Avvikande dag 5

Gårdagens käk? Nutrilett, nutrilett, nutrilett, frökusar m leverpastej.

Kom fram till i förrgår att jag ska byta ut alla mål förutom ett till shakes. Men hur ska jag egentligen äta då? Äta ett LCHF-mål om dagen funkar ju inte när jag i övrigt käkar nutrilett som består till större delen av kolhydrater. Ska jag äta kalorisnålt då istället? Jag tror det. Känns konstigt att börja räkna kalorier igen efter att inte ha gjort det på över ett år, men heter kuren Very Low Calorie Diet får jag väl hålla på det när jag äter mitt riktiga mål mat om dagen också.

Varför jag inte kör ren kur? Jag blir mörkblå under ögonen, blir supertrött och får ont i käkarna för att jag gnisslar så mycket tänder. Behöver alltså lite mer än 550 kcal om dagen. Så jag kör en slags medelväg. Kommer alltså inte rasa i vikt lika fort som om jag kör en ren kur, men jag känner att kroppen inte pallar bara nutrilett och så heltidsjobb på det. Förra gången jag körde en ren kur var jag ju arbetslös och seg. Då gick det att ligga hemma hela dagarna och slöa. Funkar inte riktigt nu.

Ja ja. Det känns hur som helst rätt bra fortfarande. Inte ställt mig på vågen på nån vecka. Lika bra att fortsätta så ett tag till. Blir bara deprimerad när jag ser hur fet jag är i siffror.

Avvikande dag 3 & 4

Jorå, jag käkade en grekisk sallad igår. Och drack några glas rödvin.
Och idag var jag på kurs, så jag åt både en macka på förmiddagen och käkade thaimat till lunch.

Men back on pulver sen va.

Dricka vin på halvt om halvt fastande mage är för övrigt inte att rekommendera. Drack inte mycket igår men har mått som jag förtjänat hela dagen.

Sverige gick inte till schlagerfinal heller. Bra det. Då kanske vi lär oss till nästa år att inte skicka en dålig låt. Men det kommer ändå inte bli lika kul att kolla på finalen. Skulle jag betta skulle jag sätta pengar på tyskland.

En riktigt dålig bra idé

Tyckte att det var en riktigt bra idé att föreslå för sambon att vi ska in till gamla stan idag och flanera. Sen började jag planera vad vi ska hitta på. Vad brukar vi göra i gamla stan? Jo:

1) Shoppa
2) Äta

Hm. Handla loss är det inte tal om. Jag har iofs börjat få hyfsad lön, men sambon tragglar på med sin timlön. Vilket betyder att vår gemensamma ekonomi ser sådär ut. Så det blir nog inget shoppande.

Och det blir med största sannolikhet inga besök på mysiga fik eftersom jag pulvrar. Känner mig verkligen supertråkig. Fast han sa "Jag kommer i alla fall vilja äta" så någonstans måste vi ju ta vägen. Ska jag bara sitta med mitt svarta kaffe och kolla på när han äter?

Vad krångligt allting blev nu. Känner mig själv så pass väl så jag nog inte skulle kunna ta ens en sallad utan att få världens ågren för att jag inte ens kan hålla en relativt enkel diet utan avsteg. Vilket i sin tur leder till att jag äter för att mota bort negativa tankar. Det är skumt, trots att jag vet om hur jag fungerar och hur den onda cirkeln ser ut är jag helt oförmögen att göra något åt det. Eller är det bara ren och skär lathet? Jag vet inte.

Ja ja. In till stan ska vi i alla fall. Även om det känns väldigt opepp just nu.

Men orka.

Jag är så trött på kostdebatter. Folk beter sig som idioter från alla läger och det blir en så hätsk stämning på vissa forum. Jag förstår verkligen inte.

Det finns verkligen människor som blir UPPRÖRDA på riktigt över hur andra äter! "Du äter för mycket kolhydrater", "Du äter för lite kolhydrater", "Ni som äter såhär blir dumma i huvudet", "Ni som äter såhär kommer dö innan ni fyller 50".

Att folk orkar bry sig. Alla runt omkring mig får äta precis hur du vill.
Jaha, du ska äta chips och chokladtårta till middag? Be my guest.

Människor som tror de kommer frälsa omvärlden och att det bara är dom som har rätt betackar jag mig för.

