spenatomelett, två skivor bräckt skinka.
Kvällsmat: Mangoté m cocosolja.

Snart kommer den verkliga prövningen. Jag har aldrig lyckats hålla en diet längre än två månader. Käkade LCHF i somras och gick ner en massa i vikt. Hur länge höll jag på? Tror det blev ca. 9 veckor. 9 veckor = 63 dagar. 20 dagar kvar till breakdown. Fast den här gången är jag 99% säker på att jag inte kommer ramla av vagnen. Anledningen? Mycket tack vare bloggen.

Varenda dag påminner jag mig själv om varför jag gör det här, vilka fördelar jag upplever av kosten och så får jag ovärdelig pepp av alla jag har kontakt med som sitter i samma båt.

Så, tack till mig själv som tar mig tid att motivera mig själv och tack till er andra som tar er tid att motivera och stötta en för er okänd människa.

Jag är så himla glad att jag tagit tag i mitt liv. Inte en sekund för tidigt.


2010, i motivationens tecken

Nu vill jag bara att min våg ska visa "80-something". 89,9? SUPER. Allt under 90 är great great great med tanke på att jag bara sprängt den gränsen en gång sen tonåren. Tror jag var 21 eller nåt sånt när jag gick ner till 88 kg. Men det gjorde jag på helt fel sätt. Käkade antidepressiv medicin som gjorde mig hyper. Åt inte mer än några hundra kalorier om dagen, simmade 1-2 timmar flera gånger i veckan, promenerade timme ut och timme in, hetsåt godis och chips och fick upp det igen. Gick ner från 96 kg till 88 kg på några veckor. Allt gick i 180 och det är klart att jag kraschade efter ett tag.

Så därför ser jag väldigt mycket fram emot att väga 80-nånting. Att ha gått ner på ett sunt sätt. Att faktiskt ätit sig ner i vikt, inte svultit.

Om några veckor ska jag ha kommit igång ordentligt med vardagsmotionen också. Trots att jag varit väldigt stillasittande sista tiden känner jag ändå att jag orkar mer, flåsar mindre och känner mig lättare i kroppen när jag väl gör något. Ska nog ta fram min Orbitrek som agerat klädhängare senaste månaden och köra en omgång i veckan, bara för att känna lite. Till våren blir det långpromenader och simning. Skönt.

Fan vad jag är taggad. 2010 kommer bli ett fantastiskt år. Det är i alla fall min förhoppning.

Dag 42

Frulle/Lunch: Tacokryddad köttfärs, isbergssallat, riven ost, creme fraische, kaffe m grädde.
Fika: Kaffe m mjölk, 2 ostmaränger, 2 rutor 81% choklad.
(Sen)Middag: 70gr bacon, ett stekt ägg.
Övrigt: 1/2 glas rödvin + brieost.

Var hemma hos min syster, hennes karl och deras son halva dagen. Jättetrevligt. Spelade TP, yatzy och snackade lite skit. Rara som dom är hade dom gjort ostmaränger till fikat och det är definitivt något jag ska göra själv. Åkte därifrån runt kl.22 så jag är inte hemma förrän nu (vad är klockan? 23?). Ska göra en mini-middag strax.

Väldigt bra dag på det stora hela. Trist bara att jag vänt på dygnet så pass att jag vaknar mellan kl.12-13, men det får jag väl vända tillbaka. Min plan att vakna runt kl.09 varje morgon gick... sådär. Minst sagt.

Nej, nu ska jag ta av mig mina dödskalla strumpor, spela lite Animal Crossing och steka bacon. Najs.

Stå på vågen, v.6

START 
24/11:
95,5 kg
1/12: 93,5 kg (-2 kg!)
8/12: 92,4 kg (-1,1 kg)
15/12: 91,2 kg (-1,2 kg)
21/12: 93,0 kg (+1,8 kg)
30/12: 92,2 kg (-0,8 kg)
5/1: 91,3 kg (-0,9 kg)

-4,2 kg allt som allt senaste 6 veckorna. Det ger jag godkänt. Som ni ser går det (tyvärr) inte spikrakt nedåt men bara jag kan fortsätta att gå ner mer än jag går upp (efter "två steg framåt ett steg bak"-principen) är jag nöjd.