Avvikande dag 2

FAN vad det är skönt att inte laga mat! Efter den här "kuren" måste jag se till att bli så rik så jag kan skaffa en egen kock. Att skicka sambon på matlagningskurs tror jag tyvärr inte skulle hjälpa (lost cause).

Idag har varit lite segare än igår, känner i kroppen att jag inte är van att gå på sparlåga på det här viset. Men av erfarenhet vet jag ju att det blir lättare dag 3 och framåt. Eller, lättare och lättare, det är ju inte direkt svårt egentligen. Törstigare än vanligt och lite slö i kroppen, men efter år av dygnande i gymnasiet vet jag hur man tacklar det. Kaffe och ett glatt humör.

Nähäpp. Nu ska jag sippa på min fjärde shake för dagen, låta hårfärgen verka och kolla på Biggest Loser.

Jag är förresten på toppenhumör. Idag igen! Behövde verkligen göra något radikalt. :-)

Men hej på er!

Vad min statistik sköt i höjden, bara sådär. Många som är spända på hur det går att leva på pulver måhända? Jo tack, det går fortfarande alldeles utmärkt.

Efter den här veckan kommer jag nog vara peppad på riktig och bra mat igen. Inte sucka åt ägg, smör och kött utan bli glad åt att laga mat igen. Och det är precis dit jag vill komma.

Jag är riktigt pepp på att gå ner i vikt igen. Och såhär glad är jag för det: :-D

!

Avvikande dag 1

Har som sagt bestämt mig att göra något radikalt för att få opp ångan igen, så idag är det fem påsar nutrilett som gäller. Jag undanber mig välvilliga kommentarer om att det inte är bra för kroppen etc.

Det har hur som helst gått bra än så länge. Riktigt skönt att slippa fundera på vad jag ska ha med mig som lunchlåda, vad jag ska laga till middag, om jag hinner steka bacon på morgonen osv. På det viset är det ju fantastiskt smidigt. Och i motsats till många andra tycker jag faktiskt att det smakar helt okej.

Tog mig ut en halvtimme på lunchen också. Det hinner man ju också med när man inte behöver micra gårdagens mat.

Ja, jag var alldeles för utled på mat så det här känns som en liten semester. Visst känner jag av att jag inte ätit speciellt mycket idag, men jag är inte direkt hungrig eller trött än så länge. Det kommer kanske imorgon.

Hur som haver: Jag behöver verkligen den här avstickaren för att känna att det händer något. Och nu börjar motivationen så sakteliga komma tillbaka trots att det bara är första dagen. Inte en minut för sent.


Förresten!

Vad trevligt att så många ändå kollar in här på daglig basis för att kolla om jag uppdaterat. Jag LOVAR att bli bättre på det, men förvänta er inga måltidstips under veckan som kommer. Höhö.

Dag 170-nånting

Ouff, nu var det bra länge sen jag skrev. Det har varit fantastiskt väder, jag har hittat på roligheter och jag har helt enkelt inte haft ro att sitta på datorn. Sitter ju vid en dator på jobbet dagarna i ända så det är rätt skönt att slippa ibland. Senaste veckan har det gått helt okej. Ätit ungefär som jag ska men druckit några öl och käkat en glass.

Anyway, nu har jag en plan. Som funkat förr, därför kommer jag använda mig av den igen.

Jag har stått stilla, gått upp och ner, +2 kg ena veckan och -1kg veckan därpå. Nu har jag stått stilla så himla länge (eller mja, gått upp lite sista veckan igen) så nu är det dags för en rejäl knuff i rätt riktigt. Så nu ska jag äta nutrilett 7-10 dagar.

WHAT?!?!?? Men LCHF:andet då?

Jo. Planen är nutrilett och sen direkt tillbaka till en stram version av LCHF. Det funkade toppenbra för något år sen när jag vägde som allra mest och det kommer funka bra nu med. För mig som hetsäter alldeles för ofta utan synbar anledning funkar det faktiskt riktigt bra. Jag har mina fem "måltider" om dagen ett tag där magen har en chans att chilla lite och jag har en chans att komma in på banan igen. Visserligen innehåller nutrilett bara socker och annat blaj. Folk jålar om att det tär på kroppen och blablabla. Jag har misshandlat min kropp med att äta mycket skit, röka, dricka, inte röra på mig och det ena med det andra i många år. Tror knappast kroppen tar jättemycket stryk av att inte äta ordentligt under nån vecka.

Jag är sån som person. Jag behöver en ordentlig knuff då och då. Se resultat. Då först kommer jag komma in i rullarna igen och känna att jag är på väg åt rätt håll. Och säga vad man vill om svältbantning, men nog fan ger det resultat. Och för er som säger "Man går bara upp kilona man tappar" kan jag bara säga att jag i alla fall inte gjorde det. Jag gick ner 5,5 kg på 10 dagar och fortsatte gå ner fast i en bra takt i ytterligare två månader med hjälp av LCHF. Sen började jag göra avstickare, äta lite vad jag ville och gick upp två kilo, men då hade jag i alla fall tappat 8 kg.

Ja ja, whatever. Nu rättfärdigar jag bara mitt eget beslut om en vecka på VLCD trots att jag egentligen tycker det är en halvkackig genväg. Men jag kommer må bra av det psykiskt och det är det som spelar någon roll.

:-)

Dag 168

Gårdagens:

Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, kaffe m grädde.
Middag: Baconlindad kycklingfilé fylld m prästost, broccoli, skysås.
Kvällssnacks: Ostkuber.

Nu börjar skeppet räta upp sig så smått. Magen har lugnat ner sig och jag är inte vrålhungrig 24/7. Nu väntar jag bara på att min psoriasis ska bli bättre. Är jätteprickig över hela kroppen och det kliar som bara den. Inte behövt behandla utslagen på kroppen på snart fyra år men det är nog dags att ringa till vårdcentralen och förnya recepten. Segt som fan, salvorna är så feta så det känns som man badat i smält kokosfett efter man smort in sig.

Annars är det toppenbra. Det är ju soligt så jag har inget att klaga på! 

Dag 166 & 167

Dag 166
Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Fika: Ost- och kalkonrullar, kaffe m mjölk.
Middag: Grillat kött, sallad m feta, 1/2 ugnsstekt potatis, bea, rabarberpaj m vaniljsås o grädde.

Dag 167
Frulle: 70gr bacon, scrambled eggs, en plommontomat, kaffe m mjölk.
Lunch: Grillad kyckling o korv, sallad m feta, vitlökssås, rabarber- o hallonpaj m vaniljsås.
Kvällssnacks: Ostkuber.

Hemma på landet fredag-lördag. Hur trevligt som helst och jätteskönt väder. Gjorde rabarberpaj och käkade både fredag och lördag. Inte gått upp ett gram under helgen (vilket lätt förklaras med att jag fick mens i förrgår vilket betyder ungefär -1 kg vatten). Magen klagade däremot högljutt.

Fick med mig en påse kycklingfiléer hem från mamma så nu ska här ätas kyckling ett tag framöver. I övrigt har söndagen varit jätteskönt. Spelat lite SNES med sambon, bytt gardiner, lagat mat, lyssnat på Harry Potter and the goblet of fire och kollat lite på TV. Nu ska jag lyssna lite till på ljudbok och samla ihop tvätt.

Dag 164 & 165

Dag 164
Frulle: 70 gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Halvdagsfika: Räkmacka (minus macka), kaffe m mjölk.
Lunch: Ceasarsallad utan krutonger.
Fika på stan: Stor latte.
Middag-isch: Ostrullar.

Dag 165
Frulle: En bit fläskkarré m tsatsiki, svart kaffe.
Lunch: Kebabsallad, kaffe m mjölk.
Middag: Lowcarb-burgaren på Max.

Nej, jag brukar inte äta ute två gången under en och samma dag. Men igår blev ett litet undantag. Vi hängde med min sambos bror hela dagen och när vi skulle åka hem var jag vrålhungrig. Inte så konstigt eftersom jag precis hade kört 7(!) serier bowling där jag snittade på 131. Jag är mycket nöjd.

Idag åker jag och sambon ut till min mamma i roslagen och myser lite. Imorgon ska det bli 21°C så min plan är att komma hem och vara knallbrun. :-)

Nähäpp, nu ska jag ner till Ica och köpa ägg + grädde. Annars blir det ingen riktig frukost.

Jag kommer nog inte uppdatera mer förrän på söndag, bara så ni vet.

Dag 163

Gårdagens käk.

Frulle: 70gr bacon, ett stekt ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Fläskkarré m coleslaw, kaffe m mjölk.
Middag: Currygryta.
Kvällssnacks: Ostrullar.