Jag är FET, inte EFTERBLIVEN

Var nyss inne på en av alla dessa fjortisbloggar. Jag är en skvalllertant så jag kan inte låta bli. Inlägget handlade om Posh och Jordan, om hur heta de är uppenbarligen.

"Men sen finns det dom som är avundsjuka som är tjocka och fula som aldrig en skulle kunna drömma om att komma i posh kläder tillexempel. Bara sorligt för dom lixom. Hah"

"Även här finns det massa avundsjuka som feta och skabbiga människor som snackar skit om henna och bla bla. Haha skriiiiker avundsjuka lixom. Hon har kankse lite stora bröst men so what lixom, hellre stora bröst än en fet mage lixom. Hon är ju mer naturlig som vågar visa hud än dom tjockisarna som ska gömma sig bakom massa kläder, så kan man med se det".

Men ÅH! Är så himla trött på hur folk uttrycker sig om fetton. Jag är ingen patetisk jubelidiot bara för att jag är fet, kan inte folk fatta det? Börjar dock utveckla tendenser till att bli en riktig bitterfitta eftersom jag blir så livstrött när folk uttrycker sig idiotiskt om andra enbart baserat på utseendet.

Jag lägger mitt hopp i karma, what you give is what you get. Förhoppningsvis kommer verkligheten i kapp även dessa idioter som sitter på sina höga hästar någon gång. Ju förr desto bättre, det kanske inte är helt kört för alla än. Kanske inte.

Dag 41

Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg.
Lunch/Middag: 100gr köttbullar, fyra broccolibuketter, champinjonstuvning, kaffe m grädde.
Kvällsmål: Mango-té m cocosolja.

Vaknade sent idag igen. Blir lätt så efter några veckors förskjutning. Åt inte frulle förrän kl.12 och inte lunch/middag förrän kl.18. Alltså kommer jag inte äta något större mål idag, ska försöka komma i säng liiite tidigare än kl.04 ikväll.

Skulle egentligen käka tacos idag. Köpte tacokrydda, isbergssallat (istället för tortillas), riven ost, creme fraische och champinjoner. Men när vi kom hem upptäckte vi en sak vi glömt: köttfärs. Nu är det lyckligtvis så att vi har fem-sex kilo prima köttfärs i frysen, så det blir tacos imorgon istället. Men detta ledde i alla fall att jag tog sju av sambons (snubbiga) färdigköttbullar. 8gr kolhydrater/100gr. Men de smakade verkligen skit. Kan inte ens påminna mig senast jag åt färdigköttbullar, har alltid tyckte det är så himla äckligt. Men man tager vad man haver. Fr o m imorgon blir det inga halvfabrikat.

Nu ska jag kolla klart på Biggest Loser. Klart jag kollar på det, jag kollar ju på alla program som handlar om tjockisar.

Dag 40

Har det redan gått 40 dagar? Dang it, vad fort tiden går.

Frulle: Två kokta ägg mosade m smör, té m grädde.
Lunch: Ost- och skinksallad utan sallad (ost- och skink-kuber), lite bea.
Middag: Kokospannkaka m hallon.

Seriöst, skulle kunna äta kokospannkaka varje dag, det är så himla gott.

Inget kaffe idag eftersom jag inte orkar gå till affären. Det tar ju hela 10 minuter att ta sig dit och hem igen. Idag är en sån där dag helt enkelt, en dagen-efter. Trots att jag inte är speciellt bakis. Men seg, det är jag. Somnade i soffan en halvtimme idag, det händer nästan aldrig numera.

Ja ja. Jag har ju inget jag måste göra, så jag slappar med gott samvete. Imorgon däremot ska jag till IKEA och shoppa upp presentkortet jag fick i julklapp av sambons mamma. Topp!

Dag 39

Hann inte sätta mig vid datorn igår, så jag får skriva in det idag istället. Gårdagen såg ut som följer:

Frulle: Bräckt skinka, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Kokospannkakor m hallon, svart kaffe.
Mellanmål: Tärnad feta, 1/2 avokado, lite majo.
Kvällsmat: 3 skivor julskinka m dijonsenap, 2 skivor serranoskinka, té + 4 rutor choklad 85%.
Övrigt: 3 glas rödvin.

Sådärja. Nu är det färdigdrucket på ett tag. Urk. Blev absolut inte full igår, men känner mig seg i kroppen. När jag säger tre glas vin menar jag tre ganska stora glas. Nu sparar jag mig ett tag framöver. Jag hade väldigt trevligt igår i alla fall. Det blev inte jättesent, var väl på festen 20:30 och stack hem runt 00:10. Alldeles lagomt eftersom det kändes som övriga festdeltagare började komma in i andra andningen. Känner mig som en gammal kärring, men det var riktigt skönt att sätta sig på tunnelbanan och komma hem.

Blir för övrigt tokig på att kroppen svullnat upp så mycket. Hört att man inte ska samla lika mycket vatten när man äter LCHF men jag är helt svullen om fotknölarna och känner mig allmänt bloated. Kan min mens ta och komma snart innan jag sväller upp som Violet Beauregarde.

Om att vara ful

Igår sa min sambon kompis till mig, helt utan ironi, "jamen, du ser ju så himla bra ut". Det har hänt några gånger att jag fått höra det, bara helt apropå. Men så har jag även fått höra det motsatta dubbelt så många gånger. Som när jag upptäckte att en snubbe raggade på mig på skämt, han skulle få en gratis öl av sin polare om han gick fram till mig. Så det är inte konstigt att självförtroendet inte är på topp.

Jag blir alltid lika glad när någon faktiskt tycker att jag ser bra ut, men det är otroligt svårt att ta till sig. Jag letar alltid efter ironiska nyanser, väntar på när skämtet ska komma eller blir bara paff. Lite sorgligt egentligen.

Så det är ytterligare ett nyårslöfte. 2010 ska jag börja tycka om och acceptera mig själv. Och kanske till och med bara kunna säga "Tack" om någon ger mig en komplimang.

Dag 38

Frunch: 70gr bacon, 2 kokta ägg m skagenröra, kaffe m grädde, 2 bitar 85% choklad.
Middag: Några skivor julskinka, dijonsenap, 1/2 avokado, broccolibuketter m smör.
Mellanmål: Kaffe m grädde.
Övrigt: Lite julskinka, ostrullar.

En väldigt lugn 1:a januari. Lite TV-spel, kolla på Kalle och chokladfabriken och bara chilla. Imorgon ska jag på 21-års fest så det är väl bara att vila upp sig.

Trots gårdagens vin hade jag faktiskt gått ner i vikt i morse. Great. Det blir nog något glas vin imorgon också, men med tanke på hur sällan jag går på fest så OK:ar jag det till fullo. :-)

-några timmar senare-

Bah. LCHF gör visserligen att min PMS blir lindrigare. Istället för att jag mår dåligt en vecka i månaden handlar det om en-två dagar. Men den är inte helt försvunnen. Trodde tjejveckan var på G förra veckan, men tydligen inte. Den börjar imorgon eller på söndag. Så idag har varit en halvkackig dag. För er som inte har PMS så kan man väl inte förklara det bättre än att det kryper i hela kroppen av obehag. Hjärtat bultar snabbare än vanligt, man är rastlös och gråter för minsta lilla. En slags osynlig ångest som kommer och går lite som den vill. Så jag kräktes faktiskt upp kvällsmaten nyss. Bara sådär. Nu känns det bättre, men det känns fortfarande för jävligt att det inte finns så mycket man kan göra åt det.

Men jag försöker se det BRA istället för det dåliga, nu handlar det om nån dag istället för en vecka. Det är ju smått fantastiskt ändå.

Dag 37 - Gott Nytt År!

Klockan är 05:48 och jag har nyss kommit hem från nyårsfirandet. Väldigt trevligt men alldeles för lång hemresa. Nästan två timmar i tunnelbanan. Huga.

Frulle: 70gr bacon, två kokta ägg m skagenröra, kaffe m äggmjölk, 2 bitar 85% choklad.
Middag: En stor bit fläskkarré, broccoli m smör, babyspenat och coctailtomater.
Snacks: Brie + getost, några paranötter.
Nyårspartajande: 4 (stora) glas rödvin (säkert en flaska om man slår ut det).

Nu ska jag lägga mig. Det blev en alldeles lagom kväll. Lite för mycket vin egentligen men å andra sidan är det ju nyårsafton. Väldigt nöjd med dagen i övrigt. Kanske ätit lite för lite men jag visste ju hur kvällen skulle se ut och laddade därför med en stabbig frukost.

Hoppas ni hade en lika trevlig nyårsafton som jag hade!



RSS 2.0