Nu känns det som jag börjar komma in i rullarna igen. Otroligt skönt. Märker redan på magen att den inte är lika uppblåst. Tacka gudarna för det, kändes inte alls kul att byxorna stramade. Men det handlade alltså inte om en otrolig viktökning utan snarare gaser och protester i magen. Bra bra bra.

Så nu känns allt lite lättare igen. Till slut. :-)

Stå på vågen. Igen.

Jag orkar inte klippa och klistra ihop en lista. Så kul ska vi inte ha det. Vill ni min traggliga viktminskning i siffror är det bara att leta er bakåt.

Idag stod i alla fall vågen på 90,8 kg.

Det var inte lika illa som jag hade trott ändå. Är inte heller sugen på bröd och godis längre. Varit något så när strikt i tre dagar. Att säga att jag är nöjd är en rejäl överdrift, men jag känner mig inte fullt lika miserabel som förra veckan. Och det är ju alltid nåt.

Dag 162

Frulle: 70gr bacon, två stekta ägg, kaffe m grädde.
Lunch: Kycklinglår, mozzarella, coleslaw, kaffe m mjölk.
Middag: Ost- och baconomelett.

Okej. Dötråkig mat-dag. Men i brist på motivation och ork får det bli som det blir. Huvudsaken är inte att jag äter perfekt just nu utan att jag äter någorlunda som jag ska så jag kommer in på banan igen.


And she comes crawling back

Och vart försvann jag en vecka då?

Jag har varit upptagen med annat helt enkelt. Tankarna på annat håll. Men nu har jag inte det längre (tyvärr) så det är väl bara att köra på här igen.

Jag har förresten hamnat i den klassiska fällan. Stod stilla länge, tänkte "nu har det ju skitit sig ändå" och käkat vad jag vill. Med resultatet feta plus på vågen. Så klart.

Borde döpa om bloggen till hurmanmisslyckasmedlchf.blogg.se istället.

Men trägen vinner, som det så fint heter. Eller nåt.

Är så less så jag skulle kunna fylla ett helt inlägg med gnäll och diverse könsord, men jag nöjer mig med att svart på vitt erkänna att jag har hetsätit mig igenom en vecka och gått upp säkert tre kilo. Morgondagens vägning får väl bli något av en omstart. Igen.

Tänk vad något som kändes så lätt för några månader sen kan kännas så svårt. Det flyter inte alls på längre. Men det kanske börjar göra det igen nu. Hoppas jag.

Dag 155

Gårdagen.

Frulle: Ostomelett, kaffe m grädde.
Lunch: Två kycklinglår m aioli, kaffe m grädde.
Fika: Ett glas rödvin, lite fryst frukt m grädde.
Middag: Makrill i tomatsås, två stekta ägg, vitlöksost.

Hela gårdagen spenderades utomhus. Vilket syns i fejset idag. Inte riktigt knallröd men inte långt därifrån. Men jag kör på devisen "Först röd, sen brun".

Helgen blev en riktig toppenhelg och just nu har jag verkligen ingenting att klaga över. Jobbet går toppen, sambon och jag har det fantastiskt bra och... ja, allt rullar på helt enkelt.

Dag 154

Frulle: Bacon- och vitlöksostomelett, kaffe m grädde.
Fika: Tre koppar kaffe m mjölk, 4 rutor 86% choklad.
Nattmat: 1/2 kebabtallrik utan pommes.

För trevligt barnkalas, sen fest. Partade med vatten. Mötte upp sambon på vägen hem och stannade till vid en kiosk. Hastade i mig en halv kebabtallrik utan pommes i väntan på tunnelbanan. Sen åkte vi hem. Helt slut av dagens bravader så nu ska jag slockna i soffan en stund innan sambon tvingar in mig i sovrummet. Hoppas ni haft en lika trevlig lördag som jag!


Bytt batteri

Nytt batteri på vågen och... döm av min förvåning; Jag ligger fortfarande under 90 kg-strecket!

Det här var precis vad jag behövde. Hade vågen stannat på typ 92 kg hade jag nog varit väldigt uppgiven. Men nu känns det bara bra. Visst, det plussas hit och dit och jag står stilla i månader. Men vägningen gav mig i alla fall den motivation jag känner att jag behöver nu.

Dagen startade jag med en ordentlig LCHF-frukost och resten av dagen kommer bli toppenbra. Det känner jag på mig.

Nu måste jag slå in 1-öringens present, för det är dags att rulla om en-två timmar.



Idag blir det barnkalas hos världens finaste gullebulle.

RSS 2.0